Napisano 28 Październik 200420 l prace tworzylem na wakacjach wieczorkami. dokladnie nie potrafie powiedziec jak dlugo. to moja pierwsza pracka odkad zaczelem sie interesowac grafika. tak wiec prosze o lagodna krytyke!!!!!:D www.boss224.neostrada.pl/maszynka1.jpg www.boss224.neostrada.pl/maszynka2.jpg www.boss224.neostrada.pl/maszynka.avi
Napisano 28 Październik 200420 l to twoja PIERWSZA praca?? ale do rzeczy: troszki za ciemno, dopiero jak rozjaśniłem w PSie to zobaczyłem detale nie podoba mi się tło jeśli to woda to choryzont powinien być na wysokości połowy tego cub'a no i nie za bardzo ci wyszło łączenie nieba z wodą ale ogólnie to naprawdę pracka ma fajny klimacik (zwłaszcza maszynka) i jeśli to poważnie twoja pierwsza pracka to szczerze gratuluję (moja I-wsza: stół krzesło i lampka na 3D STUDIO 2.0 pod DOS) :) pozdrawiam
Napisano 28 Październik 200420 l Mnie się chmurki za bardzo kojarzą się z równaniem z_{n+1}=z_{n}^2+C....
Napisano 28 Październik 200420 l troche mnie dziwi że horyzont jest krzywy \ i jak tweety stwierdził powinien być niżej. a otoczenie zrób z plana albo ze sfery (naokoło całej sceny) i na nią dopiero to niebo bo odbicie na tej "podłodze" i tło wyglonda jak jeden obrazek przyciemniony na dole, na początku miałem taki sam problem ;] ogólnie to jeśli to twoja pierwsza pracka to gratuluje bo na moją aż strach się było patrzeć :P pozdro i oby tak dalej
Napisano 28 Październik 200420 l Jakoś to się wszysko nie trzyma kupy, horyzontu jakoś nie mogę się wogóle dopatrzeć a ta machina ucieka zbyt w lewo. Ogólnie to niezły pomysł i kolorki, można by jeszcze nad tym posiedzieć. Pozdrawiam
Napisano 28 Październik 200420 l Autor Moze male sprostowanie - to jest moja pierwsza pracka nie biorac tych pod uwage , ktore mi pomagaly zrozumiec i zapoznac sie z programem. a jesli chodzi o ten nieszczesny horyzont i tlo (podkreslam to nie miala byc woda) to zrobilem to na odczepne , tak zeby ta maszynka gdzies stala, ale dzieki za krytyke. jutro umieszcze inne ujecie oraz mala animke do tej maszynki:D.... pozdro!!
Napisano 28 Październik 200420 l ludzie gdzie wasza wyobraźnia?! kto wam powiedział, że to jest woda. Czy wszystko musicie odnosić do rzeczywistości, może by spojrzeć na nią nieco bardziej abstrakcyjnie, a nie przedmiotowo, hę? trochę fantazji dziadeczki!
Napisano 29 Październik 200420 l yansen - LOL nie wiem czemu ale też mi to przyszło do głowy :D maszynka podoba mi się et latina tytuł i to jeszcze "myśląca" praca :P (mCh will be happy) pozdro
Napisano 1 Listopad 200420 l i tu się salvatorku mylisz... kiczowate flary skreśliły ten obrazek. a tytuł tak już zmiętolony i przejechany popową wyżymaczką... może i to jest bóg z maszyny, ale nie takie, dosłowne znaczenie ma to powiedzenie.
Napisano 1 Listopad 200420 l khe khe prowokacja :P mCh misiu :* - ten obrazek też nie ma dosłownie takiego znaczenia :> machina także symboliczna, zawierająca odniesienia do genezy deus ex machina. nie do końca cię rozumię z tą wyżymaczką, czyżby spłycenie?
Napisano 1 Listopad 200420 l specjalnie dla mCh definicja Kopalińskiego :P deus ex machina dosł. 'bóg z (teatralnej) maszyny' (tj. przybyły z góry, z nieba); nieoczekiwany wybawiciel; zbyt łatwe, sztuczne a. nieuzasadnione rozwiązanie splątanej intrygi (w sztuce teatr. a. powieści) przez nagłe, niespodziane wprowadzenie nowej osoby a. okoliczności. Etym. - łac. z gr. theós ek mēchanēs
Napisano 2 Listopad 200420 l Autor no widze ze male zamieszanie tutaj sie zrobilo. chce wam powiedziec aby nie tlumaczyc tej nazwy doslownie. powinienem dodac ze praca oparta zostala na grze pt. deus ex i nazwa przede wszystkim do tego sie odnosila:D pozdro i dzieki za komenty!!!
Napisano 3 Listopad 200420 l Salvator też cię kocham, cmok. Oczywiście platonicznie. Tylko oszczędź mi słownikową definicję :D lonek16: i wszystko jasne...