Napisano 17 Luty 20178 l Nie jestem specem od polymodelingu, ale tam gdzie masz problem to sie wydaje, ze cos sie popuslo po chamferze. Po lewej stronie na takim samym ksztalcie masz plynnosc linii, a po prawej sie wydaje, ze tam trojkat jakis sie zrobil. Albo po prostu mam cos nie tak ze wzrokiem :P
Napisano 17 Luty 20178 l Nie znam Maxa, chodzi mi o to, ze po lewej tego trojkata Ci nie tworzy chyba ;)
Napisano 17 Luty 20178 l Autor @JackTheRippy Tak, bo na 1 screenie masz Smoothing Grupy kolorami zaznaczone. Dlatego nie tworzy tego trójkąta bo z lewej nie ma zmiany grupy. No ale po prawej musi być ostrzejsza krawędź dlatego smoothing grupa została zmieniona. I tworzy takie wybrzuszenie, A potrzebuję mieć, ostrzejszą krawędź bez tego wystającego trójkata.
Napisano 17 Luty 20178 l jezeli chcesz miec po prawej zaokraglenie na plaszczyznie duzej jak po lewej to jasne ze musisz miec tam jeden edge loop a nie trzy
Napisano 17 Luty 20178 l Źle to modelujesz, powinno być jako osobne części. A jeśli chcesz jako całość to kolega @Positive100 dobrze Ci radził.
Napisano 17 Luty 20178 l masz zlą siatkę, najpierw zrob dobra topologie, a chamfery i zaglebienia zostaw na koniec. przyjrzyj sie jak ten czarny element wchodzi na czerwony i jak jest zaokrąglony rog na czerwonym elemencie. samymi chamferami tego nie zalatwisz
Napisano 19 Luty 20178 l Autor masz zlą siatkę, najpierw zrob dobra topologie, a chamfery i zaglebienia zostaw na koniec. przyjrzyj sie jak ten czarny element wchodzi na czerwony i jak jest zaokrąglony rog na czerwonym elemencie. samymi chamferami tego nie zalatwisz prawda, zle zabrałem się za to od początku. Topologie poprawiłem, i wymodelowałem jako dwa osobne elementy. Dzieki wszystkim za odpowiedz. Pozdrawiam