marekkonieczny Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 Cześć, Mam problem, wszystko opisałem na screenie. Proszę o pomoc
JackTheRippy Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 Nie jestem specem od polymodelingu, ale tam gdzie masz problem to sie wydaje, ze cos sie popuslo po chamferze. Po lewej stronie na takim samym ksztalcie masz plynnosc linii, a po prawej sie wydaje, ze tam trojkat jakis sie zrobil. Albo po prostu mam cos nie tak ze wzrokiem :P
JackTheRippy Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 Nie znam Maxa, chodzi mi o to, ze po lewej tego trojkata Ci nie tworzy chyba ;)
marekkonieczny Napisano 17 Luty 2017 Autor Napisano 17 Luty 2017 @JackTheRippy Tak, bo na 1 screenie masz Smoothing Grupy kolorami zaznaczone. Dlatego nie tworzy tego trójkąta bo z lewej nie ma zmiany grupy. No ale po prawej musi być ostrzejsza krawędź dlatego smoothing grupa została zmieniona. I tworzy takie wybrzuszenie, A potrzebuję mieć, ostrzejszą krawędź bez tego wystającego trójkata.
drakul Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 jezeli chcesz miec po prawej zaokraglenie na plaszczyznie duzej jak po lewej to jasne ze musisz miec tam jeden edge loop a nie trzy
marekkonieczny Napisano 17 Luty 2017 Autor Napisano 17 Luty 2017 Chyba nie do końca się rozumiemy, dlatego wstawię referencje.
2013 Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 Źle to modelujesz, powinno być jako osobne części. A jeśli chcesz jako całość to kolega @Positive100 dobrze Ci radził.
drakul Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 masz zlą siatkę, najpierw zrob dobra topologie, a chamfery i zaglebienia zostaw na koniec. przyjrzyj sie jak ten czarny element wchodzi na czerwony i jak jest zaokrąglony rog na czerwonym elemencie. samymi chamferami tego nie zalatwisz
marekkonieczny Napisano 19 Luty 2017 Autor Napisano 19 Luty 2017 masz zlą siatkę, najpierw zrob dobra topologie, a chamfery i zaglebienia zostaw na koniec. przyjrzyj sie jak ten czarny element wchodzi na czerwony i jak jest zaokrąglony rog na czerwonym elemencie. samymi chamferami tego nie zalatwisz prawda, zle zabrałem się za to od początku. Topologie poprawiłem, i wymodelowałem jako dwa osobne elementy. Dzieki wszystkim za odpowiedz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi