Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Share Napisano 6 Kwiecień 2003 no dobra dobra, ale co z tym CYBORGIEM:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2003 Mój plan dzialania jest taki: pierw chce zrobić całego, czystego ,nieobteksturowanego Tyranida, potem pomyśle nad tym, gdzie by tu umieścić metalowe części- myśle że tak będzie lepiej. Chcę się skupić na jednym by później poświęcić cały czas na następny etap. A poza tym nogi to ostatnia część ciała, którą chcałbym ucybernetywować:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Share Napisano 6 Kwiecień 2003 tzn jeśli chcesz cały czas tak gęstą siate robić, to potem będzie ci ciężko zrobić otwory na metalowe częśći, ewentualnie mięcho:D ale napewno ci to wyjdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2003 Tzn.nie wszędzie będę musiał wytłaczać metalowe części z siatki-myśle ze niektore czesci bedą mogly byc oddzielnymi obiektami, z wytloczeniem tych czesci napewno zajmę się przy robieniu głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lubie parowozy Napisano 6 Kwiecień 2003 Share Napisano 6 Kwiecień 2003 Ładnie sie zapowiada, coż, życze szcześcia i wygranej. pozdro hyhy you know who I\'m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2003 Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 7 Kwiecień 2003 Share Napisano 7 Kwiecień 2003 łooo aż czuć jego mase!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Wczesny etap robienia korpusu, będę musiał jeszcze sporo popracować nad żebrami, są czyba nieco za grube... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 ajc! bedzie ciezka bitwa, naprawde... no to ja nawet z pomyslem odpadam w przedbiegach... :| bardzo ladny modelling, i, jak juz ktos wczesniej wspomnial, czuje sie te mase! pozdroofki i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 i dobrze ze taka bitwa jest:))))))..co do moedlu to dobrze powiedizales ze sa za grube..oraz jakos dziwnie pofaldowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Mi sie to \"pofaldowanie\" podoba. Dla mnie jestes mistrzem [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 A jednak te żeberka poprawię...a może nawet zrobie je od początku, kto wie...wszystko dla dobra Tyranida....:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 tylko go z klatki nie wypuszczaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 a mzoesz pokazac widok z tylu? czy jecze nie zrobiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 A z tyłu to jest inna para kaloszy bo mam zamiar zrobić zdjęcie ogona figurki (a zarazem i całej reszty) by dokładnie odwzorować tył. Zrobiłem ogon ale jest on troche grubiasty i taki nie jak w figurce...pozatym dojdzie też pancerz na ogonie ale po tym jak dokładnie zrobie sam ogon. Jak zrobie to oczywiście ci pokażę. A pozatym ostateczny rendering do oceny będzie pokazywał przód więc tak bardzo do tego tyłu się nie przykładam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 a ta ziarnistość na ogonie, powiedz ze to textura bump,please:D nie mogłeś aż tak siatki zagęścić?!?!?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 no chyba ze tak [spox][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 wow super jak narazie ...czekam na kolejne rendery[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Heheheee.......Blooddragon....:D na twoje szczęście jest to tyko zwykły Bumpik:) hehe-chyba komp by mi padł gdybym tak zagęściił siatkę(aż tak tym z tą gestością nie przesadził):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość etam Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Mi się podoba... Tylko na udach twój model ma 4 \'płytki\' natomiast w oryginale 3... Zmień na 3... 4 delikatniej wyglądają. Pomimo to jest bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Ja mam figurke Tyranida z czterema płytkami, ale tych tyranidow jest teraz jak psów, ciągle wychodzą jakies nowe edycje, moze ty masz jakiegoś ze starej albo nowej edycji ...nie wiem.... nad zmianą pomyśle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 *..no, no ..calkiem, calkiem ..niezle, niezle A tak powaznie to model jest calkiem niezly i jesli nie skopiesz go textura i swiatlem ..troszeczke przyczeszesz klimacik to bedzie j/w.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 no weź się, weź do roboty, bo tu ciemno wszędzie, głucho wszędzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Czasu brak....klasóweczka z chemii....sprawdzianik z matmy....wypracowanko z polskiego..hheehee, porobiłbym w tygodniu gdyby Adek by to wszystko za mnie zrobił..:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 cos o tym wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 i don\'t have cheanse , but i fight ( czy cos takiego hihii ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 You have much more chance than you think! Just free your mind! ! ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 [piwo]nie wiem cos napisac musze ale nie wiem co ......dobre to jest o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2003 Witam po krótkiej przerwie! Przez ten czas popracowałem sobie troche nad tym nieszczęsnym korpusem, kurde, nie myślałem ,że modelowanie go może sprawić tyle problemów....no ,ale cóż jest narazie co jest i sami oceńcie. Mam nadzieje, że jak dojdzie pancerz na plecach , ręce i głowa to ten korpus nabierze nieco więcej kształtów...oczywiście jeszcze postaram się popoprawiać niektóre części korpusu ,wszelkie komentarze będą brane pod uwagę i mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 I tak dla odmiany kilka screenów z maxa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 No...i nogi wielkościowo pasują do korpusu...bardzo podoba mi się tan modelik... 3m się :D nie ma się czego czepnąć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 bardzo ładny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 fajnie :)))..tylko czy ten korpus nie jest troche za maly? tzn powinnen chyba byc trozke dluzszy ...ale to tylko moja opinia... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Hmmm...być może i jest za mały...ale wszystko będzie widac jak na dłoni gdy dostewie glowę , i górne kończyny...wtedy zajmę się dokładnie proporcjami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Bardzo wczesny etap robienia łap....tak wrzucam żeby jakoś nadrobić te 140 postów, które straciłem :D:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Sharp ty normalnie masz talent do tej roboty! jak mówisz łapa we wczesnym etapie, a ja już widzę że lepsza być nie może !!:) Bardzo podobają mi się te lekkie zniekształcenia, dodają sporo realizmu. Model już teraz wygląda doskonale [yes] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Heh...do dzięki za taki pozytywny komentarz:D ale żeby zabłysnąć choć troche w oczach jury to potrzeba tu nieco więcej pracy więc jeszcze troche sobie nad tą łapą popracuję...:D:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 super super i jescze raz super !!! masz talent chlopie ! odziwiam podziwiam [wow] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 hmm no lapka ekstra:)))...a skad masz te zdjecia referencyjne co widac w oddali?;] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Ten reference to zwykły skan figurki... bardzo pomocne przy ustalaniu proporcji:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Sharp , zadziwias zmnie z ta dokładnoscią ale wląsnie oto chodzi zeby był jak najbarziej realny hehe , no co to kolców i szponów to chyba tylko textury bedzies zmusiał odpowiedznie dobrac co nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 heehee...no...mam nadzieje ze nawet niezbyt dokładna teksura z ładnym bumpem wystarczy zeby to wszystko jako tako wyglądało...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Łapy ciąg dalszy:)...dzisiejszy ubój....:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 daj mu wiekszego bicepsa...bo tam tylko na razie widac samego trica:p....a tak w ogole po co Ci zdjeica refer. jesli masz model pod reka? [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Dużo łatwiej obrysowuje się kontury poszczególnych części ciała w ten sposób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 hmmm czy ja wiem....zalezy jak kto lubi...mi do sczescia referencje nei sa potrzebne :)))..wystarczy jeden rysunek z profilu lun najlepiej model w lapie :] pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Pablo ma racje...poczęści...ta łapeczka wygląd jak łapeczka Zerga...ale mógłbyś wydłużyć tego szponka...i poszerzyć go...hmm...coś ala takie wielkie miecze :D ale bardzo ładnie to i tak wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 I na koniec dnia wrzucam jeszcze raz łapę z drobnymi poprawkami... Nie chcę przynajmniej narazie dopakowywać Tyranida żadnymi jakimiś upgrade\'ami Phantom...chcę zrobić pierw oryginalną kopię całego modelu, potem zajmę się takimi rzeczami...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Ten \"hand blade\" wygląda z bliska zabójczo !!:) W sensie pozytywnym, tyle szczegółów i ta dokładność odwzorowania. Jestem pełen podziwu dla twojego modelu [wow] Super się też prezentuje ta jakby hmm textura bump z tymi leciutkimi ryskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 DAWAC GLOWE !!! DAWAC GLOWE !!! I SKOMPLETOWAC BYDLAKA !! SZYBKO, SZYBKO !! ..z niecierpliwoscia czekam na calosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi