Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nami to projekt jachtu typu trimaran zaprojektowany dla użytkowników szukających jedynego w swoim rodzaju luksusu. Futurystyczna forma jachtu mierzy 205 stóp długości. Wyposażona w panele słoneczne łódź jest przyjazna dla środowiska zapewniając częściowy zasób energii potrzebnej do jej poruszania po wodzie. Jacht składa się z trzech pięter, na których znajdują się takie pomieszczenia jak kabina główna, kuchnia, łazienki, pokoje dla gości i personelu, przestrzeń przeznaczona na rozrywkę oraz salon. Główny pokład wyposażony jest w lądowisko dla helikoptera. Ta część z racji na swoją ekspozycję wyposażona jest również w barierki ochronne zapewniające komfort i bezpieczeństwo spacerującym po pokładzie gościom. Pokłady są wzajemnie ze sobą połączone co umożliwia i ułatwia swobodną komunikację między nimi. Dzięki temu użytkownik w szybki i sprawny sposób może zmienić miejsce swojego położenia zmieniając piętra. Na jachcie znajdziemy również dwa pontony ratunkowe, mieszczące po 12 osób w sumie 24 zapewniając w chwilach niepożądanych bezpieczeństwo całej załogi. Nami swym kształtem i opływową linią nawiązuje do żywiołu jakim jest woda. Dominującymi materiałami w projekcie jest oczywiście drewno razem z metalem i szkłem co wzmagać ma efekt luksusu i bogactwa tym samym wyróżniającą koncept na tle innych realizacji.

Autorami projektu są Adam Graszk i Artur Gaca

https://www.behance.net/gallery/58335757/Yacht-Concept-Nami

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Coś więcej o tym czołgu? Skąd takie proporcje?

Co do jachtu to na renderze trudno stwei4rdzić co to. Przydał by się jakiś lepszy widok. Ciężko sobie go wyobrazić.

Napisano
jako iż jestem praktycznie po studiach z projektowania yachtów po renderach stwierdzam że raczej tylko bryła zewnetrzna :) wygląda fajnie ale z użytecznością to to wypada mega słabo.

Zrobiliśmy tylko bryłe zewnetrzną acz kolwiek jakies tam szkice rozplanowania wnetrza mam. Planuje je zrobić i w unreal enginie wrzucić.

ale niema czasu za bardzo żeby to machnać

Studia z projektowania Jachtów ... ciekawe, bardziej chodzi mi o to, ze miesiąc na taką bryłę wydaje mi się, mega długo

miesiąc na wszystko najpierw musieliśmy się zdecydować jaki typ łodzi robimy padło na trimarana. potem kilka szkiców i modeli próbnych. Jak dogadaliśmy się co do finalnego wyglądu to żeśmy machnęli projekt wysyłaliśmy do sobie pliki bo nie mamy z kumplem bezpośredniego kontaktu. finalna wersja jachtu to jakiś tydzień modelowania z transferem plików.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności