WIERZBA Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Witam Temat oklepany - modelowanie samochodu - ale to mój pierwszy obiekt takiego typu i do tego pierwszy post . Muszę więc potrenować . Wszelkie uwagi mile widziane. Zamierzam zrobić model fiata 126p po małych przeróbkach . Nie chcę koncentrować się na \"śrubkach\" ,tylko na technice modelowania .:)
STANEK Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Narazie na pierwszy rzut oka to ładnie - możw daj rzut z jakąś teksturką. Widzę, że wybrałeś jedną z ciężejszych technik modelowania!! Pozdrawiam i życzę powodzenia w modelowaniu.[piwo]
Loozack Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 znowu splajny, hehe... i dobrze :D daj render z surface i meshsmooth, trzym się [piwo]
Eden-3d Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 z siatki wynika ze wszytsko jest oki..wrzuc normalny render :)
WIERZBA Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Dorzucam auto po dodaniu surface i meschsmooth . Koledzy z pracy mówią , że \"nawet zaczyna to przypominać \"trabanta\" !!!\" :D Jaką metodą robicie np drzwi , ja chcę wyciąć za pomocą operacj9i bolowskich .
Barkor Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 ja nie moge pojac tych splajnowa, jak sam robie to mi nic nie wychodzi, jakie dziwne w przestrzeni, moze dlatego ze robie je w przestrzeni a nie w rzucie z boku lub z gory ??
WIERZBA Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Ja podchodziłem do tematu 3 razy , aż w końcu coś zaczeło wychodzić . spelajny rysuję w rzutach prostopadłych i w perspektywach. Na www jest pare tutoriali jak to robić .
WIERZBA Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Pierwsze renderingi , alusy trochę mi nie wyszły , podejdę do tematu jeszcze raz . Renderingi za pomocą FR - na razie ze słabymi parametrami . Lampa - standardowo teksturka z fotki. [dresik]
Barkor Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 ladny maluch, ladnie wyglada, moje gratulacje.
KAIN Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Originally posted by Wesołek ja nie moge pojac tych splajnowa, jak sam robie to mi nic nie wychodzi, jakie dziwne w przestrzeni, moze dlatego ze robie je w przestrzeni a nie w rzucie z boku lub z gory ?? Zgadzam się. Tez nie moge ich opanować(ale poruta) pozdro KAIN
WIERZBA Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Mały updacik - zderzak i lusterka . Czy ktoś mi da wskazówkę jak robicie rowki /wcięcia, szpary/ np kształt drzwi .
Pablo Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 hmmm a moze bys zakonczyl ta cala bryle tzn ja zamknal..bo wszedzie cieniutke blachy widze... pzodr
WIERZBA Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Dzięki PABLO za posta. Faktycznie blachy jak z bibuły ,umknęło to mojej uwadze.
WIERZBA Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Nowy update - nie moglem doczekać się więc zrobiłem trochę środka - fotele . Wiem klamka do wymiany . Obecnie pracuję nad pogrubieniem karoserii . Efekty już w krótce.[dresik]
Pablo Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 hmm...zrob cos jesczer aby w felgach nie bylo widac pustej przesterzeni...daj hamulce itd...oraz chyba jakies zagiecia sa przy klamce... a tak poza tym moze byc:) pozdr P.S. zmneijsz Avatara do 100x100
Loozack Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 no no, chciałbym mieć takiego Boba :D tylko nie żółtego :| P.S. jakoś dziwnie mi wygląda tył karoserii, czemu to jest takie dziwnie ścięte...
Eden-3d Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 ladny model ;) ale co z tymi opanami jakis dziwny material dales zrub bierznik i bedzie wypas
MC-Maxim Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Moze go troszke obniz tak jak moj .... bedzie fajniej wygladal ;)
MC-Maxim Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 HEHE ... obnizony :) I zalozylem 5,5 calowe felgi od BMW [dresik]
WIERZBA Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Napisano 5 Sierpień 2003 Zaniedbałem trochę tył samochodu. Oto pierwsze efekty . zderzak do wymiany.
Monster Napisano 6 Sierpień 2003 Napisano 6 Sierpień 2003 Faktycznie wyglaja jakby mu ktos niedawno w dupe wjechał :-) Ale tak to bardzo fajny modelik ;)
WIERZBA Napisano 7 Sierpień 2003 Autor Napisano 7 Sierpień 2003 A teraz fura od frontu . Po uwagach formowiczów , popracowałem nad grubością karoserii. Widać to na zderzaku , reszta jeszcze do poprawki. Niedługo zajmę się detalami jak wycieraczki itp.
Pablo Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 ladnie ladnie :)) ale ja bym troche poszerzyl oponki i je troszke wysunal w bok :)..jak tuning to tunig :)..poza tym swiatla...cezmu daltes texturke? nie lepiej wymodelowac komor? bedzie lpiej wygladalo:) pozdr
Frankot Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Fajny maluch, tylko czy nie jest on troche z nisko zawieszony??!! Wydaje mi się, że powinien mieć większy prześwit bo u nas takie koleiny:)
Monster Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Fajnie fajnie, ale tak jak Loozack mowil tyl dalej wydaje sie dziwnie sciety. Odbicie w tylnej szybie... dziwne... jakby plain jakis wystawal z \"boba\" :) No i jakis smieszny zolty kwadracik w gornym prawym rogu za tylna szyba (widzicie ?) , co to ? Poza tym (dla lepszego efektu) proponowalbym popracowac nad materialem do felg. Pozdrawiam [dresik]
WIERZBA Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 Dziwne odbicie w szybie z tyłu to krzywy surface . Felgi i koła - w produkcji . Żółty Kwadracik to początek zamocowania uchylnej szyby z tyłu - zapomniałem wyłączyć [rotfl2]. Nad ścięciem popracuję :D
WIERZBA Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 No i oponka - bieżnik teksturka . przy następnym wipie bieznik wymodeluję . Tutaj miałem za cel przypomnienie sobie o mapowaniu unwarp uvw itp.
Monster Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 \"nad ścięciem popracuję\" - hmm, nie znam sie na splajnach ale to pewnie duzo roboty, bo w poly [REKLAMA: Poly rządzi !] ciach ciach i już :)
mrozik Napisano 15 Sierpień 2003 Napisano 15 Sierpień 2003 Ja to bym mu dał przyciemniane szyby iwielką białą naklejkę nike na tylniej szybie a na przedniej blau punkt a felgi dał coś w stylu OZ racing - takie białe i kanciate- ale to tylko moja fantazja więc weź z tego co chcesz.
WIERZBA Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Napisano 16 Sierpień 2003 No i kolejny updajt . 1. Teraz maluchowi deszcz niestraszny - wycieraczki /do poprawy materiał i coś za ciężkie i \"sztywne\" 2. \"SKOSIK\" z tyłu - już nie ma 3. oponki chyba trochę lepsze 4. felgi też lepsze 5. początki spojlera z tyłu 6 spryskiwacze na szyby 7. lakierek ma bardziej zbliżony do oryginału 8. poprawiony rendering itd. :cool:
Loozack Napisano 16 Sierpień 2003 Napisano 16 Sierpień 2003 bieżnik jest \"tyłem do przodu\" :) a reszta ok [spox][piwo]
Bobby_digital Napisano 16 Sierpień 2003 Napisano 16 Sierpień 2003 a niezrobisz reflektorow jeszcze w 3D ? bo model jest super. noi tec kierunkowskazz czy on nie powinnien byc pomaranczowy ? :)
WIERZBA Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Napisano 16 Sierpień 2003 Loozack - ale masz oko . [spox] Ale wiedziałem , że zobaczysz ten bieżnik . Nad światełkami 3d pracuję ;)
darkelf Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 no fajniusi ten maluszek(prznajmniej wiem jak powinien wygladac :)) )... nie wiem, ale wydaje mi sie ze maska powinna byc troche bardziej pochylona?! i jakis dziwny przod?
WIERZBA Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 Dawno nic nie robiłem dla zabawy . No to mały updacik malucha . Zrobiłem \"okulary\" w 3D Z tyłu poprawiona szyba , spoiler i zderzak . Dalej nad nimi pracuję .
wiggles Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 czy mi sie wydaje czy te kola to takie jakies za male sa ??
kubi Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 fajny ten 126p, miły rodzinny samochodzik :) przód jest spoko a jak jescze dopracujesz spojler to będzie miodzio
WIERZBA Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Napisano 20 Grudzień 2003 Gdzieś się zapodziały moje poprzednie obrazki. Dodaję jeszcze raz ostatnie.
Fafex Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Ale coś ten maluszek z tyłu daki jakiś za ostro zakończony. Chodzi mi konkretnie o to zgięcie na klapie od silnika. Przód bardzo ładny :)
Chris Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Ostro zakonczony? Przecie to tuning! :D lol... A tak serio to przydalo by sie go zalagodzi
Batou Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Ładne są te renderki :). Miałbym pewne zastrzeżenia co do samego tuningu, ale jest to kwestia gustu.
Fafex Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Chris: Ok, może to i tuning no ale na pewno lekko przesadzony. Teraz ten maluszek wyglądą z tyłu jak Trabant albo jakaś 30-letnia Skoda. :)
Loozack Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 zgadzam się z Fafexem, przede wszystkim tył malucha jest raczej pionowy, a nie taki \"wbity\" pod zderzak :) [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi