Neb Napisano 31 Styczeń 2019 Napisano 31 Styczeń 2019 Witam Przedstawiam ostatni projekt jaki wykonałem w Coronie dla C4D. Główne założenie to jak zwykle próba dociśnięcia kolanem możliwości silnika renderującego. Całość 3d z użyciem particles, motion blur, volumetric fog i displacement. Dziękuję za odwiedziny! Pozdrawiam Marcin Jastrzebski http://www.realpolygons.com Behance: https://www.behance.net/gallery/75607079/Pictures-from-Corona-Land-1 Software: Cinema 4D R18 Studio + Corona Renderer Plugins: SurfaceSpread, Forester, Rebus Farminizer Textures: Quixel Megascans, Poliigon, Textures . com Objects: Quixel Megascans, Evermotion, 3dSKy, Turbosquid
olaf Napisano 31 Styczeń 2019 Napisano 31 Styczeń 2019 całość piękna, świetnie zaprezentowane detale. Najwieksze wrażenie robią te niedoskonałości na śniegu - gałązka, wdeptane liście. Długo się z tym bawiłeś, czy masz jakiś tool do tego?
Neb Napisano 31 Styczeń 2019 Autor Napisano 31 Styczeń 2019 Dzięki olaf! Ogólnie ręczna robota, która jednak pomimo znakomitych dostępnych narzędzi daje największą kontrolę nad kompozycją i detalami. Gałązki z quixel magascans.
michalo Napisano 31 Styczeń 2019 Napisano 31 Styczeń 2019 Fajna robota. Miło popatrzeć na te szczegóły.
polka dot Napisano 2 Luty 2019 Napisano 2 Luty 2019 gratulacje. spójność wykonania robi wrażenie. faktycznie widać, że panujesz nad stroną techniczną. podoba mi się kompozycja głównego ujęcia i kolaż kadrów - przypominają mi się galerie polaroidów autostopowiczów z USA. ujęcie na śnieg z wdeptaną paczką po fajkach najlepsze. ile czasu szlifowałeś koncepcję, jak wygląda u Ciebie dochodzenie do klimatu ujęcia? nie mogę się napatrzeć. prawie fotoreal :]
Neb Napisano 2 Luty 2019 Autor Napisano 2 Luty 2019 Dzięki wielkie polka dot za motywujący do dalszej pracy komentarz :) Z fotografią trafiłeś w sedno ponieważ oprócz CG fotografuję dosyć sprawnie. Od dłuższego czasu skupiam się na fotograficznym aspekcie renderingów i staram się dociskać to co robię w tym kontekście. Ten projekt jest wycinkiem większej całości, która jest gotowa w 2/3. Był to ostatni temat jaki zrealizowałem i najszybciej mi poszedł. Wpadł mi do głowy pomysł z tą stacją i w sumie koncept/szkic to były dwa wieczory, całość szlifowałem około trzech tygodni ale to tak z doskoku, obok regularnej pracy. Najważniejsze były testy padającego śniegu oraz ogólnie śniegu. Jak mi to zaskoczyło to wiedziałem że jestem w domu i dłubałem w wolnym czasie cały zestaw. Co do fotografii to jak najbardziej typowo amerykańskie polaroidy ( mam sx-70 i używam ) oraz ogólnie amerykańska fotografia jak Todd Hido, Jeff Bruows itp.
polka dot Napisano 8 Luty 2019 Napisano 8 Luty 2019 ha, wyczułem Cię. widać oko fotografa w kadrowaniu. rozumiem, w zasadzie śnieg buduje tu klimat więc wyobrażam sobie, że jego testy to była główna praca nad ilustracją. opowiesz coś, jak podchodzisz do post-produkcji? ciekawi mnie, czy korzystasz z rendera do oporu, czy jednak część kompresji tonalnej zostawiasz sobie na post. PS też mam sx-70 ale na kasety szkida mi już kasy
JunioR Napisano 9 Luty 2019 Napisano 9 Luty 2019 Świetny klimat sceny, zbliżenie na śnieg mega dobre.
Mirkowaty Napisano 17 Kwiecień 2019 Napisano 17 Kwiecień 2019 coś ta strona zdycha, dlaczego to jeszcze nie jest na froncie ?!
Rekomendowane odpowiedzi