1termi Napisano 3 Kwiecień 2019 Napisano 3 Kwiecień 2019 (edytowane) Pierwsza praca w zbrusu po dwóch tygodniach nauki programu. Wszystko zrobiem w zbrushu oprócz baccgroundu bo nie mogłem sie z tm uporać Kosmetyka w PS. Edytowane 3 Kwiecień 2019 przez 1termi
olaf Napisano 4 Kwiecień 2019 Napisano 4 Kwiecień 2019 nie jest źle jak na opanowanie narzędzia. Na pewno wiele brakuje w zakresie anatomii, character designu czy ogólnych walorów wizualnych ale to powinno iść do przodu z czasem.
dexter47 Napisano 5 Kwiecień 2019 Napisano 5 Kwiecień 2019 ja uważam że praca jest tragiczna co z tego że twoja pierwsza nie rozumiem dlaczego w dobie tak powszechnie dostępnych tutoriali w necie prezentujesz coś takiego? Jeżeli chcesz się nauczyć tego programu poszukaj jakiegoś porządnego tutoriala choćby na digitaltutorial i zaprezentuj prace którą zrobiłeś na podstawie tego tutoriala. to co zaprezentowałeś to ledwo nadaje się do pokazania ale w latach 1998-2003. wtedy ludzie faktycznie musieli sami zdobywać wiedzę i się uczyć nie było takich narzędzi jak dzisiaj i takiego dostępu do wiedzy. Nie rozumniem dlaczego ludzie są tak leniwi by odpalić youtube wpisać zbrush tutorial i wuala masz tyle wiedzy i linków do pełnych tutoriali że można dostać zawrotów głowy. Krytykuję cie dlatego też że widzę po twoim koncie że jesteś gdzieś tak w wieku pomiędzy 18 a 30 lat. gdybyś był dzieckiem mającym do 11 lat to nawet taka praca była by ok.
1termi Napisano 5 Kwiecień 2019 Autor Napisano 5 Kwiecień 2019 No hej. Eno z tym wiekiem to nie trafiłeś. 48lat. pzdr.
olaf Napisano 5 Kwiecień 2019 Napisano 5 Kwiecień 2019 Nie rozumniem dlaczego ludzie są tak leniwi by odpalić youtube wpisać zbrush tutorial i wuala Nie rozumiem, dlaczego ludzie są tak leniwi, by nie odpalić słownik i sprawdzić poprawną pisownie "voilà" :)
1termi Napisano 5 Kwiecień 2019 Autor Napisano 5 Kwiecień 2019 A dziękuje za info na pewno zaglądne ponieważ po pracy w maksie cięzko mi się przestawić na interfejs zbrusha.
tr3buh Napisano 6 Kwiecień 2019 Napisano 6 Kwiecień 2019 Kazdy od czegoś zaczynał, praca jest słaba ale moje pierwsze prace były jeszcze gorsze Opanowanie zbrusha/anatomii zajmuje bardzo dużo czasu dlatego lepiej przemyśleć tu i teraz czy chce się w to brnąć
michalo Napisano 6 Kwiecień 2019 Napisano 6 Kwiecień 2019 Jest też takie coś jak hobby. Lepiej "lepić" coś na kompie niż zdychać przed tv, prawda? Poza tym 1termi napisał, że pracuje w maksie, więc pewnie ma już dosyć tego czym się zajmuje i próbuje nowych rzeczy. Wyluzujta panowie.
Sebazx6r Napisano 6 Kwiecień 2019 Napisano 6 Kwiecień 2019 (edytowane) ja uważam że praca jest tragiczna co z tego że twoja pierwsza nie rozumiem dlaczego w dobie tak powszechnie dostępnych tutoriali w necie prezentujesz coś takiego? Jeżeli chcesz się nauczyć tego programu poszukaj jakiegoś porządnego tutoriala choćby na digitaltutorial i zaprezentuj prace którą zrobiłeś na podstawie tego tutoriala. to co zaprezentowałeś to ledwo nadaje się do pokazania ale w latach 1998-2003. wtedy ludzie faktycznie musieli sami zdobywać wiedzę i się uczyć nie było takich narzędzi jak dzisiaj i takiego dostępu do wiedzy. Nie rozumniem dlaczego ludzie są tak leniwi by odpalić youtube wpisać zbrush tutorial i wuala masz tyle wiedzy i linków do pełnych tutoriali że można dostać zawrotów głowy. Krytykuję cie dlatego też że widzę po twoim koncie że jesteś gdzieś tak w wieku pomiędzy 18 a 30 lat. gdybyś był dzieckiem mającym do 11 lat to nawet taka praca była by ok. Jaa jebie... nie wytrzymie. Chlopie przeciez to samo Ci mowią ludzie od miesiecy xD. Odnośnie pracy. Praca ma wiele do zyczenia, ale to są początki. Ja zacząłem w wieku 25lat. Teraz leadowałem i leaduje character modelerom przy kolejnych projektach. Ważna jest systematyczność. Każdy z nas zachwyca się swoimi pracami z początku to jest normalne. Ja pierwsze lata siedziałem kilkanascie h dziennie. Potem doszło do mnie ze wazny jest dystans do swojej pracy. Cześto jest tak ,że zapowietrzamy się jak usłyszymy krytyke. To nic złego czasem pcha dalej do pracy. Jednak warto jest czasem zastanowić się. P.S. nie mart się to jest proces. Jezeli za kilka lat postawisz dwie swoje prace obok siebie i nie bedziesz widział różnicy to wtedy warto się zastanowić. Jednak jak będziesz naprawde dobry to w końcu ktoś cie przygarnie. Ja do Pi aplikowałem 7 razy. Byłem też na wielu rozmowach i testach w innych firmach ale coś tam w koncu się udało.Nie łam się i nie słuchaj taki komentarzy. Ej poza tym jest tu dużo dobrych osób którzy wciąż traktują to jako chobby. Sam sobie zadaj pytanie czy potrafie, czy mam na to siły, obserwuj otocznie i cisnij. Ja nie raz wrzuciłem w wątek Finished niedokończoną prace i większość moich prac obiło się tu echem. Nie martw się i ciśnij. Edytowane 6 Kwiecień 2019 przez Sebazx6r
Rekomendowane odpowiedzi