RomaTroy Napisano 27 Lipiec 2019 Napisano 27 Lipiec 2019 (edytowane) Heyka. Chialem sie podzielic tu swoimi ostatnimi prackami, ktore sobie dlubalem po godzinkach. Przewaznie po 1.5 - 2 godziny na kazda. staralem sie wiecej nie robic. Jak bedzie cos nowego, to raczej tez wrzuce. Jest ich wiecej, ale niestety czesc ma troche wiekszy rozmiar. Edytowane 27 Lipiec 2019 przez RomaTroy 7
michalo Napisano 27 Lipiec 2019 Napisano 27 Lipiec 2019 Świetne prace, mają klimat. Widać skila. Bardzo fajnie rzeźbisz tkaniny 1
RomaTroy Napisano 27 Lipiec 2019 Autor Napisano 27 Lipiec 2019 6 minutes ago, michalo said: Świetne prace, mają klimat. Widać skila. Bardzo fajnie rzeźbisz tkaniny Milo czytac 🙂 Dziekuje Ci bardzo. Ciesze sie ze podoba 🙂
revrite Napisano 28 Lipiec 2019 Napisano 28 Lipiec 2019 Co prawda 3d to nie moja działka ale chciałem wyrazić uznanie, ze mega fajne są te scuplty i jaram się, fajnie, ze wszystkie postaci mają swój charakter, tworzony nawet pociagnieciami brusha. Najbardziej mi się spodobał niebieski al'a ork, babeczka z rekami na klatce piersiowej i pierwszy gosciu, super rzeczy. Z checia zobaczylbym tez cos bardziej dokonczonego, już ze skonczonymi fakturami, moze już w domyślnym kolorze? Jarałbym się. Chyba, ze robisz tylko sculpty, ale nawet jeśli to też bardzo cieszy oko, anatomię fajnie ogarniasz, kształt ciała i flow także. Fajne jest to tez, ze robisz je tak szybko i nie zamęczasz ich, są takie świeże i to chyba w nich najlepsze, jak pisałem wyżej jestem też ciekaw jak wygladaja skonczone pracki, czy zachowują ten urok. Ps masz jakiś insta albo artstation? Śledziłbym 😄 1
RomaTroy Napisano 28 Lipiec 2019 Autor Napisano 28 Lipiec 2019 9 hours ago, revrite said: Co prawda 3d to nie moja działka ale chciałem wyrazić uznanie, ze mega fajne są te scuplty i jaram się, fajnie, ze wszystkie postaci mają swój charakter, tworzony nawet pociagnieciami brusha. Najbardziej mi się spodobał niebieski al'a ork, babeczka z rekami na klatce piersiowej i pierwszy gosciu, super rzeczy. Z checia zobaczylbym tez cos bardziej dokonczonego, już ze skonczonymi fakturami, moze już w domyślnym kolorze? Jarałbym się. Chyba, ze robisz tylko sculpty, ale nawet jeśli to też bardzo cieszy oko, anatomię fajnie ogarniasz, kształt ciała i flow także. Fajne jest to tez, ze robisz je tak szybko i nie zamęczasz ich, są takie świeże i to chyba w nich najlepsze, jak pisałem wyżej jestem też ciekaw jak wygladaja skonczone pracki, czy zachowują ten urok. Ps masz jakiś insta albo artstation? Śledziłbym 😄 Heyka. Dzieki wielkie za mile slowa. Ciesze sie ze sie podoba 🙂 Ja ogolnie staram sie w domu robic szybkie speedy, jak mam jakas idee, albo cos ciekawego. Najbardziej jaraja mnie skulptury albo cos, co nie jest totalnie wyjedzone i bardzo rozpowszechnione na atstation. Zadnej z tych pracek nie skonczylem, bo w sumie robie to wszystko w pracy - musze kazdy projekt skonczyc, a w domu wole sie pobawic i staram sie ostatnio wymyslac cos swojego plus raczej bawienie sie z forma. https://www.artstation.com/romatroy - tutaj znajdziesz pracki, ale to raczej prawie to samo, co teraz wrzucilem tutaj.
ArnoldSzczesliwy Napisano 28 Lipiec 2019 Napisano 28 Lipiec 2019 Kozackie te sculpty!! dawaj tego więcej 😄 1
RomaTroy Napisano 28 Lipiec 2019 Autor Napisano 28 Lipiec 2019 3 hours ago, ArnoldSzczesliwy said: Kozackie te sculpty!! dawaj tego więcej 😄 Haha. dzieks. Powoli bede wrzucal. Poki jedna pracke mecze 1
olaf Napisano 29 Lipiec 2019 Napisano 29 Lipiec 2019 o, swietnie się na to patrzy. Jak rozwiązujesz takie rozwiane tkaniny? 1
KLICEK Napisano 29 Lipiec 2019 Napisano 29 Lipiec 2019 generalnie speedy bardzo fajne 🙂 miejscami mozesz sprobowac nie rzezbic tak gleboko 😉 jakie czasy tych speedow? speedy po 5 godzin czy mniej? 1
RomaTroy Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 1 hour ago, olaf said: o, swietnie się na to patrzy. Jak rozwiązujesz takie rozwiane tkaniny? Dzieki wielkie Olaf. Zwyklym dynameshem albo przewaznie sculptrisem. Ustawiam sobie forme na poczatku, kierunek, wyciagam to i juz pozniej zaczynam dodawac jakies male szczegoly. 12 minutes ago, KLICEK said: generalnie speedy bardzo fajne 🙂 miejscami mozesz sprobowac nie rzezbic tak gleboko 😉 jakie czasy tych speedow? speedy po 5 godzin czy mniej? Dzieki wielkie. Zazwzyczaj 1.5 - 2 godziny. Czasami dochodzi do 3 moze, ale to rzadko. A w jakich momentach uwazasz ze jest za gleboko? Mi teraz ciezko ocenic to juz na przerobionym materiale? Moze sprobuje tego sie trzymac. Dzieki za podpowiedzi 🙂 1
RomaTroy Napisano 3 Sierpień 2019 Autor Napisano 3 Sierpień 2019 Heyka. Zaczalem sobie dlubac cos nowego po godzinkach 🙂 Jeszcze jest troche pracy, ale mam nadzieje ze w nast tygodniu to skoncze. No albo za 1.5. Jakos tak. Pozdro 2
RomaTroy Napisano 5 Sierpień 2019 Autor Napisano 5 Sierpień 2019 Dalej sobie dlubie 🙂 ogolnie szukam roznych technik w skulpturach, by pokazac cos ciekawiej. Ale jest to czasami ciezka praca. 3
RomaTroy Napisano 8 Sierpień 2019 Autor Napisano 8 Sierpień 2019 Heyka. Powoli zaczalem wprowadzac kolorki sobie i zrobilem jakis podstawowy setup. Ogolnie siatka to decimate z Zbrusha, rzucony automatem, no i baking w Substansie. Dalej gleboki WIP. 1
KLICEK Napisano 8 Sierpień 2019 Napisano 8 Sierpień 2019 na renderku przeslicznie 🙂 nawet twarz wskoczyla na swoje miejsce 1
RomaTroy Napisano 8 Sierpień 2019 Autor Napisano 8 Sierpień 2019 2 hours ago, KLICEK said: na renderku przeslicznie 🙂 nawet twarz wskoczyla na swoje miejsce Dziekuje Ci. Ciesze sie, ze sie podoba 🙂
RomaTroy Napisano 14 Sierpień 2019 Autor Napisano 14 Sierpień 2019 . Czeesc 🙂 No i mam ten sculptik za soba. Ogolnie siatka to szybkie retopo plus decimate z Zbrucha no i render w Marmosecie plus Keyshot No i zaczalem robic takiego troche sci-fi lisa. Triohe jeszcze go pomecze, musze zrobic design kostiumu i td. Ale raczej postaram sie wkrotce skonczyc. 2
KLICEK Napisano 21 Sierpień 2019 Napisano 21 Sierpień 2019 no jak dla mnie ta panna ze skrzydlami to zloto 🙂 wrzuc do naszej galerii ziom 🙂 1
RomaTroy Napisano 22 Sierpień 2019 Autor Napisano 22 Sierpień 2019 Dzieki wielkie 🙂 Postaram sie to zrobic,. Ostatnio mam sporo roboty i zapomnialem o niektorych nowych prackach, ktore porobilem po robocie :). Narazie w firmie wykanczamy gre, wiec moge czasami przyjsc i w nocy sobie cos porobic swojego, kiedy dzieciak zasnie hah 1
michalo Napisano 22 Sierpień 2019 Napisano 22 Sierpień 2019 Zgadzam się co do skrzydlatej pani. Fajnie stopy ułożyłeś! Pozostałe packi też bardzo dobre. Miło popatrzeć. 1
RomaTroy Napisano 25 Sierpień 2019 Autor Napisano 25 Sierpień 2019 Heyka wszystkim. Jakies takie kolejne dziela w wolnej chwili :)Ostatnio zna;azlem fajne refki na pinterescie roznych rzeczy. Wiex postanowilem wykorzystac i porobic rzne tematy. 1
RomaTroy Napisano 2 Wrzesień 2019 Autor Napisano 2 Wrzesień 2019 Hejka wszystkim. Dalej sobie dlubie ta dziewczynke. Mialem przerwy w 4 czy 5 dni od skulptingu i troche sie stesknilem. Wczoraj postarakem sie zrobic troche bardziej baze dla niej. 3
michalo Napisano 2 Wrzesień 2019 Napisano 2 Wrzesień 2019 Świetnie to wygląda! Włosy i fałdki - strzał w 10. 1
RomaTroy Napisano 2 Wrzesień 2019 Autor Napisano 2 Wrzesień 2019 2 hours ago, michalo said: Świetnie to wygląda! Włosy i fałdki - strzał w 10. dziekuje Ci bardzo 🙂 ciesze sie ze sie podoba
Maciek Jutrzenka Napisano 2 Wrzesień 2019 Napisano 2 Wrzesień 2019 fajny ten płaszcz renderowałbym. 1
RomaTroy Napisano 3 Wrzesień 2019 Autor Napisano 3 Wrzesień 2019 10 hours ago, Maciek Jutrzenka said: fajny ten płaszcz renderowałbym. Dzieki 🙂
RomaTroy Napisano 3 Wrzesień 2019 Autor Napisano 3 Wrzesień 2019 10 hours ago, KLICEK said: no fajnie fajnie 🙂 Dzieki 🙂
RomaTroy Napisano 5 Wrzesień 2019 Autor Napisano 5 Wrzesień 2019 Skonczylem chyba. Nie chce mi sie z tym wiecej pracowac, a wole tak niz zaszufladkowac 🙂 Pozdro wszystkim 5
michalo Napisano 5 Wrzesień 2019 Napisano 5 Wrzesień 2019 To dawaj do galerii z tym. Mi się bardzo podoba. Nawet w takiej fazie. 1
Maciek Jutrzenka Napisano 5 Wrzesień 2019 Napisano 5 Wrzesień 2019 bardzo fajny sculpt ale jakiś ładny render by tego się przydał może zrobimy mały challange na forum :D byś udostępnił alembica tego.. i by był zabawa kto ładniej to wyrenderuje :D 1
RomaTroy Napisano 9 Wrzesień 2019 Autor Napisano 9 Wrzesień 2019 Zapominam o galerii glownej przez caly czas. Ale narazie wrzuce cos nowego. Poki co okolo 6 - 7 godzin pracki. WIP wczesny. 🙂 2
michalo Napisano 10 Wrzesień 2019 Napisano 10 Wrzesień 2019 Ciekawa kobitka. Kosmyki włosów to obiekty czy ręcznie rzeźbione? 1
RomaTroy Napisano 10 Wrzesień 2019 Autor Napisano 10 Wrzesień 2019 9 hours ago, michalo said: Ciekawa kobitka. Kosmyki włosów to obiekty czy ręcznie rzeźbione? Znalazlem brusha do wlosow i troche dostosowalem pod swoje zapotrzebowania . dzieki 🙂
RomaTroy Napisano 13 Wrzesień 2019 Autor Napisano 13 Wrzesień 2019 Znalazlem jeden fajny tutor z substanca, i postanowilem sie zabrac za popiersie. Dziewczyne narazie zaszufladkuje. Chodzi przewaznie pozniej o efekt koncowy w Marmosecie i Unrilu. Narazie jakis 5 godzin pracki, moze o godzinke wiecej, plus jakis taki szybki wlasny koncept z pierwszymi warstwami alph skory. 1
RomaTroy Napisano 13 Wrzesień 2019 Autor Napisano 13 Wrzesień 2019 Hahah. znajomy napisal ze to biedronka. W sumie chyba pojde w tym kierunku.
RomaTroy Napisano 18 Wrzesień 2019 Autor Napisano 18 Wrzesień 2019 (edytowane) Heyka. Troche skrinow z substanca 🙂 nareszcie mialem czas, by to wszystko wybejkowac 🙂 Edytowane 18 Wrzesień 2019 przez RomaTroy 1
RomaTroy Napisano 22 Wrzesień 2019 Autor Napisano 22 Wrzesień 2019 (edytowane) Heyka. Jakies takie pierwsze rzuty z marmoseta. Jeszcze dalej bede rzezbil helm i kostium. Edytowane 22 Wrzesień 2019 przez RomaTroy 1
RomaTroy Napisano 26 Wrzesień 2019 Autor Napisano 26 Wrzesień 2019 Jeszcze jeden renderek. I narazie to chyba wszystko. Chce sie pouczyc teraz ostro shaderow skina w Marmosecie. Wiec zaczalem robic dalej dziewczynke. Pozdro 🙂 4
revrite Napisano 26 Wrzesień 2019 Napisano 26 Wrzesień 2019 Bardzo fajnie i profesjonalnie to wszystko wygląda, gościa jakbym zobaczył w AAA to bym nie narzekał. Dziewczynka też super, jestem ciekaw na czym stanie design. Super Ci wyszły usta i nos z bliska, fajne też faktury na skórze. Z ciekawości- Co ona ma na głowie 😄 ? korona?
RomaTroy Napisano 27 Wrzesień 2019 Autor Napisano 27 Wrzesień 2019 10 hours ago, revrite said: Bardzo fajnie i profesjonalnie to wszystko wygląda, gościa jakbym zobaczył w AAA to bym nie narzekał. Dziewczynka też super, jestem ciekaw na czym stanie design. Super Ci wyszły usta i nos z bliska, fajne też faktury na skórze. Z ciekawości- Co ona ma na głowie 😄 ? korona? Dzieki wielkie za mile slowa. To nie korona, a taki raczej placeholder korony z piorek (jednak korona). Ustawilem, by mniej wiecej kojarzyc rozmiar i forme 🙂
RomaTroy Napisano 30 Wrzesień 2019 Autor Napisano 30 Wrzesień 2019 Heyka. Mialem na szczescie w weekend troche godzin dla swoich rzeczy. Zaczalem zmieniac troche pajplajna do teksturingu modeli, i w sumie narazie mam to. Jeszcze sporo roboty, ale jakies bazowe tekstury juz wypalilem 🙂 1
KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2019 Napisano 30 Wrzesień 2019 elegancko, rozbij rafnes zeby nie zbieral tak mocno na nosie i ustasch. Sprobuj to zrobic bardziej powierzchniowo i bedzie elegancko 🙂 dopiero pozniej dodaj secondery szajnes z takimi malymi bliczkami 🙂 1
RomaTroy Napisano 30 Wrzesień 2019 Autor Napisano 30 Wrzesień 2019 33 minutes ago, KLICEK said: elegancko, rozbij rafnes zeby nie zbieral tak mocno na nosie i ustasch. Sprobuj to zrobic bardziej powierzchniowo i bedzie elegancko 🙂 dopiero pozniej dodaj secondery szajnes z takimi malymi bliczkami 🙂 oo. dzieki wielkie. dzis chyba bede mial troche czasu, to byc moze jeszcze postaram sie dojechac z albedo, ale tez zwroce uwage na to, co napisales 🙂
RomaTroy Napisano 1 Październik 2019 Autor Napisano 1 Październik 2019 Heyka wszystkim. No i jakis tam kolejny upgrade 🙂 2
RomaTroy Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 Heyka. Moj wczorajszy 2godzinowy speedzik. 1
RomaTroy Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 1 hour ago, KLICEK said: no przeslodki jest 🙂 dzieki 🙂
endrju_gołota Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 (edytowane) rudy rudy rudy rydz... Edytowane 9 Październik 2019 przez endrju_gołota
RomaTroy Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 8 hours ago, endrju_gołota said: Fajna teka, będę zaglądał. Dzieki!
RomaTroy Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 Jakies takie kolejne pierdolki. Znowu anatomia i nauka 🙂 mysle ze wip 2
Rekomendowane odpowiedzi