Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Heyka. Chialem sie podzielic tu swoimi ostatnimi prackami, ktore sobie dlubalem po godzinkach. Przewaznie po 1.5 - 2 godziny na kazda. staralem sie wiecej nie robic. Jak bedzie cos nowego, to raczej tez wrzuce. Jest ich wiecej, ale niestety czesc ma troche wiekszy rozmiar. 

Screenshot_77.jpg

Screenshot_74.jpg

Screenshot_80.jpg

Screenshot_62.jpg

Screenshot_66.jpg

Screenshot_58.jpg

Screenshot_56.jpg

conc2.jpg

fawn.jpg

Screenshot_54.jpg

Screenshot_50.jpg

Screenshot_44.jpg

Screenshot_36.jpg

Screenshot_62.jpg

Screenshot_23.jpg

Screenshot_22.jpg

Screenshot_27.jpg

Screenshot_7.jpg

gobl4.jpg

Screenshot_17.jpg

Edited by RomaTroy
  • Like 7
Posted
6 minutes ago, michalo said:

Świetne prace, mają klimat.  Widać skila.
Bardzo fajnie rzeźbisz tkaniny

Milo czytac 🙂 Dziekuje Ci bardzo. Ciesze sie ze podoba 🙂

Posted

Co prawda 3d to nie moja działka ale chciałem wyrazić uznanie, ze mega fajne są te scuplty i jaram się, fajnie, ze wszystkie postaci mają swój charakter, tworzony nawet pociagnieciami brusha. 

Najbardziej mi się spodobał niebieski al'a ork, babeczka z rekami na klatce piersiowej i pierwszy gosciu, super rzeczy. Z checia zobaczylbym tez cos bardziej dokonczonego, już ze skonczonymi fakturami, moze już w domyślnym kolorze? Jarałbym się. Chyba, ze robisz tylko sculpty, ale nawet jeśli to też bardzo cieszy oko, anatomię fajnie ogarniasz, kształt ciała i flow także.  

Fajne jest to tez, ze robisz je tak szybko i nie zamęczasz ich, są takie świeże i to chyba w nich najlepsze, jak pisałem wyżej jestem też ciekaw jak wygladaja skonczone pracki, czy zachowują ten urok.

Ps masz jakiś insta albo artstation? Śledziłbym 😄 

• Like 1
Posted
9 hours ago, revrite said:

Co prawda 3d to nie moja działka ale chciałem wyrazić uznanie, ze mega fajne są te scuplty i jaram się, fajnie, ze wszystkie postaci mają swój charakter, tworzony nawet pociagnieciami brusha. 

Najbardziej mi się spodobał niebieski al'a ork, babeczka z rekami na klatce piersiowej i pierwszy gosciu, super rzeczy. Z checia zobaczylbym tez cos bardziej dokonczonego, już ze skonczonymi fakturami, moze już w domyślnym kolorze? Jarałbym się. Chyba, ze robisz tylko sculpty, ale nawet jeśli to też bardzo cieszy oko, anatomię fajnie ogarniasz, kształt ciała i flow także.  

Fajne jest to tez, ze robisz je tak szybko i nie zamęczasz ich, są takie świeże i to chyba w nich najlepsze, jak pisałem wyżej jestem też ciekaw jak wygladaja skonczone pracki, czy zachowują ten urok.

Ps masz jakiś insta albo artstation? Śledziłbym 😄 

Heyka. Dzieki wielkie za mile slowa. Ciesze sie ze sie podoba 🙂 Ja ogolnie staram sie w domu robic szybkie speedy, jak mam jakas idee, albo cos ciekawego. Najbardziej jaraja mnie skulptury albo cos, co nie jest totalnie wyjedzone i bardzo rozpowszechnione na atstation. Zadnej z tych pracek nie skonczylem, bo w sumie robie to wszystko w pracy - musze kazdy projekt skonczyc,  a w domu wole sie pobawic i staram sie ostatnio wymyslac cos swojego plus raczej bawienie sie z forma.  https://www.artstation.com/romatroy  - tutaj znajdziesz pracki, ale to raczej prawie to samo, co teraz wrzucilem tutaj.

Posted
3 hours ago, ArnoldSzczesliwy said:

Kozackie te sculpty!!  dawaj tego więcej 😄

Haha. dzieks. Powoli bede wrzucal. Poki jedna pracke mecze

• Like 1
Posted

generalnie speedy bardzo fajne 🙂 miejscami mozesz sprobowac nie rzezbic tak gleboko 😉 jakie czasy tych speedow? speedy po 5 godzin czy mniej?

• Like 1
Posted
1 hour ago, olaf said:

o, swietnie się na to patrzy. Jak rozwiązujesz takie rozwiane tkaniny?

Dzieki wielkie Olaf.  Zwyklym dynameshem albo przewaznie sculptrisem. Ustawiam sobie forme na poczatku, kierunek, wyciagam to i juz pozniej zaczynam dodawac jakies male szczegoly. 

12 minutes ago, KLICEK said:

generalnie speedy bardzo fajne 🙂 miejscami mozesz sprobowac nie rzezbic tak gleboko 😉 jakie czasy tych speedow? speedy po 5 godzin czy mniej?

Dzieki wielkie. Zazwzyczaj 1.5 - 2 godziny. Czasami dochodzi do 3 moze, ale to rzadko.  A w jakich momentach uwazasz ze jest za gleboko? Mi teraz ciezko ocenic to juz na przerobionym materiale? Moze sprobuje tego sie trzymac. Dzieki za podpowiedzi 🙂

• Like 1
Posted

Heyka. Zaczalem sobie dlubac cos nowego po godzinkach 🙂  Jeszcze jest troche pracy, ale mam nadzieje ze w nast tygodniu to skoncze. No albo za 1.5. Jakos tak. Pozdro

Screenshot_96.jpg

Screenshot_95.jpg

• Like 2
Posted

Heyka. Powoli zaczalem wprowadzac kolorki sobie i zrobilem jakis podstawowy setup. Ogolnie siatka to decimate z Zbrusha, rzucony automatem, no i baking w Substansie. Dalej gleboki WIP. 

screenshot000 (4).jpg

• Like 1
Posted
2 hours ago, KLICEK said:

na renderku przeslicznie 🙂 nawet twarz wskoczyla na swoje miejsce

Dziekuje Ci. Ciesze sie,  ze sie podoba  🙂

Posted

. Czeesc 🙂 No i mam ten sculptik za soba. Ogolnie siatka to szybkie retopo plus decimate z Zbrucha no i render w Marmosecie plus Keyshot

roman-trojanow-screenshot008.jpg

roman-trojanow-screenshot009.jpg

roman-trojanow-screenshot010.jpg

roman-trojanow-screenshot-103.jpg

No i zaczalem robic takiego troche sci-fi lisa.  Triohe jeszcze go pomecze, musze zrobic design kostiumu i td. Ale raczej postaram sie wkrotce skonczyc.  

photo_2019-08-13_23-20-16.jpg

photo_2019-08-13_23-32-37.jpg

• Like 2
Posted

Dzieki wielkie 🙂 Postaram sie to zrobic,. Ostatnio mam sporo roboty i zapomnialem o niektorych nowych prackach, ktore porobilem po robocie :). Narazie w firmie wykanczamy gre, wiec moge czasami przyjsc i w nocy sobie cos porobic swojego, kiedy dzieciak zasnie hah

photo_2019-08-21_23-51-45.jpg

photo_2019-08-21_23-53-14.jpg

68938550_10220348453242368_3473437088471318528_o.jpg

• Like 1
Posted

Heyka wszystkim. Jakies takie kolejne dziela w wolnej chwili :)Ostatnio zna;azlem fajne refki na pinterescie roznych rzeczy. Wiex postanowilem wykorzystac i porobic rzne tematy. 

Screenshot_122.jpg

Screenshot_121.jpg

Screenshot_119.jpg

Screenshot_118.jpg

• Like 1
Posted

Hejka wszystkim. Dalej sobie dlubie ta dziewczynke. Mialem przerwy w 4 czy 5 dni od skulptingu i troche sie stesknilem. Wczoraj postarakem sie zrobic troche bardziej baze dla niej. 

photo_2019-09-01_23-42-10.jpg

• Like 3
Posted
9 hours ago, michalo said:

Ciekawa kobitka. Kosmyki włosów to obiekty czy ręcznie rzeźbione?

Znalazlem brusha do wlosow i troche dostosowalem pod swoje zapotrzebowania . dzieki 🙂

Posted

Znalazlem jeden fajny tutor z substanca, i postanowilem sie zabrac za popiersie. Dziewczyne narazie zaszufladkuje. Chodzi przewaznie pozniej o efekt koncowy w Marmosecie i Unrilu. Narazie jakis 5 godzin pracki, moze o godzinke wiecej, plus jakis taki szybki wlasny koncept z pierwszymi warstwami alph skory. 

IMG_20190913_093527.jpg

IMG_20190913_093530.jpg

• Like 1
Posted

Jeszcze jeden renderek. I narazie to chyba wszystko. Chce sie pouczyc teraz ostro shaderow skina w Marmosecie. Wiec zaczalem robic dalej dziewczynke. Pozdro 🙂

screenshot002.jpg

Screenshot_133.jpg

photo_2019-09-26_00-46-22.jpg

• Like 4
Posted

Bardzo fajnie i profesjonalnie to wszystko wygląda, gościa jakbym zobaczył w AAA to bym nie narzekał.

Dziewczynka też super, jestem ciekaw na czym stanie design. Super Ci wyszły usta i nos z bliska, fajne też faktury na skórze. Z ciekawości- Co ona ma na głowie 😄 ? korona?

Posted
10 hours ago, revrite said:

Bardzo fajnie i profesjonalnie to wszystko wygląda, gościa jakbym zobaczył w AAA to bym nie narzekał.

Dziewczynka też super, jestem ciekaw na czym stanie design. Super Ci wyszły usta i nos z bliska, fajne też faktury na skórze. Z ciekawości- Co ona ma na głowie 😄 ? korona?

Dzieki wielkie za mile slowa. To nie korona, a taki raczej placeholder korony z piorek (jednak korona). Ustawilem, by mniej wiecej kojarzyc rozmiar i forme 🙂

Posted

Heyka. Mialem na szczescie w weekend troche godzin dla swoich rzeczy. Zaczalem zmieniac troche pajplajna do teksturingu modeli, i w sumie narazie mam to. Jeszcze sporo roboty, ale jakies bazowe tekstury juz wypalilem 🙂

photo_2019-09-30_01-34-02.jpg

screenshot003.jpg

screenshot004 (2).jpg

• Like 1
Posted

elegancko, rozbij rafnes zeby nie zbieral tak mocno na nosie i ustasch. Sprobuj to zrobic bardziej powierzchniowo i bedzie elegancko 🙂 dopiero pozniej dodaj secondery szajnes z takimi malymi bliczkami 🙂

• Like 1
Posted
33 minutes ago, KLICEK said:

elegancko, rozbij rafnes zeby nie zbieral tak mocno na nosie i ustasch. Sprobuj to zrobic bardziej powierzchniowo i bedzie elegancko 🙂 dopiero pozniej dodaj secondery szajnes z takimi malymi bliczkami 🙂

oo. dzieki wielkie. dzis chyba bede mial troche czasu, to byc moze jeszcze postaram sie dojechac z albedo, ale tez zwroce uwage na to, co napisales 🙂