Napisano 27 Lipiec 20195 l Heyka. Chialem sie podzielic tu swoimi ostatnimi prackami, ktore sobie dlubalem po godzinkach. Przewaznie po 1.5 - 2 godziny na kazda. staralem sie wiecej nie robic. Jak bedzie cos nowego, to raczej tez wrzuce. Jest ich wiecej, ale niestety czesc ma troche wiekszy rozmiar.聽 聽 Edytowane 27 Lipiec 20195 l przez RomaTroy
Napisano 27 Lipiec 20195 l Autor 6 minutes ago, michalo said: 艢wietne prace, maj膮 klimat.聽 Wida膰 skila. Bardzo fajnie rze藕bisz tkaniny Milo czytac 馃檪聽Dziekuje Ci bardzo. Ciesze sie ze podoba 馃檪
Napisano 28 Lipiec 20195 l Co prawda 3d to nie moja dzia艂ka ale chcia艂em wyrazi膰 uznanie, ze mega fajne s膮 te scuplty i jaram si臋, fajnie, ze wszystkie postaci maj膮 sw贸j charakter, tworzony nawet pociagnieciami brusha.聽 Najbardziej mi si臋 spodoba艂 niebieski al'a ork, babeczka z rekami na klatce piersiowej i pierwszy gosciu, super rzeczy. Z checia zobaczylbym tez cos bardziej dokonczonego, ju偶 ze skonczonymi fakturami, moze ju偶 w domy艣lnym kolorze? Jara艂bym si臋. Chyba, ze robisz tylko sculpty, ale nawet je艣li to te偶 bardzo cieszy oko, anatomi臋 fajnie ogarniasz, kszta艂t cia艂a i flow tak偶e.聽聽 Fajne jest to tez, ze robisz je tak szybko i nie zam臋czasz ich, s膮 takie 艣wie偶e i to chyba w nich najlepsze, jak pisa艂em wy偶ej jestem te偶 ciekaw jak wygladaja skonczone pracki, czy zachowuj膮 ten urok. Ps masz jaki艣 insta albo artstation? 艢ledzi艂bym 馃槃聽
Napisano 28 Lipiec 20195 l Autor 9 hours ago, revrite said: Co prawda 3d to nie moja dzia艂ka ale chcia艂em wyrazi膰 uznanie, ze mega fajne s膮 te scuplty i jaram si臋, fajnie, ze wszystkie postaci maj膮 sw贸j charakter, tworzony nawet pociagnieciami brusha.聽 Najbardziej mi si臋 spodoba艂 niebieski al'a ork, babeczka z rekami na klatce piersiowej i pierwszy gosciu, super rzeczy. Z checia zobaczylbym tez cos bardziej dokonczonego, ju偶 ze skonczonymi fakturami, moze ju偶 w domy艣lnym kolorze? Jara艂bym si臋. Chyba, ze robisz tylko sculpty, ale nawet je艣li to te偶 bardzo cieszy oko, anatomi臋 fajnie ogarniasz, kszta艂t cia艂a i flow tak偶e.聽聽 Fajne jest to tez, ze robisz je tak szybko i nie zam臋czasz ich, s膮 takie 艣wie偶e i to chyba w nich najlepsze, jak pisa艂em wy偶ej jestem te偶 ciekaw jak wygladaja skonczone pracki, czy zachowuj膮 ten urok. Ps masz jaki艣 insta albo artstation? 艢ledzi艂bym 馃槃聽 Heyka. Dzieki wielkie za mile slowa. Ciesze sie ze sie podoba 馃檪聽Ja ogolnie staram sie w domu robic szybkie speedy, jak mam jakas idee, albo cos ciekawego. Najbardziej jaraja mnie skulptury albo cos, co nie jest totalnie wyjedzone i bardzo rozpowszechnione na atstation. Zadnej z tych pracek nie skonczylem, bo w sumie robie to wszystko w pracy - musze kazdy projekt skonczyc,聽聽a w domu wole sie pobawic i staram sie ostatnio wymyslac cos swojego plus raczej bawienie sie z forma.聽聽https://www.artstation.com/romatroy聽 - tutaj znajdziesz pracki, ale to raczej prawie to samo, co teraz wrzucilem tutaj.
Napisano 28 Lipiec 20195 l Autor 3 hours ago, ArnoldSzczesliwy said: Kozackie te sculpty!!聽 dawaj tego wi臋cej 馃槃 Haha. dzieks. Powoli bede wrzucal. Poki jedna pracke mecze
Napisano 29 Lipiec 20195 l generalnie speedy bardzo fajne 馃檪聽miejscami mozesz sprobowac nie rzezbic tak gleboko 馃槈聽jakie czasy tych speedow? speedy po 5 godzin czy mniej?
Napisano 29 Lipiec 20195 l Autor 1 hour ago, olaf said: o, swietnie si臋 na to patrzy. Jak rozwi膮zujesz takie rozwiane tkaniny? Dzieki wielkie Olaf.聽 Zwyklym dynameshem albo przewaznie sculptrisem. Ustawiam sobie forme na poczatku, kierunek, wyciagam to聽i juz pozniej zaczynam dodawac jakies male szczegoly.聽 12 minutes ago, KLICEK said: generalnie speedy bardzo fajne 馃檪聽miejscami mozesz sprobowac nie rzezbic tak gleboko 馃槈聽jakie czasy tych speedow? speedy po 5 godzin czy mniej? Dzieki wielkie. Zazwzyczaj 1.5 - 2 godziny. Czasami dochodzi do 3 moze, ale to rzadko.聽 A w jakich momentach uwazasz ze jest za gleboko? Mi teraz ciezko ocenic聽to juz na przerobionym materiale? Moze sprobuje tego sie trzymac. Dzieki za podpowiedzi 馃檪
Napisano 3 Sierpie艅 20195 l Autor Heyka. Zaczalem sobie dlubac cos nowego po godzinkach 馃檪聽 Jeszcze jest troche pracy, ale mam nadzieje ze w nast tygodniu to skoncze. No albo za 1.5. Jakos tak. Pozdro
Napisano 5 Sierpie艅 20195 l Autor Dalej sobie dlubie 馃檪聽ogolnie szukam roznych technik w skulpturach, by pokazac cos ciekawiej. Ale jest to czasami ciezka praca.聽
Napisano 8 Sierpie艅 20195 l Autor Heyka. Powoli zaczalem wprowadzac kolorki sobie i zrobilem jakis podstawowy setup. Ogolnie siatka to decimate z Zbrusha, rzucony automatem, no i baking w Substansie. Dalej gleboki WIP.聽
Napisano 8 Sierpie艅 20195 l Autor 2 hours ago, KLICEK said: na renderku przeslicznie 馃檪聽nawet twarz wskoczyla na swoje miejsce Dziekuje Ci. Ciesze sie,聽 ze sie podoba聽 馃檪
Napisano 14 Sierpie艅 20195 l Autor . Czeesc 馃檪聽No i mam ten sculptik za soba. Ogolnie siatka to szybkie retopo plus decimate z Zbrucha no i render w Marmosecie plus Keyshot No聽i zaczalem robic takiego troche sci-fi lisa.聽 Triohe jeszcze go pomecze, musze zrobic design kostiumu i td. Ale raczej postaram sie wkrotce skonczyc.聽聽
Napisano 21 Sierpie艅 20195 l no jak dla mnie ta panna ze skrzydlami to zloto 馃檪 wrzuc do naszej galerii ziom 馃檪 聽 聽
Napisano 22 Sierpie艅 20195 l Autor Dzieki wielkie 馃檪聽Postaram sie to zrobic,. Ostatnio mam sporo roboty i zapomnialem o niektorych nowych prackach, ktore porobilem po robocie :). Narazie w firmie wykanczamy gre, wiec moge czasami przyjsc i w nocy sobie cos porobic swojego, kiedy dzieciak zasnie hah
Napisano 22 Sierpie艅 20195 l Zgadzam si臋 co do skrzydlatej pani. Fajnie stopy u艂o偶y艂e艣! Pozosta艂e packi te偶 bardzo dobre. Mi艂o popatrze膰.
Napisano 25 Sierpie艅 20195 l Autor Heyka wszystkim. Jakies takie kolejne dziela w wolnej chwili :)Ostatnio zna;azlem fajne refki na pinterescie roznych rzeczy. Wiex postanowilem wykorzystac i porobic rzne tematy.聽
Napisano 2 Wrzesie艅 20195 l Autor Hejka wszystkim. Dalej sobie dlubie ta dziewczynke. Mialem przerwy w 4 czy 5 dni od skulptingu i troche sie stesknilem. Wczoraj postarakem sie zrobic troche bardziej baze dla niej.聽
Napisano 2 Wrzesie艅 20195 l Autor 2 hours ago, michalo said: 艢wietnie to wygl膮da! W艂osy i fa艂dki - strza艂 w 10. dziekuje Ci bardzo 馃檪聽ciesze sie ze sie podoba聽
Napisano 3 Wrzesie艅 20195 l Autor 10 hours ago, Maciek Jutrzenka said: fajny ten p艂aszcz renderowa艂bym. Dzieki 馃檪
Napisano 5 Wrzesie艅 20195 l Autor Skonczylem chyba. Nie chce mi sie z tym wiecej pracowac, a wole tak niz zaszufladkowac 馃檪聽Pozdro wszystkim
Napisano 5 Wrzesie艅 20195 l bardzo fajny sculpt ale jaki艣 艂adny render by tego si臋 przyda艂 mo偶e zrobimy ma艂y challange na forum :D by艣 udost臋pni艂 alembica tego.. i by by艂 zabawa kto 艂adniej to wyrenderuje :D
Napisano 9 Wrzesie艅 20195 l Autor Zapominam o galerii glownej przez caly czas. Ale narazie wrzuce cos nowego. Poki co okolo 6 - 7 godzin pracki. WIP wczesny. 聽馃檪
Napisano 10 Wrzesie艅 20195 l Autor 9 hours ago, michalo said: Ciekawa kobitka. Kosmyki w艂os贸w to obiekty czy r臋cznie rze藕bione? Znalazlem brusha do wlosow i troche dostosowalem pod swoje zapotrzebowania . dzieki 馃檪
Napisano 13 Wrzesie艅 20195 l Autor Znalazlem jeden fajny tutor z substanca, i postanowilem sie zabrac za popiersie. Dziewczyne narazie zaszufladkuje. Chodzi przewaznie pozniej o efekt koncowy w Marmosecie i Unrilu. Narazie jakis 5 godzin pracki, moze o godzinke wiecej, plus jakis taki szybki wlasny koncept z pierwszymi warstwami alph skory.聽
Napisano 13 Wrzesie艅 20195 l Autor Hahah. znajomy napisal ze to biedronka. W sumie chyba pojde w tym kierunku.聽
Napisano 18 Wrzesie艅 20195 l Autor Heyka. Troche skrinow z substanca 馃檪聽 nareszcie mialem czas, by to wszystko wybejkowac 馃檪 Edytowane 18 Wrzesie艅 20195 l przez RomaTroy
Napisano 22 Wrzesie艅 20195 l Autor Heyka. Jakies takie pierwsze rzuty z marmoseta. Jeszcze聽 dalej bede rzezbil helm i kostium.聽 Edytowane 22 Wrzesie艅 20195 l przez RomaTroy
Napisano 26 Wrzesie艅 20195 l Autor Jeszcze jeden renderek. I narazie to chyba wszystko. Chce sie pouczyc teraz ostro shaderow skina w Marmosecie. Wiec zaczalem robic dalej dziewczynke. Pozdro 馃檪
Napisano 26 Wrzesie艅 20195 l Bardzo fajnie i profesjonalnie to wszystko wygl膮da, go艣cia jakbym zobaczy艂 w AAA to bym nie narzeka艂. Dziewczynka te偶 super, jestem ciekaw na czym stanie design. Super Ci wysz艂y usta i nos z bliska, fajne te偶 faktury na sk贸rze. Z ciekawo艣ci- Co ona ma na g艂owie 馃槃 ? korona?
Napisano 27 Wrzesie艅 20195 l Autor 10 hours ago, revrite said: Bardzo fajnie i profesjonalnie to wszystko wygl膮da, go艣cia jakbym zobaczy艂 w AAA to bym nie narzeka艂. Dziewczynka te偶 super, jestem ciekaw na czym stanie design. Super Ci wysz艂y usta i nos z bliska, fajne te偶 faktury na sk贸rze. Z ciekawo艣ci- Co ona ma na g艂owie 馃槃 ? korona? Dzieki wielkie za mile slowa. To nie korona, a taki raczej placeholder korony z piorek (jednak korona). Ustawilem, by mniej wiecej kojarzyc rozmiar i forme 馃檪
Napisano 30 Wrzesie艅 20195 l Autor Heyka. Mialem na szczescie w weekend troche godzin dla swoich rzeczy. Zaczalem zmieniac troche pajplajna do teksturingu modeli, i w sumie narazie mam to. Jeszcze sporo roboty, ale jakies bazowe tekstury juz wypalilem 馃檪
Napisano 30 Wrzesie艅 20195 l elegancko, rozbij rafnes zeby nie zbieral tak mocno na nosie i ustasch. Sprobuj to zrobic bardziej powierzchniowo i bedzie elegancko 馃檪聽dopiero pozniej dodaj secondery szajnes z takimi malymi bliczkami 馃檪
Napisano 30 Wrzesie艅 20195 l Autor 33 minutes ago, KLICEK said: elegancko, rozbij rafnes zeby nie zbieral tak mocno na nosie i ustasch. Sprobuj to zrobic bardziej powierzchniowo i bedzie elegancko 馃檪聽dopiero pozniej dodaj secondery szajnes z takimi malymi bliczkami 馃檪 oo. dzieki wielkie. dzis chyba bede mial troche czasu, to byc moze jeszcze postaram sie dojechac z albedo, ale tez zwroce uwage na to, co napisales 馃檪聽
Napisano 8 Pa藕dziernik 20195 l rudy rudy rudy rydz... Edytowane 9 Pa藕dziernik 20195 l przez endrju_go艂ota
Napisano 8 Pa藕dziernik 20195 l Autor 8 hours ago, endrju_go艂ota said: Fajna teka, b臋d臋 zagl膮da艂. 聽 Dzieki!
Napisano 8 Pa藕dziernik 20195 l Autor Jakies takie kolejne pierdolki. Znowu anatomia i nauka 馃檪聽mysle ze wip
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto