Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Czesc wszystkim!

Jakoze, nie orientuje sie zbytnio jak sie za to zabrac, chcialbym sie poradzic w kwestii zakupu Substance Painter'a. Jak zakupic ten program, jaka licencja i gdzie. To samo sie tyczy Marmoseta. Chcialbym nabyc oba programy ale nie wiem szczerze mowiac, jak sie to robi, zeby przypadkiem nie przeplacic bo znajac moje mozliwosci, moge przeszarzowac. Prosze o pomoc.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 19
  • Wy艣wietle艅 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Je艣li chodzi o Substance Paintera, to mo偶e uda Ci si臋 go z艂owi膰 na steamie na promce. Bra艂em rok temu designera, by艂 po 350 z艂, licencja wieczysta ze wsparciem na rok. Przez stron臋 producenta przerzuc

• marmosecika kupowalem tu w blackedfriday i bylo spoko:  https://marmoset.co/toolbag/#buynow

• https://store.steampowered.com/app/978680/Substance_Painter_2019/

Napisano

Je艣li chodzi o Substance Paintera, to mo偶e uda Ci si臋 go z艂owi膰 na steamie na promce. Bra艂em rok temu designera, by艂 po 350 z艂, licencja wieczysta ze wsparciem na rok. Przez stron臋 producenta przerzucasz od razu licencje i nie musisz si臋 martwi膰 steamem.

Edytowane przez makak

Napisano
  • Autor
  W dniu 21.11.2019 o 21:42, KLICEK napisa艂:

marmosecika kupowalem tu w blackedfriday i bylo spoko: 

https://marmoset.co/toolbag/#buynow

Dzieki Klicus, no tak to chyba wystarczy w zupelnosci 馃檪

W dniu 21.11.2019 o 21:42, makak napisa艂:

Je艣li chodzi o Substance Paintera, to mo偶e uda Ci si臋 go z艂owi膰 na steamie na promce. Bra艂em rok temu designera, by艂 po 350 z艂, licencja wieczysta ze wsparciem na rok. Przez stron臋 producenta przerzucasz od razu licencje i nie musisz si臋 martwi膰 steamem.

hmm to jakies skomplikwoane jest? Jak znajde tego steama...prosze sie nie smiac, jestem farbowana blondynka, przemierzajaca graficzne ateneum. Dzieki Chlopaki za szybka odpowiedz tak btw. 

Napisano

Przepraszam, 偶e si臋 tu wpraszam w temat, ale chcia艂em zapyta膰 czy od tego 2019 zmieni艂a si臋 sprawa licencji wieczystych? Chcia艂bym kupi膰 Substance Paintera, ale NIE w opcji subpskrybcji. Widzia艂em na Steam, 偶e SP dost臋pny jest na Steam ale nie wiem jaka to licencja. Mo偶ecie poradzi膰?
Dzi臋kuj臋! 

Napisano

@piotr_forkasiewicz Mam Substance Paintera ze Stema i jest to wieczysta licka, wi臋c bez kr臋pacji bierz p贸艂ki jest! Abobe to banda bezwstydnych chciwych sk....w! I tylko czeka膰 a偶 usun膮 jak im si臋 jaka艣 umowa ze steam sko艅czy. I chyba nie ma tam podzia艂u na PRO czy inne tego typu udziwnienia 馃檪 A przynajmniej nie widz臋 tam jakiekolwiek wzmianki o tym, 偶e to licencja tylko na hobbyst贸w czy co艣. Ja tam u偶ywam i ju偶 xD Zap艂acone to sie nie martwi臋. Kiedy艣 by艂a nawet opcja aby sobie pobra膰 exe-ka ze Substanca jak si臋 z nimi po艂aczy艂o konta. No ale te dobre czasy ju偶 dawno min臋艂y 馃槥  
Sam bym kupi艂 nowszego ale TA cena i niezbyt dobra sytuacja z zam贸wieniami niezbyt si臋 spinaj膮 馃槃
Wole mie膰 co je艣膰 ni偶 kupi膰 nowszy soft i g艂odowa膰 馃槃 Ot taka fanaberia starego cz艂owieka xD 

Napisano

Dzi臋ki bardzo Tomku. Przyznam, 偶e kiedy艣 kupi艂em SP i od czasu do czasu u偶ywa艂em go w bardzo ograniczony spos贸b, ale teraz coraz cz臋艣ciej i fajnie by by艂o mie膰 te wszystkie, nowe ficzersy. Ale nie mam zamiaru wchodzi膰 w kolejn膮 subskrypcj臋, wi臋c albo wieczysta albo nic. 

Napisano
  W dniu 26.01.2025 o 08:20, piotr_forkasiewicz napisa艂:

Ooo! Dzi臋ki bardzo za info! Wygl膮da 艣wietnie i na pewno jest wart bli偶szego przyjrzenia si臋.  Wydaje si臋 by膰 naprawd臋 dobr膮 alternatyw膮!

Tak, to bardzo mocna kopia substancje designer i painter z dodatkowymi funkcjami  i je艣li nie potrzebujesz mie膰 do konkretnego popelinu substance czy u偶ywa膰 gotowych bibliotek to jest swietny i wart zbadania 馃檪 No i masz aktualizacje a stary substance to niekoniecznie sobie poradzi z nowymi materia艂ami. 

Napisano

Tam (w InstaMAT) zapisy licencyjne przy darmowej wersji wymaga艂y wyra藕nego oznaczenia, 偶e si臋 korzysta艂o z tego softu. Przynajmniej z rok temu tak by艂o, nie wiem jak teraz. No i za darmo tylko do 100k$ rocznie 馃槢

Napisano
  W dniu 26.01.2025 o 09:00, blood_brother napisa艂:

Tam (w InstaMAT) zapisy licencyjne przy darmowej wersji wymaga艂y wyra藕nego oznaczenia, 偶e si臋 korzysta艂o z tego softu. Przynajmniej z rok temu tak by艂o, nie wiem jak teraz. No i za darmo tylko do 100k$ rocznie 馃槢

Te zapisy to tam wiesz 馃檪 jak jest opcja na artstation dopisa膰, 偶e by艂 u偶yty to spoko ale w wi臋kszo艣ci sytuacji i tak nie ma jak tego zrobi膰 ani jak tego sprawdzi膰馃檪 A jak ju偶 przekroczysz te 100K$ to ju偶 i tego substanca mo偶na kupi膰 na subskrypcji, niech maj膮 z艂odzieje  馃槃 

Napisano
  W dniu 26.01.2025 o 11:23, piotr_forkasiewicz napisa艂:

Naprawd臋 mnie zaciekawili艣cie tematem. O ile interfejs i obs艂uga nie jest kosmicznie inna to na bank p贸jd臋 w t臋 stron臋.

Zobacz m贸j wyedytowany post wy偶ej, doda艂em screeny, ja tam w painterze du偶o nie robi艂em cho膰 par臋 tutk贸w przerobi艂em i kilka modeli bardziej growych i "skomplikowanych" wymalowa艂em a w instaMatie to ju偶 niemal na pa艂臋 bez tutoriali tylko z tego co si臋 nauczy艂em z paintera czy domy艣li艂em to sobie ca艂kiem nie藕le radzi艂em wi臋c przeskok powinien by膰 w miar臋 bezbolesny 馃檪 

Napisano

W instamacie jest jeden potworny minus... albo ja jakiego艣 prze艂膮czniczka nie widz臋... ALBO nie da sie eksportowa膰 textur w 8k 馃槥 Maks to 4k... zdecydowanie za ma艂o... 馃槶

EDIT: OK jest prze艂膮czniczek! Da sie do 16k ustawi膰 馃槃 Zaraz sprawdz臋 exporty czy na pewno!

Edytowane przez Mortom

Napisano

Jedyne co to ten czarnobia艂y Inteface jako艣 ma艂o czytely IMO.  A praca z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮  grup (materia艂贸w) robi si臋 do艣膰 ma艂o czytelna bez mo偶liwo艣ci przypisania kolor贸w w艂asnie tym grupom. Albo znowu nie widz臋 prze艂膮czniczka - bo to raczej do艣膰 podstawowy element intefaceu jak na dzisiejsze standardy.

Edytowane przez Mortom

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci