genitalius Napisano 21 Listopad 2019 Napisano 21 Listopad 2019 Czesc wszystkim! Jakoze, nie orientuje sie zbytnio jak sie za to zabrac, chcialbym sie poradzic w kwestii zakupu Substance Painter'a. Jak zakupic ten program, jaka licencja i gdzie. To samo sie tyczy Marmoseta. Chcialbym nabyc oba programy ale nie wiem szczerze mowiac, jak sie to robi, zeby przypadkiem nie przeplacic bo znajac moje mozliwosci, moge przeszarzowac. Prosze o pomoc. pozdrawiam
makak Napisano 21 Listopad 2019 Napisano 21 Listopad 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o Substance Paintera, to może uda Ci się go złowić na steamie na promce. Brałem rok temu designera, był po 350 zł, licencja wieczysta ze wsparciem na rok. Przez stronę producenta przerzucasz od razu licencje i nie musisz się martwić steamem. Edytowane 21 Listopad 2019 przez makak 1
KLICEK Napisano 21 Listopad 2019 Napisano 21 Listopad 2019 marmosecika kupowalem tu w blackedfriday i bylo spoko: https://marmoset.co/toolbag/#buynow 1
genitalius Napisano 21 Listopad 2019 Autor Napisano 21 Listopad 2019 Just now, KLICEK said: marmosecika kupowalem tu w blackedfriday i bylo spoko: https://marmoset.co/toolbag/#buynow Dzieki Klicus, no tak to chyba wystarczy w zupelnosci 🙂 Just now, makak said: Jeśli chodzi o Substance Paintera, to może uda Ci się go złowić na steamie na promce. Brałem rok temu designera, był po 350 zł, licencja wieczysta ze wsparciem na rok. Przez stronę producenta przerzucasz od razu licencje i nie musisz się martwić steamem. hmm to jakies skomplikwoane jest? Jak znajde tego steama...prosze sie nie smiac, jestem farbowana blondynka, przemierzajaca graficzne ateneum. Dzieki Chlopaki za szybka odpowiedz tak btw.
Destroyer Napisano 21 Listopad 2019 Napisano 21 Listopad 2019 https://store.steampowered.com/app/978680/Substance_Painter_2019/ 1
genitalius Napisano 21 Listopad 2019 Autor Napisano 21 Listopad 2019 Just now, Destroyer said: https://store.steampowered.com/app/978680/Substance_Painter_2019/ dzieki wielkie 🙂
Destroyer Napisano 21 Listopad 2019 Napisano 21 Listopad 2019 a tak poza tym to poczekaj chwilę na blacked friday 🙂 1
piotr_forkasiewicz Napisano Sobota o 16:22 Napisano Sobota o 16:22 Przepraszam, że się tu wpraszam w temat, ale chciałem zapytać czy od tego 2019 zmieniła się sprawa licencji wieczystych? Chciałbym kupić Substance Paintera, ale NIE w opcji subpskrybcji. Widziałem na Steam, że SP dostępny jest na Steam ale nie wiem jaka to licencja. Możecie poradzić? Dziękuję!
Mortom Napisano Sobota o 20:03 Napisano Sobota o 20:03 @piotr_forkasiewicz Mam Substance Paintera ze Stema i jest to wieczysta licka, więc bez krępacji bierz półki jest! Abobe to banda bezwstydnych chciwych sk....w! I tylko czekać aż usuną jak im się jakaś umowa ze steam skończy. I chyba nie ma tam podziału na PRO czy inne tego typu udziwnienia 🙂 A przynajmniej nie widzę tam jakiekolwiek wzmianki o tym, że to licencja tylko na hobbystów czy coś. Ja tam używam i już xD Zapłacone to sie nie martwię. Kiedyś była nawet opcja aby sobie pobrać exe-ka ze Substanca jak się z nimi połaczyło konta. No ale te dobre czasy już dawno minęły 😞 Sam bym kupił nowszego ale TA cena i niezbyt dobra sytuacja z zamówieniami niezbyt się spinają 😄 Wole mieć co jeść niż kupić nowszy soft i głodować 😄 Ot taka fanaberia starego człowieka xD 1
piotr_forkasiewicz Napisano Sobota o 21:02 Napisano Sobota o 21:02 Dzięki bardzo Tomku. Przyznam, że kiedyś kupiłem SP i od czasu do czasu używałem go w bardzo ograniczony sposób, ale teraz coraz częściej i fajnie by było mieć te wszystkie, nowe ficzersy. Ale nie mam zamiaru wchodzić w kolejną subskrypcję, więc albo wieczysta albo nic. 1
Destroyer Napisano Sobota o 23:35 Napisano Sobota o 23:35 (edytowane) @piotr_forkasiewicz jak sporadycznie to może darmowy instamat wystarczy? Edytowane 22 godziny temu przez Destroyer 1
piotr_forkasiewicz Napisano wczoraj o 08:20 Napisano wczoraj o 08:20 8 godzin temu, Destroyer napisał(a): @piotr_forkasiewicz jak sporadycznie to może darmowy instamat wystarczy? Ooo! Dzięki bardzo za info! Wygląda świetnie i na pewno jest wart bliższego przyjrzenia się. Wydaje się być naprawdę dobrą alternatywą!
Destroyer Napisano wczoraj o 08:35 Napisano wczoraj o 08:35 11 minutes ago, piotr_forkasiewicz said: Ooo! Dzięki bardzo za info! Wygląda świetnie i na pewno jest wart bliższego przyjrzenia się. Wydaje się być naprawdę dobrą alternatywą! Tak, to bardzo mocna kopia substancje designer i painter z dodatkowymi funkcjami i jeśli nie potrzebujesz mieć do konkretnego popelinu substance czy używać gotowych bibliotek to jest swietny i wart zbadania 🙂 No i masz aktualizacje a stary substance to niekoniecznie sobie poradzi z nowymi materiałami. 1
blood_brother Napisano wczoraj o 09:00 Napisano wczoraj o 09:00 Tam (w InstaMAT) zapisy licencyjne przy darmowej wersji wymagały wyraźnego oznaczenia, że się korzystało z tego softu. Przynajmniej z rok temu tak było, nie wiem jak teraz. No i za darmo tylko do 100k$ rocznie 😛 1
Destroyer Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 hour ago, blood_brother said: Tam (w InstaMAT) zapisy licencyjne przy darmowej wersji wymagały wyraźnego oznaczenia, że się korzystało z tego softu. Przynajmniej z rok temu tak było, nie wiem jak teraz. No i za darmo tylko do 100k$ rocznie 😛 Te zapisy to tam wiesz 🙂 jak jest opcja na artstation dopisać, że był użyty to spoko ale w większości sytuacji i tak nie ma jak tego zrobić ani jak tego sprawdzić🙂 A jak już przekroczysz te 100K$ to już i tego substanca można kupić na subskrypcji, niech mają złodzieje 😄 1
piotr_forkasiewicz Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Naprawdę mnie zaciekawiliście tematem. O ile interfejs i obsługa nie jest kosmicznie inna to na bank pójdę w tę stronę. 1
Destroyer Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 11 minutes ago, piotr_forkasiewicz said: Naprawdę mnie zaciekawiliście tematem. O ile interfejs i obsługa nie jest kosmicznie inna to na bank pójdę w tę stronę. Zobacz mój wyedytowany post wyżej, dodałem screeny, ja tam w painterze dużo nie robiłem choć parę tutków przerobiłem i kilka modeli bardziej growych i "skomplikowanych" wymalowałem a w instaMatie to już niemal na pałę bez tutoriali tylko z tego co się nauczyłem z paintera czy domyśliłem to sobie całkiem nieźle radziłem więc przeskok powinien być w miarę bezbolesny 🙂
Rekomendowane odpowiedzi