Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Około 9 lat temu miałem okazję zrobić dla klienta animację polskiego motoszybowca J6 Fregata, z której swojego czasu byłem bardzo zadowolony, ale wkrótce zacząłem czuć niedosyt i nieodpartą chęć powrotu do niej. Teraz, gdy mam większe doświadczenie, lepszy sprzęt i dostęp do nowszego oprogramowania, ten dzień nadszedł i postanowiłem zamienić chęci w czyn. Tak oto powstał poniższy remake, dajcie znać co o nim myślicie.

Modeling, rigging, shading & texturing: Piotr Luziński
Lighting & animating: Piotr Luziński
Rendering & compositing: Piotr Luziński

Music: audiojungle.net
SFX: freesound.org
HDRI: hdrihaven.com & nordicfx.net

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @GRiPi, wow, dzięki. Z plenerem to był taki spontaniczny pomysł i przyznam, że nie poświęciłem mu aż takiej uwagi jak studiu. W dodatku Forest Pack Lite działa tylko na płaskiej powierzchni, więc cało

Napisano

ogólnie super. mi się tylko 2 ujęcie nie podoba. wygląda jak przesunięty statyczny render, nic się nie dzieje, każde pozostałe, nawet jak jest zanimowana tylko kamera ma coś dodatkowo co dodaje smaku do samego ruchu

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze, cieszę się, że się Wam podoba.

@chudy, to ujęcie było mocno problematyczne dla mnie, też mi ciągle czegoś tam brakowało i renderowałem je w sumie 5 razy, ale tak jak zauważyłeś, wciąż jest nieco nudnawe. Na pewno smaku dodałoby jakieś długie lub punktowe światło przesuwające się wraz z kamerą, ale dla spójności dobrze by było użyć podobnych w pozostałych ujęciach, a nie chciałem aż tak wszystkiego modyfikować.

Napisano

Zalogowałem się w praktyce tylko po to by dołączyć do głosów że wypas :). Naprawdę, ujecia w studiu to klasa sama w sobie. Imo, plener nieco odstaje, ale tak czy siak, topowa jakość.

Napisano
  • Autor

@GRiPi, wow, dzięki. Z plenerem to był taki spontaniczny pomysł i przyznam, że nie poświęciłem mu aż takiej uwagi jak studiu. W dodatku Forest Pack Lite działa tylko na płaskiej powierzchni, więc całość wygląda jak stół bilardowy;) Do tego HDRka w tle zamiast modeli drzew dla skrócenia czasu renderingu, długo by pewnie wymieniać. Ale zabawne jest to, że inna osoba powiedziała mi, że plener z tego wszystkiego najlepszy, więc wyrównałeś:D

@JmTm00, dzięki, pewnie: procek i7 5820k @4GHz, 16gb ram, RTX 2060 Super 8gb - liczone na gpu w VRayu Next, średnio 2-3 minuty na klatkę, potem całość potraktowana denoiserem.

@alex3d i @KLICEK, dzięki. Heh, rzeczywiście nazwa trochę myląca;)

Pozdrawiam.