Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Oko艂o 9 lat temu mia艂em okazj臋 zrobi膰 dla klienta animacj臋 polskiego motoszybowca J6 Fregata, z kt贸rej swojego czasu by艂em bardzo zadowolony, ale wkr贸tce zacz膮艂em czu膰 niedosyt i nieodpart膮 ch臋膰 powrotu do niej. Teraz, gdy mam wi臋ksze do艣wiadczenie, lepszy sprz臋t i dost臋p do nowszego oprogramowania, ten dzie艅 nadszed艂 i postanowi艂em zamieni膰 ch臋ci w czyn. Tak oto powsta艂 poni偶szy remake, dajcie zna膰 co o nim my艣licie.

Modeling, rigging, shading & texturing: Piotr Luzi艅ski
Lighting & animating: Piotr Luzi艅ski
Rendering & compositing: Piotr Luzi艅ski

Music: audiojungle.net
SFX: freesound.org
HDRI: hdrihaven.com & nordicfx.net

• Odpowiedzi 10
  • Wy艣wietle艅 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @GRiPi, wow, dzi臋ki. Z plenerem to by艂 taki spontaniczny pomys艂 i przyznam, 偶e nie po艣wi臋ci艂em mu a偶 takiej uwagi jak studiu. W dodatku Forest Pack Lite dzia艂a tylko na p艂askiej powierzchni, wi臋c ca艂o

Napisano

og贸lnie super. mi si臋 tylko 2 uj臋cie nie podoba. wygl膮da jak przesuni臋ty statyczny render, nic si臋 nie dzieje, ka偶de pozosta艂e, nawet jak jest zanimowana tylko kamera ma co艣 dodatkowo co dodaje smaku do samego ruchu

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za komentarze, ciesz臋 si臋, 偶e si臋 Wam podoba.

@chudy, to uj臋cie by艂o mocno problematyczne dla mnie, te偶 mi ci膮gle czego艣 tam brakowa艂o i renderowa艂em je w sumie 5 razy, ale tak jak zauwa偶y艂e艣, wci膮偶 jest nieco nudnawe. Na pewno smaku doda艂oby jakie艣 d艂ugie lub punktowe 艣wiat艂o przesuwaj膮ce si臋 wraz z kamer膮, ale dla sp贸jno艣ci dobrze by by艂o u偶y膰 podobnych w pozosta艂ych uj臋ciach, a nie chcia艂em a偶 tak wszystkiego modyfikowa膰.

Napisano

Zalogowa艂em si臋 w praktyce tylko po to by do艂膮czy膰 do g艂os贸w 偶e wypas :). Naprawd臋, ujecia w studiu to klasa sama w sobie. Imo, plener nieco odstaje, ale tak czy siak, topowa jako艣膰.

Napisano
  • Autor

@GRiPi, wow, dzi臋ki. Z plenerem to by艂 taki spontaniczny pomys艂 i przyznam, 偶e nie po艣wi臋ci艂em mu a偶 takiej uwagi jak studiu. W dodatku Forest Pack Lite dzia艂a tylko na p艂askiej powierzchni, wi臋c ca艂o艣膰 wygl膮da jak st贸艂 bilardowy;) Do tego HDRka w tle zamiast modeli drzew dla skr贸cenia czasu renderingu, d艂ugo by pewnie wymienia膰. Ale zabawne jest to, 偶e inna osoba powiedzia艂a mi, 偶e plener z tego wszystkiego najlepszy, wi臋c wyr贸wna艂e艣:D

@JmTm00, dzi臋ki, pewnie: procek i7 5820k @4GHz, 16gb ram, RTX 2060 Super 8gb - liczone na gpu w VRayu Next, 艣rednio 2-3 minuty na klatk臋, potem ca艂o艣膰 potraktowana denoiserem.

@alex3d i @KLICEK, dzi臋ki. Heh, rzeczywi艣cie nazwa troch臋 myl膮ca;)

Pozdrawiam.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci