Napisano 18 Luty 20205 l Oko艂o 9 lat temu mia艂em okazj臋 zrobi膰 dla klienta animacj臋 polskiego motoszybowca J6 Fregata, z kt贸rej swojego czasu by艂em bardzo zadowolony, ale wkr贸tce zacz膮艂em czu膰 niedosyt i nieodpart膮 ch臋膰 powrotu do niej. Teraz, gdy mam wi臋ksze do艣wiadczenie, lepszy sprz臋t i dost臋p do nowszego oprogramowania, ten dzie艅 nadszed艂 i postanowi艂em zamieni膰 ch臋ci w czyn. Tak oto powsta艂 poni偶szy remake, dajcie zna膰 co o nim my艣licie. Modeling, rigging, shading & texturing: Piotr Luzi艅ski Lighting & animating: Piotr Luzi艅ski Rendering & compositing: Piotr Luzi艅ski Music: audiojungle.net SFX: freesound.org HDRI: hdrihaven.com & nordicfx.net
Napisano 18 Luty 20205 l og贸lnie super. mi si臋 tylko 2 uj臋cie nie podoba. wygl膮da jak przesuni臋ty statyczny render, nic si臋 nie dzieje, ka偶de pozosta艂e, nawet jak jest zanimowana tylko kamera ma co艣 dodatkowo co dodaje smaku do samego ruchu
Napisano 18 Luty 20205 l Autor Dzi臋ki za komentarze, ciesz臋 si臋, 偶e si臋 Wam podoba. @chudy, to uj臋cie by艂o mocno problematyczne dla mnie, te偶 mi ci膮gle czego艣 tam brakowa艂o i renderowa艂em je w sumie 5 razy, ale tak jak zauwa偶y艂e艣, wci膮偶 jest nieco nudnawe. Na pewno smaku doda艂oby jakie艣 d艂ugie lub punktowe 艣wiat艂o przesuwaj膮ce si臋 wraz z kamer膮, ale dla sp贸jno艣ci dobrze by by艂o u偶y膰 podobnych w pozosta艂ych uj臋ciach, a nie chcia艂em a偶 tak wszystkiego modyfikowa膰.
Napisano 18 Luty 20205 l Zalogowa艂em si臋 w praktyce tylko po to by do艂膮czy膰 do g艂os贸w 偶e wypas :). Naprawd臋, ujecia w studiu to klasa sama w sobie. Imo, plener nieco odstaje, ale tak czy siak, topowa jako艣膰.
Napisano 19 Luty 20205 l 艢wietna robota.聽Pomys艂 i klimat z plenerem fajny. Shadery i 艣wiat艂o elegancja. Co do nazwy motoszybowca to聽w pierwszej chwili spodziewa艂em si臋 okr臋tu... 馃檪聽fregata聽聽https://pl.wikipedia.org/wiki/Fregaty 聽 聽 Edytowane 19 Luty 20205 l przez alex3d
Napisano 19 Luty 20205 l Autor @GRiPi, wow, dzi臋ki. Z plenerem to by艂 taki spontaniczny pomys艂 i przyznam, 偶e nie po艣wi臋ci艂em mu a偶 takiej uwagi jak studiu. W dodatku Forest Pack Lite dzia艂a tylko na p艂askiej powierzchni, wi臋c ca艂o艣膰 wygl膮da jak st贸艂 bilardowy;) Do tego HDRka w tle zamiast modeli drzew dla skr贸cenia czasu renderingu, d艂ugo by pewnie wymienia膰. Ale zabawne jest to, 偶e inna osoba powiedzia艂a mi, 偶e plener z tego wszystkiego najlepszy, wi臋c wyr贸wna艂e艣:D @JmTm00, dzi臋ki, pewnie: procek i7 5820k @4GHz, 16gb ram, RTX 2060 Super 8gb - liczone na gpu w VRayu Next, 艣rednio 2-3 minuty na klatk臋, potem ca艂o艣膰 potraktowana denoiserem. @alex3d i @KLICEK, dzi臋ki. Heh, rzeczywi艣cie nazwa troch臋 myl膮ca;) Pozdrawiam.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto