Demedina Napisano 27 Luty 2020 Napisano 27 Luty 2020 (edytowane) Cześć! Mam problem z obróceniem w inną stronę zanimowanej postaci np. o 90stopni. Gdy obracam postać to animacja dziwnie działa, jakby nie wszystko się obróciło. Gdy zgrupuje cały obiekt to wtedy animacja działa dobrze, obróci się prawidłowo, ale gdy rozgrupuje obiekt to zas animacja jest lipna. Doradzi ktoś? Tak wygląda animacja po obróceniu o jakieś 90stopni: Lata cała po scenie Edytowane 28 Luty 2020 przez Demedina
Demedina Napisano 24 Marzec 2020 Autor Napisano 24 Marzec 2020 Panowie, ale nie wszyscy naraz z tymi odpowiedziami.
michalo Napisano 24 Marzec 2020 Napisano 24 Marzec 2020 Łączę się z tobą w bólu i nadziei. Nie jestem animatorem więc niestety nie pomogę 😞
blood_brother Napisano 26 Marzec 2020 Napisano 26 Marzec 2020 Dawno nie miałem styczności z riggowaniem, ale z tego co pamiętam, to nie można tak po prostu zaznaczyć całego riggu i go obrócić, bo tam dużo rzeczy rotuje się lokalnie i dlatego efekt jest jaki jest. Cały rigg powinien mieć jakąś master_kontrolkę/grupę, żeby właśnie można było całość obracać i przemieszczać po scenie. Ale może coś się pozmieniało w ciągu ostatnich 8 lat.
gryzon Napisano 26 Marzec 2020 Napisano 26 Marzec 2020 Kolega dobrze prawi. Jak budowałem rigi to zawsze był na samym końcu master COG który się obracało i nie było problemów wtedy.
Rekomendowane odpowiedzi