Napisano 23 Marzec 20205 l Witam. Wydaje mi si臋, 偶e to odpowiedzi dzia艂 na to pytanie. A mianowicie, zastanawia mnie pozycja Junior 3D w gamedevie. Na pewno kto艣 ze starych wyjadaczy z tego forum pracuje w bran偶y i orientuje si臋 jak to wygl膮da. Czy istnieje jaka艣 mo偶liwo艣膰 dosta膰 si臋 na to stanowisko, od d艂u偶szego czasu przegl膮dam pewn膮 stron臋 na liter臋 S (nie wiem czy mog臋 reklamowa膰, ale ka偶dy wie o jak膮 konkretnie stron臋 chodzi ;)) i brak tam ofert tego typu. A wydaje mi si臋, 偶e to jedyna droga 偶eby w ko艅cu zacz膮膰 zdobywa膰 jakie艣 do艣wiadczenie i szlifowa膰 dalej swoje umiej臋tno艣ci.聽 Szczerze m贸wi膮c nie zale偶a艂o by mi na zarobku a bardziej na zwyk艂ej wsp贸艂pracy z lud藕mi ze skillem przy jakim艣 projekcie. Z g贸ry dzi臋ki za jakie艣 rady 馃檪
Napisano 23 Marzec 20205 l Na skillshocie rzeczywi艣cie ma艂o takich ofert. Mi cz臋sto na grupach聽fb聽przewijaj膮 mi si臋 posty ludzi szukaj膮cych kogo艣 do projekt贸w, darmowych, ale je艣li nie chcesz zarabia膰 to chyba dobra opcja.聽
Napisano 23 Marzec 20205 l Autor Tak, w ci膮gu ostatniego roku mia艂em "przyjemno艣膰" by膰 w kilku takich projektach. I wszystko to o kant d..... 馃槃. D艂ugo m贸g艂bym o tym pisa膰. Chyba, 偶e akurat to ja mia艂em pecha. Dlatego zastanawiam si臋, czy istnieje jakakolwiek szansa na podobne stanowisko tylko w bardziej profesjonalnym studiu, dalej np. Indie ale profesjonalnym. Gdzie mo偶na by by艂o od kogo艣 si臋 faktycznie czego艣 nauczy膰.
Napisano 23 Marzec 20205 l No to nie wiem, mo偶e kto艣 do艣wiadczony si臋 wypowie bo ja jestem w podobnym po艂o偶eniu co ty :P
Napisano 23 Marzec 20205 l Strugajcie po prostu modele do popularnych silnik贸w i budujcie teczki. Potem tylko wysy艂a膰 do ekip developerskich a n贸偶 si臋 gdzie艣 zahaczycie do sta艂ej wsp贸艂pracy jako junior3d. 艢mia艂o, nie ma si臋 czego obawia膰.聽Tylko nie za darmo.聽 聽
Napisano 24 Marzec 20205 l @Sebazx6r聽bywa tak 馃檪 Wydaje mi si臋 偶e to jest pozorne. Na tych dw贸ch poziomach ludzie mierz膮 si臋 z zupe艂nie innym spektrum zada艅. I tak np. ucze艅 b臋dzie pi臋knie umia艂 oporz膮dzi膰 siekiery i pi艂y i zna wszystkie rodzaje brzeszczot贸w, (sernior ju偶 o tym zapomnia艂) ale za to sernior BEDZIE WIEDZIA艁 DO KT脫REGO LASU WEJ艢膯. A junior? 馃檪聽聽
Napisano 24 Marzec 20205 l mi sie wydaje ze Sebie chodzilo o "specyfike" niektorych firm, ktore rozdaja ludziom tytuly nie mierzac ich skilla. Tak sie dzieje czasem, jak nie ma hierarchi zachowanej 馃檪聽 聽 Co do juniorowej pozycji, no atakuj firmy. Atakuj znajomych, ktorzy juz siedza w tych firmach. Regularnie wysylaj portfolio do tych firm, po kazdym updacie 馃檪聽wiesz, to ze raz wyslales zgloszenie nic nie znaczy. Pamietaj ze panny z hru po 30 dniach "archiwizuja" twoje portfolio i twoje zgloszenie.聽 聽 No i wiadomo, pracuj nad skillem, lepsze folio wieksza szansa
Napisano 24 Marzec 20205 l Autor Dzi臋ki Panowie, w takim razie nie pozostaje nic innego jak atakowa膰 i na bie偶膮co uzupe艂nia膰 portfolio 馃槈聽 @malik skoro jeste艣 w takim samym po艂o偶eniu jak ja to te偶 pr贸buj... 馃檪
Napisano 24 Marzec 20205 l Cytat @Sebazx6r聽bywa tak 馃檪 Wydaje mi si臋 偶e to jest pozorne. Na tych dw贸ch poziomach ludzie mierz膮 si臋 z zupe艂nie innym spektrum zada艅. I tak np. ucze艅 b臋dzie pi臋knie umia艂 oporz膮dzi膰 siekiery i pi艂y i zna wszystkie rodzaje brzeszczot贸w, (sernior ju偶 o tym zapomnia艂) ale za to sernior BEDZIE WIEDZIA艁 DO KT脫REGO LASU WEJ艢膯. A junior? 馃檪聽聽 no z tym bywa r贸偶nie.
Napisano 27 Marzec 20205 l W dniu 24.03.2020 o 01:00, Sebazx6r napisa艂: Czasami junior umie wiecej niz senior xD Tego nie rozumiem, jakim cudem junior mo偶e umie膰 wi臋cej? Taki senior ma chyba kilkukrotnie wi臋ksz膮 wiedz臋, do艣wiadczenie itp. Przynajmniej tyle wynika z opisu stanowisk na seniora 聽 Czy takie du偶e firmy jak techland, cdprojekt bior膮 junior贸w, czy bazuj膮 tylko na wymiataczach w bran偶y? 馃槣
Napisano 29 Marzec 20205 l w cdprjectie masz program sta偶owy. Junior technicznie mo偶e umie膰 du偶o wi臋cej ;). Estetycznie r贸znie z tym bywa. Pozatym cz艂owiek m艂ody cz臋艣to szybciej ch艂onie wiedz臋. Najgorsze co moze byc to zasiedzia艂y senior 馃槈 z du偶ym ego.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto