Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
4 hours ago, EthicallyChallenged said:

jprdl ludzie podobno nie mogą spać, bo czekają czy wygra dupiarz czy kibol, a ja nie mogę spać, bo całą noc przekładałem podzespoły ze starej obudowy do nowej. Wreszcie mi się udało, niestety nowej karty nie wsadziłem, bo zabrakło mi jednego kabla mocy do PCI (mam tylko 2 a potrzebne są 3) 😭

Oj to słabo, czyli zasilacz też trochę nie pasuje, są z tego co pamiętam przejściówki do zasilaczy jeśli masz jakieś wolne kable i moc w zapasie więc niekoniecznie trzeba nowy kupować.

Jaka obudowę kupiłeś? Pochwal się, ja obstawiam, że XYNOS G3 w eleganckich prawie patriotycznych barwach czarno czerwonych bo każdy Polak czarno to widzi i krew go zalewa :D z kominami wentylacyjnymi jak titanic ale sprzęt w tej obudowie nie pójdzie na dno :) Jest też wersja cała czerwona i na pewno komputer by był szybszy ale czarno czerwona wygląda bardziej szlachetnie :)

R.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

A nie dasz rady chłodnicy wrzucić na górę? Jak super budżetowo to możesz też kupić rajzera do pcie i powiesić kartę jakkolwiek. Problem tylko jak porty wystawić na zewnątrz. Możesz też sprzedać stare

• Taśma PCI Riser i możesz kartę nawet skosem upchać i kolanem dopchnąć klapę :) Albo jak ja dla lepszego przepływu powietrza zawiesić karty jak ryby na hakach a kompa wywalić na balkon( jeśli masz z

Posted Images

Napisano
  • Autor

@Destroyer mam nadzieję, że będzie ok, w pudle z GPU jest taka przejściówka która przyjmuje 3 x PCI i z drugiej strony jedną wtyczką wtykaną do karty, także jeden dodatkowy kabel powinien załatwić sprawę trzymam kciuki. Zasilacz mam dalej ten sam co w pierwszym poście, ma 750 W więc według kalkulatorów poboru mocy mam spory zapas.

obudowa taka:

Fractal Design
No image preview

Pop Air

Fractal fuse flair with function in the new Pop series of cases that doesn’t skimp on aesthetics or flexibility. The entire series offers a solid foundation and excellent build quality, giving all...

Niestety zamawiałem dzień przed wynikiem ogłoszenia wyborów, a że zawsze czarno widzę tak czy siak, więc wyszło jak wyszło, na szczęście jako malarz mam w domu czerowne farby więc jakoś to będzie. Teraz jak ujrzałem tego boskiego Xynosa to pluję sobie w brodę, ale nie życzę sobie zmieniania obudowy przez co najmniej 5 lat, za dużo jebania z tym jest.

Edytowane przez EthicallyChallenged

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, blood_brother napisał:

No to jednak było od razu bebechy zmienić, bo teraz będziesz znowu rzeźbił za dwa, max. 3 lata :P

Nie strasz... dlaczego tak sądzisz?

3 godziny temu, wujek_kane napisał:

A czasem nie zadziała jak nie podłączysz wszystkich?

tzn mówisz, żeby podłączyć tylko 2 te które mam i zadziała?

Napisano

Nic złego nie powinno się stać w tym czasie jeśli to Cię martwi :) Po prostu moim zdaniem 7-8 lat na jeden konfig to i tak bardzo dużo w przypadku używania kompa do czegoś poza internetem.

Edit: no i sprzętowe ejaj zaraz pewnie będzie trzeba wciskać :P

Edytowane przez blood_brother

Napisano
Godzinę temu, EthicallyChallenged napisał:

Nie strasz... dlaczego tak sądzisz?

tzn mówisz, żeby podłączyć tylko 2 te które mam i zadziała?

Prawdopodobnie tak, spróbuj.

Napisano

Wiem, że przy CPU na płytach bywa dodatkowa wtyczka z zasilaniem bardziej dla stabilności i do podkręcania niż absolutniej potrzeby poprawnego działania. Z gpu już nie pamiętam jak to tam było czy tez tam można ale co szkodzi sprawdzić? życie masz tylko jedno .. tak jak kartę :P

Napisano
2 minuty temu, Destroyer napisał:

życie masz tylko jedno .. tak jak kartę

Ale za darmo - łatwo przyszło, łatwo poszło :P

Napisano
Just now, blood_brother said:

Ale za darmo - łatwo przyszło, łatwo poszło :P

kto nie pije szamponu ten nie ryzykuje :D

może się udać bo w życiu raz na tarczy raz pod wozem :)

Napisano
  • Autor

Nareszcie uzbrojony w nowe kable wpakowałem tę wielką krowę do kompa i odpaliłem. Niestety okazuje się, że coś nie śmiga tak jak trzeba, bo każda gra się wysypuje :/ Jedyne co wiem, że to nie przez przegrzewanie, bo wywala nawet przy 45 stopniach, teraz czeka mnie prace detektywa przez co te zwiechy, a może sterowniki, a może częstotliwość ramu nie taka, a może karta wadliwa? Ech...