Xaia Napisano 18 Maj 2020 Napisano 18 Maj 2020 (edytowane) Hej! Postanowiłem stworzyć temat WIP pracy, która wygrała speed sculpt 2020/3. Spodobał mi się temat więc pociągnałem go dalej po za ramy konkursu. Będę tu wrzucał postępy. Wszystko jest renderowane w Rendermanie 23.2. Enjoy aaa kill me, please! final model ~ 20h Texturing First Renderman render Edytowane 19 Maj 2020 przez Xaia
Xaia Napisano 18 Maj 2020 Autor Napisano 18 Maj 2020 (edytowane) Futro i włosy Rendering Stare światło Niedługo kończę Jeszcze parę detali i trochę Nuke 🙂 Edytowane 18 Maj 2020 przez Xaia 5
Xaia Napisano 19 Maj 2020 Autor Napisano 19 Maj 2020 tak zdecydowanie, trochę poprawię powieki, pozbędę się tego cienia, dodam troche tekstury i pewnie zrobię poprawnie anatomicznie. Oprócz tego parę rzeczy do poprawienia 😉
Xaia Napisano 25 Maj 2020 Autor Napisano 25 Maj 2020 Zakończone. Jeszcze później wrzuce kilka renderów. 1
Sebazx6r Napisano 25 Maj 2020 Napisano 25 Maj 2020 (edytowane) Qrde na phonie jak oglądałem super. Poza i pomysł miodzio. Tylko jak odpaliłem na PC i powiękrzyłem to trochę jeszcze modelowi by się przydało miłość. Szczególnie twarzy. Wiem ,ze to speed. Edytowane 25 Maj 2020 przez Sebazx6r 1
takashmen Napisano 25 Maj 2020 Napisano 25 Maj 2020 11 minut temu, Sebazx6r napisał: trochę jeszcze modelowi by się przydało miłość. Szczególnie twarzy. Wiem ,ze to speed. Myślę że popracowanie nad shaderem oczu dużo by dało, teraz są za jasne, wyglądają jak piłki golfowe. 1
Xaia Napisano 25 Maj 2020 Autor Napisano 25 Maj 2020 (edytowane) 32 minutes ago, Sebazx6r said: Qrde na phonie jak oglądałem super. Poza i pomysł miodzio. Tylko jak odpaliłem na PC i powiękrzyłem to trochę jeszcze modelowi by się przydało miłość. Szczególnie twarzy. Wiem ,ze to speed. Yup, niedociągnięcia modelowe zawsze wychodzą jak się na początku nie spędzi wystarczająco czasu by je dopieścić :D. Myślę, że już czas skoczyć na następny projekcik i ten zamknąć. Doceniam feeback. 19 minutes ago, takashmen said: Myślę że popracowanie nad shaderem oczu dużo by dało, teraz są za jasne, wyglądają jak piłki golfowe. Długo myślalem na tymi oczami, chciałem zostać wierny konceptowi i przyznam, że mi troszkę też przeszkadzają. Może uda mi się coś z tym jeszcze zrobić. Dzięki za feedback 🙂 Edytowane 25 Maj 2020 przez Xaia
Sebazx6r Napisano 25 Maj 2020 Napisano 25 Maj 2020 Cytat Yup, niedociągnięcia modelowe zawsze wychodzą jak się na początku nie spędzi wystarczająco czasu by je dopieścić :D. Myślę, że już czas skoczyć na następny projekcik i ten zamknąć. Doceniam feeback. qrde wlasnie w renderze czesto wychodza rzeczy ktore warto poprawic :). Cytat Długo myślalem na tymi oczami, chciałem zostać wierny konceptowi i przyznam, że mi troszkę też przeszkadzają. Może uda mi się coś z tym jeszcze zrobić. Dzięki za feedback 🙂 Moze chociaż grubość powieki jakoś ogarnąc hmm
Xaia Napisano 25 Maj 2020 Autor Napisano 25 Maj 2020 18 minutes ago, Sebazx6r said: Moze chociaż grubość powieki jakoś ogarnąc hmm Już poprawiałem i ciągle dziwnie wygląda. Ogólnie kształt tych oczu na koncepcie już mi nie pasował, ale postanowiłem popłynąć z falą 😄 Pokombinuje, może coś wymyślę bez dużego zmieniania.
triget Napisano 26 Maj 2020 Napisano 26 Maj 2020 Dobrze, że wrzuciłeś postępy krok po kroku. Super to wygląda i nawet się trochę ubawiłem jak zobaczyłem tego "faceta" 😄 Genialne !
Rekomendowane odpowiedzi