Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wstawiam nowy demoreel.

Po dłuższej przerwie powoli znowu ruszam z 3D.

Przyjmuję drobne zlecenia, a póki ich nie ma pracuję nad animacją która tu jest częściowo pokazana w pierwszym i ostatnim ujęciu.

Edytowane przez Ania
  • Like 10
Napisano (edytowane)

@Aniaooo fajne wieści 🙂, powodzenia. Cały czas masz zacięcie do blendera? (pamiętam, że przecierałaś polskie blenderowe szlaki) no i ta animacja z rycerzem to grease pencil czy jakaś inna technika 🙂?

Edytowane przez alex3d
Napisano (edytowane)

Dzięki 🙂

Do prywatnych animacji Blender mi bardzo odpowiada. Jestem zdania że animacja w Maxie jest katorgą, a Mayi nie znam.

Rycerz jest całkiem normalnym obiektem. Render przed obróbką wygląda dość nieciekawie, ale mam tu zakodowane np. światło w kolorze czerwonym, glossy (na zbroi) w zielonym itp.

Każdy materiał ma przypisany ID i w compositingu całkiem prymitywnie maseczką przypisuję różne tekstury malowane na papierze.

Image_0392.jpg

Edytowane przez Ania
  • Like 1
Napisano

Fajnie, że wracasz. Pamietam, jak Twoje prace mnie motywowały te x lat temu jak stawiałem pierwsze kroki w 3d... kibicuję w animacji z rycerzem... ja w prawdzie swoją skończyłem, ale satysfakcji niewiele... kiedyś musze odkopać ten wątek i ją zamieścić... fajny reel - Ty chyba masz coś wspólnego z biologią co?

Napisano (edytowane)
On 11/24/2020 at 4:43 PM, Papa Pio said:

Ty chyba masz coś wspólnego z biologią co?

Ja jestem po fizyce. Biologia mnie interesuje, ale nie znam się na niej jakoś specjalnie. W ostatniej firmie byłam jedyną osobą która nie była artystą, architektem ani historykiem, to mi przypadały najciekawsze projekty 😉 W reelu widać np. warzenie piwa i ludzkie narządy, miałam wrażenie że architekci boją się takich rzeczy.

Cieszę się że się podoba!

Edytowane przez Ania
  • Like 1
Napisano

Wiadomo, jak ktoś jest latami uczony, czasem często mu się przełamać poza pewne bariery.

Reel wymiata. Też podziwiałem twoje prace i fajnie widzieć twój awatarr 🙂