Napisano 21 Grudzie艅 20204 l Hej, b臋d臋 tu wrzuca艂 wszystko co zrobi艂em i zrobi臋 w 3d i 2d. Moje portfolio:聽https://www.artstation.com/brainchild M贸j sklep:聽http://brainchildart.com/ 聽 聽 聽 聽 聽
Napisano 21 Grudzie艅 20204 l 艁o Panie 艂adnie tego nat艂uk艂e艣 馃檪聽Obserwuje od d艂u偶szego czasu na youtubie i jak si臋 okaza艂o na artstation ale tutaj troch臋 wi臋cej obrazk贸w kt贸rych nie widzia艂em, wszelkie domki i cha艂upki najfajniejsze. wn臋trza i ci臋偶ar贸wka te偶 dobre, og贸lnie mi艂o popatrze膰 na tak膮 robot臋 馃檪聽
Napisano 21 Grudzie艅 20204 l Autor Dzi臋ki wielkie 馃檪聽Ciesz臋聽si臋, 偶e ogl膮dasz 馃槃聽No co do prac w portfolio (na artstation) to聽聽rzeczywi艣cie ci臋偶ko "wszystko" pokaza膰, tak jak tu na forum, fajnie 偶e Ci臋 czym艣 zaskoczy艂em hehe聽馃檪
Napisano 22 Grudzie艅 20204 l o matko jaka ilo艣膰 rzeczy ! Szacun 聽;D niekt贸re rzeczy widzialam na pintere艣cie 馃槃聽 pi臋kne 鉂わ笍
Napisano 22 Grudzie艅 20204 l Autor @Soulinka12聽Dzi臋kuj臋鉂わ笍馃檪 @KLICEK聽Dzi臋k贸wa聽馃槈聽 No troch臋 tego si臋 uzbiera艂o hehe 馃槃 To nie koniec! 馃槢
Napisano 23 Grudzie艅 20204 l Autor Par臋 nowych rzeczy 聽 聽 聽 Edytowane 29 Grudzie艅 20204 l przez brain
Napisano 21 Stycze艅 20214 l Autor Ciesz臋 si臋! Dzi臋ki 馃檪 3cia cz臋艣膰: 聽 Edytowane 21 Stycze艅 20214 l przez brain
Napisano 25 Stycze艅 20214 l Bardzo mi si臋 podoba w jaki spos贸b tworzysz te buttony i elementy interfejsu. Mam takie pytanie: jak wygl膮da kwestia rozdzielczo艣ci? Czy tworzysz dany asset w najwy偶szej mo偶liwej rozdzielczo艣ci, w jakiej jest wy艣wietlana gra, a potem to si臋 dynamicznie skaluje do r贸znych rozdzielczo艣ci, czy mo偶e jest jaki艣 inny spos贸b?聽
Napisano 25 Stycze艅 20214 l Autor Tworz臋 zawsze elementy GUI w bardzo du偶ej rozdzielczo艣ci, tak 偶ebym m贸g艂 p贸藕niej to 艂atwo edytowa膰,聽bez widocznej straty jako艣ci i og贸lnie lepiej jest mie膰 co艣 w mega du偶ej rozdzia艂ce, ni偶 p贸藕niej w za ma艂ej 馃檪 W samym silniku gry dopasowujesz rozmiar do rozdzia艂ki 4k (偶eby UI nie by艂o rozmyte) i to si臋 samo skaluje do mniejszej rozdzia艂ki, albo tworzysz oddzielne assety dopasowane do r贸偶nych rozdzielczo艣ci. Og贸lnie to wszystko zale偶y jak b臋dziesz chcia艂 to zrobi膰 i na co pozwoli Ci silnik gry. Jak robisz elementy GUI pod stron臋 www, to wtedy musisz najlepiej dogada膰 si臋 z programist膮 w jaki spos贸b jemu pasuje, 偶eby grafiki by艂y przygotowane i musisz mu wtedy te偶 na pewno przygotowa膰 tak UI, 偶eby elementy mog艂y si臋 "rozci膮ga膰" (np. powtarzalna tekstura w oknach) O to chodzi艂o? @rejzorback Edytowane 25 Stycze艅 20214 l przez brain
Napisano 4 Luty 20214 l hej 馃檪聽 Natrzaskales tego oporowo 馃檪聽pytanie mam, bo widze ze rozdajesz te assety za darmo, ale inwestujesz w nie mase swojego czasu. Nie ma chyba dnia zebys czegos malego nie zrobil. W jaki sposob to monetyzujesz?聽
Napisano 4 Luty 20214 l Autor Hej,聽 Na razie za bardzo tego nie monetyzuje (to s膮 raczej grosze, co dostaje)聽馃槈聽 Og贸lnie to mo偶e za 1-2 lata co艣 z tego b臋dzie z: - reklamy z YT (jak b臋d臋 dalej rozwija艂 kana艂 do tego czasu) - troch臋 kasy wpadnie z p艂atnych paczek (b臋d臋 dodawa艂 wi臋cej p艂atnych paczek na sklep i b臋d膮 si臋 same reklamowa膰 darmowymi assetami) - mo偶e za艂o偶臋 patreona, wi臋c wpadnie par臋 dolc贸w... Og贸lnie jest to do艣膰 wolny proces i nie jest za bardzo op艂acalny na "szybki" zarobek, dlatego tak ma艂o os贸b z tej bran偶y (game dev, grafika 3d/2d itd.) jest na YT i wrzuca regularnie filmy - na zwyk艂ych zleceniach zarobisz X razy tyle co na YT i paczkach. Taki wolny proces i ma艂o op艂acalny odrzuca wi臋kszo艣膰 ludzi i szybko rezygnuj膮 bo nie widz膮 w tym kasy.聽Bardziej za kilka lat to si臋 zacznie monetyzowa膰 tak, 偶ebym m贸g艂 si臋 tylko na tym skupi膰 i z tego utrzyma膰. Jeszcze robi臋 swoj膮 gr臋, wi臋c m贸j kana艂 te偶 mo偶e delikatnie pom贸c w sprzeda偶y gry - na pewno b臋d臋 wrzuca艂 proces tworzenia asset贸w do swojej gry. @KLICEK Edytowane 4 Luty 20214 l przez brain
Napisano 4 Luty 20214 l Co tu du偶o gada膰, chyl臋 czo艂a, kawa艂 dobrej roboty :D Mam pytanko, Twoim zdaniem jak kto艣 zaczyna przygod臋 z 3D dobrze jest postawi膰 na Blendera zamiast np.聽Majki, albo 3Ds Maxa? Przerabiam pilnie tutoriale z Majki, ale聽 mam聽w膮tpliwo艣ci czy jednak nie lepiej skupi膰 si臋 na Blenderze? Pono膰 Blender to przysz艂o艣膰, a Majka stoi w miejscu? :)
Napisano 4 Luty 20214 l Autor Ja nigdy nie robi艂em w Majce, wi臋c ci臋偶ko mi powiedzie膰. Je偶eli chodzi o blendera, to bardzo szybko go rozwijaj膮, ja osobi艣cie na twoim miejscu bym po prostu pobra艂 sobie blendera i zacza艂 si臋 go uczy膰 w wolnych chwilach - nie ma lepszego sposobu, musisz po prostu zobaczy膰 w kt贸rym programie Ci si臋 lepiej pracuje. Og贸lnie dla os贸b pocz膮tkuj膮cych/zaczynaj膮cych poleci艂bym i tak blendera - jest za darmo, jest masa tutoriali, jest ca艂y czas rozwijany w szybkim tempie itd.@tsabu Edytowane 4 Luty 20214 l przez brain
Napisano 4 Luty 20214 l nie no dobry plan ziom 馃檪 Masz 18 tys subskrypcji, to jest wiecej niz ma siamak i mike razem wzieci a robia podkasty CG 馃檪聽Imo dobre zainwestowales czas i trzymam kciuki aby Ci to pyklo w przyszlosci, imo jestes na dobrej drodze. Przyrost miesieczny masz zajebisty:聽 聽 gratsy 馃檪
Napisano 4 Luty 20214 l Autor Dzi臋ki wielkie! Oby tak by艂o haha, zobaczymy!聽馃槈聽siamak i mike - mega s膮, tylko oni jednak poruszaj膮 tematyk臋 bardziej "pro" i wchodz膮 w du偶o bardziej聽techniczne rzeczy - ja bardziej sobie robi臋 "na luzie" to co mi wpadnie do g艂owy w danym dniu i robi臋 jakie艣 tam w wi臋kszo艣ci kolorowe i proste聽obrazki/rendery/modele/tekstury. Nawet same miniaturki, mog膮 wtedy聽lepiej przyci膮gn膮膰 ludzi do ogl膮dania.聽馃檪聽Ja na razie to wszystko i tak robi臋 na spokojnie, nie spieszy mi si臋, 偶eby ju偶 teraz zarabia膰 na tym jak najwi臋cej - mam nadziej臋, 偶e trzymanie si臋 tego planu (wrzucania po jednym filmiku dziennie przez聽5-6 dni/tydzie艅聽) zaowocuje za rok, czy dwa. 馃檪
Napisano 4 Luty 20214 l no na bank zaowocuje, no powodzenia bo tempo 1filmik dziennie to DUZO imo. No ale widac ze to dziala 1300 followow w miesiacu, to naprawde bardzo duzo. W ogole nie myslalem ze mozna miec takie przyrosty robiac grafike 馃檪
Napisano 4 Luty 20214 l Autor 13 minut temu, KLICEK napisa艂: no na bank zaowocuje, no powodzenia bo tempo 1filmik dziennie to DUZO imo. No ale widac ze to dziala 1300 followow w miesiacu, to naprawde bardzo duzo. W ogole nie myslalem ze mozna miec takie przyrosty robiac grafike 馃檪 No ja te偶 nie聽馃槢聽Mo偶e te偶 co艣 w tej kwestii聽podzia艂aj 聽馃槃聽Dla Ciebie to du偶o roboty by nie by艂o, bo to tylko kwestia nagrania聽timelapse-a z tego co rze藕bisz - wystarczy odpali膰 OBSa, nagra膰 filmik, p贸藕niej przyspieszy膰 filmik, doda膰 muzyk臋聽i tyle (OBS,albo inny program do nagrywania ekranu)聽馃檪W sumie zbrush ma wbudowane nagrywanie tego co robisz w nim, wi臋c nawet wtedy, to ju偶 w og贸le zero pracy, przy tym by by艂o聽馃槢聽A liczy si臋 efekt ko艅cowy przede wszystkim 馃檪聽Z twoj膮 ilo艣ci膮 followers贸w powiniene艣 艂adnie si臋 wybi膰 na YT. Tak tylko rzucam! 馃檪
Napisano 4 Luty 20214 l myslalem o tym, nawet cos tam mam nagrane, ale niestety mam problemy z "konsystencja" hehe
Napisano 4 Luty 20214 l Autor Hehe, no to nagraj np. 20 filmik贸w, i ustaw 偶eby odpala艂y si臋 np. 1 co tydzie艅 (ustaw r臋cznie dat臋 publikacji), najlepiej takie rzeczy wrzuca膰 dla pracy, kt贸r膮 wrzucasz聽na artstation, bo od razu masz "reklam臋" tego filmiku z YT na artstation.聽 Jak masz nagrane z g贸ry ze 20 filmik贸w to wtedy nie martwisz si臋 o "konsystencj臋", bo wtedy jeste艣 do przodu te kilka tygodni i wtedy uda Ci si臋 dogra膰 kolejne 10 czy ile艣 tam filmik贸w przez ten czas聽馃檪聽Nie musisz wrzuca膰 codziennie 1 filmiku 馃槈
Napisano 4 Luty 20214 l Autor Du偶o nie tracisz 馃檪聽Kwestia nagrania i wrzucenia tego co i tak robisz 馃槈
Napisano 4 Luty 20214 l No w艂a艣nie ostatnio mia艂em pyta膰 co bierzesz i gdzie to mo偶na kupi膰? 馃檪 I gratuluj臋 retweeta na oficjalnym kanale Substance 馃檪 Kariera na youtubie to ci臋偶ki kawa艂ek chleba ale jak b臋dziesz wrzuca艂 regularnie, algorytmy za艂api膮 to zaczniesz si臋 rozp臋dza膰 i b臋dzie efekt kuli 艣nie偶nej a p贸藕niej pieni膮dze, sponsorzy, darmowe karty graficznie i threadrippery, s艂awa chwa艂a i bogactwo 馃檪 Ze sklepem i modelami/ assetami/ stockami jest podobnie, jak przejdziesz punkt krytyczny i b臋dziesz mia艂 ju偶 troch臋 tych asset贸w to zacznie si臋 to samo szybciej nakr臋ca膰 tylko musisz wytrwa膰 i mie膰 troch臋 szcz臋艣cia jak np Tomasz Rozkosz ze聽squir.com,聽Lech Sokolowski聽chocofur.com,聽Andrzej Gasior viz-people.com, Tomasz Wyszolmirski聽dabarti.com btw jak wyszuka艂em w googlach聽Tomasz Rozkosz squir google zaproponowa艂o mi Tomasz rozkosz female squirt 馃槃 15 minutes ago, brain said: Kwestia nagrania i wrzucenia tego co i tak robisz No NDA mo偶e sta膰 na drodze a na peronalne prace czasem czasu nie ma聽馃檪
Napisano 4 Luty 20214 l Autor Cytat No NDA mo偶e sta膰 na drodze a na peronalne prace czasem czasu nie ma聽馃檪 A no tu racja, bardziej chodzi艂o mi o jakie艣 rzeczy co robi sobie do "po godzinach", wtedy zebra膰 ze 20 filmik贸w i dopiero zacz膮膰 wrzuca膰 - bo wtedy ma mas臋 czasu na "dogranie" kolejnych rzeczy, jak rzeczywi艣cie si臋 boi, 偶e nie b臋dzie "konsystencji" z jego strony. 馃檪 聽 Cytat Kariera na youtubie to ci臋偶ki kawa艂ek chleba ale jak b臋dziesz wrzuca艂 regularnie, algorytmy za艂api膮 to zaczniesz si臋 rozp臋dza膰 i b臋dzie efekt kuli 艣nie偶nej a p贸藕niej pieni膮dze, sponsorzy, darmowe karty graficznie i threadrippery, s艂awa chwa艂a i bogactwo聽馃檪 Hehe,聽kariera YTbera to raczej mi nie grozi 馃槃, ale jak algorytm youtuba uzna mnie za wybranego, to mo偶e co艣 z tego b臋dzie!聽Racja z tymi thredripperami i kartami graficznymi - co nie ogl膮dn臋 jakiego艣 znanego YTbera, to zaraz wyci膮ga now膮 kart臋 graficzn膮, albo CPU i m贸wi, 偶e dosta艂 za friko馃槢 聽 Cytat I gratuluj臋 retweeta na oficjalnym聽kanale聽Substance聽馃檪 Dzi臋ki 馃槈聽Musz臋 wi臋cej element贸w GUI zrobi膰 w Substance, z tego co widz臋 hehe. 聽 Cytat No w艂a艣nie ostatnio mia艂em pyta膰 co bierzesz i gdzie to mo偶na kupi膰?聽馃檪 Popijam sobie w艂a艣nie herbatk臋, je偶eli o to pytasz - ale nie wiem, czy to Ci da super moce! 馃槢聽馃槢 Cytat Ze sklepem i modelami/ assetami/ stockami jest podobnie, jak przejdziesz punkt krytyczny i b臋dziesz mia艂 ju偶 troch臋 tych asset贸w to zacznie si臋 to samo szybciej nakr臋ca膰 tylko musisz wytrwa膰 i mie膰 troch臋 szcz臋艣cia jak np Tomasz Rozkosz ze聽squir.com,聽Lech Sokolowski聽chocofur.com,聽Andrzej Gasior viz-people.com, Tomasz Wyszolmirski聽dabarti.com Dok艂adnie, trzeba wszystko robi膰 na spokojnie i czeka膰, a偶 si臋 nazbiera tego wszystkiego du偶o i zacznie wpada膰 ju偶 jaka艣 normalna kasa. Te sklepy mega profeska, nie藕le sobie Panowie poradzili! "Tomasz rozkosz female squirt" - lol. Edytowane 4 Luty 20214 l przez brain
Napisano 4 Luty 20214 l 10 minutes ago, brain said: co nie ogl膮dn臋 jakiego艣 znanego YTbera, to zaraz wyci膮ga now膮 kart臋 graficzn膮, albo CPU i m贸wi, 偶e dosta艂 za friko No w艂a艣nie ja kojarz臋 jaki艣 kana艂 gdzie ludek mia艂 ze 20-30 filmik贸w, mia艂 w艂asne ma艂e studio i dosta艂 najmocniejszego threadrippera bo z jakiego艣 powodu youtube go na chwil臋 polubi艂o 馃檪聽no taki procesor za te marne 18k to ja bym ch臋tnie聽przygarn膮艂 馃檪
Napisano 5 Luty 20214 l Autor Hah, to jest substance Designer 馃槃聽bo masz 2 programy :Substance Designer do tworzenia proceduralnych materia艂贸w na node-ach (czyli to co widzisz na tych filmikach) i Substance Painter, gdzie przede wszystkim malujesz materia艂ami po modelach (co艣 jakby Photoshop ale dla grafiki 3d) i mo偶esz malowa膰 tymi materia艂ami, kt贸re stworzysz w Substance Designerze.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto