KLICEK Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 Epic Games wydaje MetaHumans creator hi resowych Twarzy/Postaci do gier. Sneak Peak: "Users are able to apply a variety of hairstyles that use Unreal Engine’s strand-based hair system, or hair cards for lower-end platforms. There’s also a set of example clothing to choose from, as well as 18 differently proportioned body types. When ready, users can download the asset via Quixel Bridge, fully rigged and ready for animation and motion capture in Unreal Engine, complete with LODs. Users will also get the source data in the form of a Maya file, including meshes, skeleton, facial rig, animation controls, and materials." MetaHuman jest dostepny w UnrealEngine od wersji 4.26.1 w górę. Po wiecej info kliknij w link: https://unrealengine.com/a-sneak-peek-at-metahuman-creator-high-fidelity-digital-humans-made-easy 3 1
Destroyer Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 Słusznie, to zasługuje na głównego newsa i główną bo nie lada wydarzenie 🙂
alex3d Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 Galancie, dobrze, że jeszcze po wzroku da się połapać, że to CGI.
Destroyer Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 @alex3d gdy grałem w man of madine gdzie użyli skanów ciała i twarzy to tam nawet oczy były żywe momentami do takiego stopnia, że nie wiedziałem czy to nie są wstawki filmowe czy renderowane cinematicy aż zacząłem zmniejszać ustawienia na super niskie i strzępione krawędzie i AA pozwalały poznać że to jendak realtime 🙂 całkiem imponujące choć były też momenty bardzo wyraźnie słabsze. Tak czy inaczej wygląda bardzo obiecująco i tylko czekać jak to będzie szeroko używane. Nawet dzisiaj niektore nowe gry to bardzo duży by zystały nawet tkim character creatorem bo mają twarze jak wystrugane w kartoflu 🙂 1
michalo Napisano 2 Kwiecień 2021 Napisano 2 Kwiecień 2021 (edytowane) Pora na Metapet Edytowane 2 Kwiecień 2021 przez michalo 4
alex3d Napisano 2 Kwiecień 2021 Napisano 2 Kwiecień 2021 @michalociekawe czy aport też umie zrobić 🙂Progress w temacie jest niezły, ale ciagle jeszcze drewnianie to wygląda.
Destroyer Napisano 2 Kwiecień 2021 Napisano 2 Kwiecień 2021 nieźle, sierśc wygląda jak z rendera a nie realtime taki dogmeat z fallouta wygląda bez porównania mniej wiarygodnie 🙂 3
Nezumi Napisano 2 Kwiecień 2021 Napisano 2 Kwiecień 2021 Siersc wyglada super, juz go gdzies widzialem na Artstation. A jako stary narzekacz musze dodac "aaaaaale zabawne te zarty primaaprilisowe.. U ha ha.. Sie usmialem! Metapet Creator! Ale sie dalem nabrac! Ha, ha, ha..!" 🙄
michalo Napisano 2 Kwiecień 2021 Napisano 2 Kwiecień 2021 Haha kawała, no tak. Jak wrzucałem dzisiaj filmik tak mi przeszło przez myśl, że chyba wczoraj go widziadłem.. ale byłem gotów w niego uwierzyć jednak, w dzisiejszych czasach.. No cóż, z tradycji się zadość!
Rekomendowane odpowiedzi