Napisano 25 Listopad 20213 l No to tu ci zrobili straszną krzywdę w takim razie: A moje ulubione to te . Ten metal jednak wciaz do mnie az tak mocno nie przemawia xD. Na tym u dołu mogłyby byc slady zielenii lub lekki plamy po blocie. Pas nie musiał być czysty ;):
Napisano 25 Listopad 20213 l Autor Może krzywda do za ostre słowo 😉 ale przypaliło mi to trochę paluchy 😉 No a to na dole to render jeszcze z przed wtrącania się w cokolwiek. Ale pobrudzę trochę samolocik A CO! Najwyżej nie zapłacą! Żartuje zaraz go umyje i wyśle nowiuśki świeconiutki jak ...... psa 😉
Napisano 25 Listopad 20213 l Autor My tu gadu, gadu, a tu pszczółka (Potez 43) wyleciała z lakierni 😉 Kolejny karton wyszedł, ale co tam 😜 Edytowane 25 Listopad 20213 l przez Mortom
Napisano 25 Listopad 20213 l Tak trochę luźniej od tematu... byłem kiedyś inżynierem montażu Airbus MIlitary na Okęciu... Tam remonty robią. Nawet przez 2 tygodnie nity biłem z załogą. Ale praca z Sapem to nie moja bajka i się zwolniłem xD...
Napisano 26 Listopad 20213 l Autor 17 godzin temu, Sebazx6r napisał: Tak trochę luźniej od tematu... byłem kiedyś inżynierem montażu Airbus MIlitary na Okęciu... Tam remonty robią. Nawet przez 2 tygodnie nity biłem z załogą. Ale praca z Sapem to nie moja bajka i się zwolniłem xD... @Sebazx6r To chyba była dobra decyzja 🙂 mając na względzie twoją galerię na max3d 🙂
Napisano 2 Grudzień 20213 l Autor OK czas na pilota RWDy. Tylko się nie śmiejcie (za bardzo 🙂). Spróbowałem jakoś odtworzyć Żwirkę. No cóż efekt jest jaki jest, ale myślę że z daleka ujdzie mi na sucho 😉. Oczy w trakcie "budowy". Patrzcie, rozpaczajcie, śmiejcie się ze mną xD Oto przed wami mutacja Żwirki wprost z koszmaru 😉
Napisano 2 Grudzień 20213 l Autor @EthicallyChallenged hahaha! Dobre to jest! Dobre! Zapomniałem że miał okrągłe przyciemniane okulary do latania! Edytowane 2 Grudzień 20213 l przez Mortom
Napisano 2 Grudzień 20213 l Autor A oto Ozzy Osborne w berecie znany też jako Franciszek Żwirko xD I tak wiem kombinezon tak sobie wyszedł - ale i tak widać niemal tylko mordkę + kołnierzyk, bo chłopina niski był 😎 P.S. W końcu alfy ze zmarszczkami użyte 😛 Jeszcze tak 50 razy użyje i się zwrócą 😜 Edytowane 2 Grudzień 20213 l przez Mortom
Napisano 4 Grudzień 20213 l Autor @tobiq4 Masz rację! Nasrałem tych załamań materiału jak był miał zaburzenia kompulsywno-maniakalne z zafiksowaniem na multiplikacje zagięć 🙂 Taki Tourette tylko podszyty załamaniami materiału 😉 Edytowane 4 Grudzień 20213 l przez Mortom
Napisano 9 Grudzień 20213 l Autor OK - jak by kogoś ruszyło i miał ochotę na looknięcie jak już to wyszło w całości to zapraszam tutaj: Tematu jeszcze nie zamykam bo RWDa ma jeszcze 30 grafik do września obstawić - więc jeszcze wam się opatrzy jak "Kevin sam w domu" na Polsacie 😉 Pozdr 🙂 Edytowane 9 Grudzień 20213 l przez Mortom
Napisano 15 Kwiecień 20222 l Autor Odkopuję, Nie ma co nowego wątku zakładać 😉 Powiedzcie mi jedno, czy nie przegiąłem z efektami specjalnymi na tym obrazku? I tak wiem, lotki na skrzydłach i ster muszę przechylić żeby samolot nie wydawał się że leci jak mu wiaterek zawieje 😉 - półki co to taki feel sceny, a nie gotowa scena 🙂 I czy ptaki które widać w prawym górnym rogu są na tyle czytelne że można je odebrać jako boćki? Nie wspominając już o rozmazanych owcach 😄
Napisano 15 Kwiecień 20222 l Super! Mi się podoba ale fakt dużo się dzieje, pierwsza myśl doomsday 2012 🙂 Wyglada na dzo dobrze
Napisano 26 Kwiecień 20222 l Autor Tamtą scenę już ogarnąłem, ale powiedzcie mi teraz co z tą? Popłynąłem za daleko z surrealizmem sceny? Miało być coś w stylu RWD odlatuje w stronę zachodzącego słońca w wieczność (nie moje słowa) 🙂 A że uczulony trochę jestem na tego typu sceny to chciałem wycisnąć coś nie konwencjonalnego 🙂Tylko boję się że pojechałem i wyszło słabo 🙂 a) b)
Napisano 26 Kwiecień 20222 l Dla mnie zdecydowanie czerwień 🙂 Co do tych kreseczek to trochę jak wchodzenie w nadprzestrzeń w star warsach 🙂 chyba trochę za dużo i za gęsto, a gdyby to przerzedzić, szczególnie na czarnym niebie i zostawić więcej na dole ale nieco je wydłużyć i zmiękczyć żeby bardziej przypominały god raysy promieni słońca poszatkowane przez grzbiety chmur? Jeszcze bym troch stonował przejście chmur w niebieską atmosferę, jest za ostro i za dużo kontrasty, złagodź to szczególnie bliżej horyzontu bo robią się takie niebieskie paćki sciągające uwagę a chyba kolory powinny się bardziej miedzy sobą miękko przenikać a nie tak na ostro? Tzn nie wiem jak jest ale tak mi się pomyślało 😛 Poza tym git, mi się podoba
Napisano 26 Kwiecień 20222 l Autor 12 minut temu, Destroyer napisał: Dla mnie zdecydowanie czerwień 🙂 Co do tych kreseczek to trochę jak wchodzenie w nadprzestrzeń w star warsach 🙂 chyba trochę za dużo i za gęsto, a gdyby to przerzedzić, szczególnie na czarnym niebie i zostawić więcej na dole ale nieco je wydłużyć i zmiękczyć żeby bardziej przypominały god raysy promieni słońca poszatkowane przez grzbiety chmur? Jeszcze bym troch stonował przejście chmur w niebieską atmosferę, jest za ostro i za dużo kontrasty, złagodź to szczególnie bliżej horyzontu bo robią się takie niebieskie paćki sciągające uwagę a chyba kolory powinny się bardziej miedzy sobą miękko przenikać a nie tak na ostro? Tzn nie wiem jak jest ale tak mi się pomyślało 😛 Poza tym git, mi się podoba Hahaha racja z tymi Star Warsami! To pewnie dlatego że na święta odświeżaliśmy sobie starą trylogię ze staruszkiem 🙂 No i do łba sie wbiła klatka Ale pomysł aby to zmiękczyć i osłabić efekt to dobra droga, dzięki Destro! Wywabie też te plamy na dalszym planie. Gdzie to ja miałem tą Pollenę 2000.... Edytowane 26 Kwiecień 20222 l przez Mortom
Napisano 6 Maj 20222 l Autor Wiem, pewnie już żygacze tymi RWDami. Ale powiedzcie mi, czy to ujęcie ma jakiś potencjał? Czy jest to totalne gó...o i lepiej odpuścić. Bo już sam nie wiem. Pozdr. Edytowane 6 Maj 20222 l przez Mortom
Napisano 7 Maj 20222 l mi sie bardzo podoba 🙂 i na 100% ma to potencjal. Co do kompo wydaje mi sie ze ten samolot z tylu za bardzo ci sie wcina w kadr. Co do ludzika z boku pls przesymuluj mu ta szmate (bluze, bo spodnie sa ok) w marvelousie 🙂 zeby te faldy wygladaly realistycznie bo imo to jedyny mankament w tym obrazku 🙂 reszta super. Moze tez sprobuj wyciagnac perspektywe delikatnie i kamere na dole ustawic? (aczkolwiek rozumiem ze chodzi zeby pokazac samolocik i ludzika :D)
Napisano 7 Maj 20222 l Mi też się bardzo podoba, trochę jak czarnobiałe fotki z wojny. Co bym zmienił: - wspomniane ubranie mocno odstaje i za bardzo przyciąga wzrok i ugułem przyciemniłbym postać, - ten samolot z tyłu pewnie bym całkiem wyrzucił albo mocno oddalił bo za bardzo włazi w skrzydło, - jeszcze mam obiekcje do tych choinek z tyłu 😄 jednak rozstawiłbym te na środku po bokach bo trochę walczą o dominację ze śmigłem.
Napisano 7 Maj 20222 l Autor 8 godzin temu, KLICEK napisał: ....Co do ludzika z boku pls przesymuluj mu ta szmate (bluze, bo spodnie sa ok) w marvelousie 🙂 zeby te faldy wygladaly realistycznie bo imo to jedyny mankament w tym obrazku 🙂 reszta super. Moze tez sprobuj wyciagnac perspektywe delikatnie i kamere na dole ustawic? (aczkolwiek rozumiem ze chodzi zeby pokazac samolocik i ludzika :D) OK, Mavelousa nie używałem do kurtki i nie mam abonamentu (paszportu Polsatu też nie, ale...), 🙂 Szmaticzkę wymodelowałem ręcznie +/- cloth brush z blendera - i jak widać poległem na fałdach 😅 Szok i niedowierzanie 😉 A poniżej kolejna wypocina szurania cloth brushem w Benderze. Czy w skali od 1 - 10 efekt jest lepszy czy zjechałem jakościowo do poziomu wyrobiska w kopali węgla? 😭 Bogowie grafiki 3D na świadka - chciałem by było lepiej... Kieszenie na klacie przemodeluje lub namaluje na bump mapie 😉 Z niższym kątem kamery poeksperymentuję i zobaczymy co mi render wypluje 🙂 2gą maszynę dałem tylko po to aby zrównoważyć lewą stronę ze względu na stojącego pilota po prawej - ale jestem otwarty na sugestie 🙂 Może sam cień drzew wystarczy lub tj. pisał RaVirr oddalę 2gą maszynę i też może będzie OK 🙂 Dziękuję za rady 🙂 Siedzę nad tym kadrem od wczoraj i naprzemiennie dostaje szału i radości z tworzenia. Podobno dwubiegunowa choroba tak sie zaczyna, więc trzymajcie kciuki za moje zdrowie psychiczne 😉 Edytowane 7 Maj 20222 l przez Mortom