Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No to tu ci zrobili straszną krzywdę w takim razie: 

RWD-6-005.jpg

A moje ulubione to te . Ten metal jednak wciaz do mnie az tak mocno nie przemawia xD. Na tym u dołu mogłyby byc slady zielenii lub lekki plamy po blocie. Pas nie musiał być czysty ;):

RWD-6-046.jpg

• Odpowiedzi 72
  • Wyświetleń 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• A teraz malusieńki update. Dodałem skrzela i "popychacze" do lotek na skrzydłach. To tyle, trzymajcie się zdrowo! 🙂   

• Odkopuję, Nie ma co nowego wątku zakładać 😉  Powiedzcie mi jedno, czy nie przegiąłem z efektami specjalnymi na tym obrazku? I tak wiem, lotki na skrzydłach i ster muszę przechylić żeby samol

• Kolejny update z budowy 😉 Zespawałem kolektor wydechowy bo raziły mnie te ostre krawędzie 🙂 Dokończyłem prawie owijać "korpus" samolotu. Jeszcze ster pionowy do wyprowadzenia 🙂 Ogólnie jeszcze masę

Posted Images

Napisano
  • Autor

Może krzywda do za ostre słowo 😉 ale przypaliło mi to trochę paluchy 😉 No a to na dole to render jeszcze z przed wtrącania się w cokolwiek.

Ale pobrudzę trochę samolocik A CO! Najwyżej nie zapłacą! Żartuje zaraz go umyje i wyśle nowiuśki świeconiutki jak ...... psa 😉 

Napisano
  • Autor

My tu gadu, gadu, a tu pszczółka (Potez 43) wyleciała z lakierni 😉 Kolejny karton wyszedł, ale co tam 😜 

Potez-43-002.jpg

Potez-43-001.jpg

Edytowane przez Mortom

Napisano

Tak trochę luźniej od tematu... byłem kiedyś inżynierem montażu Airbus MIlitary na Okęciu... Tam remonty robią. Nawet przez 2 tygodnie nity biłem z załogą. Ale praca z Sapem to nie moja bajka i się zwolniłem xD... 

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, Sebazx6r napisał:

Tak trochę luźniej od tematu... byłem kiedyś inżynierem montażu Airbus MIlitary na Okęciu... Tam remonty robią. Nawet przez 2 tygodnie nity biłem z załogą. Ale praca z Sapem to nie moja bajka i się zwolniłem xD... 

@Sebazx6r To chyba była dobra decyzja 🙂 mając na względzie twoją galerię na max3d 🙂 

Napisano
  • Autor

OK czas na pilota RWDy. Tylko się nie śmiejcie (za bardzo 🙂). Spróbowałem jakoś odtworzyć Żwirkę. No cóż efekt jest jaki jest, ale myślę że z daleka ujdzie mi na sucho 😉. Oczy w trakcie "budowy".
Patrzcie, rozpaczajcie, śmiejcie się ze mną xD Oto przed wami mutacja Żwirki wprost z koszmaru 😉 
wirko-abominacja-001.png 

Napisano
  • Autor

A oto Ozzy Osborne w berecie znany też jako Franciszek Żwirko xD
I tak wiem kombinezon tak sobie wyszedł - ale i tak widać niemal tylko mordkę + kołnierzyk, bo chłopina niski był 😎

Abominacja-wirki-003.png

P.S.
W końcu alfy ze zmarszczkami użyte 😛 Jeszcze tak 50 razy użyje i się zwrócą 😜

Edytowane przez Mortom

Napisano
  • Autor

@tobiq4 Masz rację! Nasrałem tych załamań materiału jak był miał zaburzenia kompulsywno-maniakalne z zafiksowaniem na multiplikacje zagięć 🙂 Taki  Tourette tylko podszyty załamaniami materiału 😉 

Edytowane przez Mortom

Napisano
  • Autor

OK - jak by kogoś ruszyło i miał ochotę na looknięcie jak już to wyszło w całości to zapraszam tutaj:

Tematu jeszcze nie zamykam bo RWDa ma jeszcze 30 grafik do września obstawić - więc jeszcze wam się opatrzy jak "Kevin sam w domu" na Polsacie 😉

Pozdr 🙂

Edytowane przez Mortom

Napisano
  • Autor

Odkopuję,

Nie ma co nowego wątku zakładać 😉 

Powiedzcie mi jedno, czy nie przegiąłem z efektami specjalnymi na tym obrazku? I tak wiem, lotki na skrzydłach i ster muszę przechylić żeby samolot nie wydawał się że leci jak mu wiaterek zawieje 😉 - półki co to taki feel sceny, a nie gotowa scena 🙂 

I czy ptaki które widać w prawym górnym rogu są na tyle czytelne że można je odebrać jako boćki? Nie wspominając już o rozmazanych owcach 😄 

RWD-start-z-lotniska-03.jpg 

Napisano
  • Autor

Tamtą scenę już ogarnąłem, ale powiedzcie mi teraz co z tą? Popłynąłem za daleko z surrealizmem sceny? Miało być coś w stylu RWD odlatuje w stronę zachodzącego słońca w wieczność (nie moje słowa) 🙂 A że uczulony trochę jestem na tego typu sceny to chciałem wycisnąć coś nie konwencjonalnego 🙂Tylko boję się że pojechałem i wyszło słabo 🙂 

a)
RWD-6-black-sunset.jpg

b)
RWD-6-black-sunset-2.jpg

Napisano

Dla mnie zdecydowanie czerwień 🙂 

Co do tych kreseczek to trochę jak wchodzenie w nadprzestrzeń w star warsach 🙂 chyba trochę za dużo i za gęsto, a gdyby to przerzedzić, szczególnie na czarnym niebie i zostawić więcej na dole ale nieco je wydłużyć i zmiękczyć żeby bardziej przypominały god raysy promieni słońca poszatkowane przez grzbiety chmur? 

Jeszcze bym troch stonował przejście chmur w niebieską atmosferę, jest za ostro i za dużo kontrasty, złagodź to szczególnie bliżej horyzontu bo robią się takie niebieskie paćki sciągające uwagę a chyba kolory powinny się bardziej miedzy sobą miękko przenikać a nie tak na ostro? Tzn nie wiem jak jest ale tak mi się pomyślało 😛 

Poza tym git, mi się podoba 

Napisano
  • Autor
12 minut temu, Destroyer napisał:

Dla mnie zdecydowanie czerwień 🙂 

Co do tych kreseczek to trochę jak wchodzenie w nadprzestrzeń w star warsach 🙂 chyba trochę za dużo i za gęsto, a gdyby to przerzedzić, szczególnie na czarnym niebie i zostawić więcej na dole ale nieco je wydłużyć i zmiękczyć żeby bardziej przypominały god raysy promieni słońca poszatkowane przez grzbiety chmur? 

Jeszcze bym troch stonował przejście chmur w niebieską atmosferę, jest za ostro i za dużo kontrasty, złagodź to szczególnie bliżej horyzontu bo robią się takie niebieskie paćki sciągające uwagę a chyba kolory powinny się bardziej miedzy sobą miękko przenikać a nie tak na ostro? Tzn nie wiem jak jest ale tak mi się pomyślało 😛 

Poza tym git, mi się podoba 

Hahaha racja z tymi Star Warsami! To pewnie dlatego że na święta odświeżaliśmy sobie starą trylogię ze staruszkiem 🙂 No i do łba sie wbiła klatka 

Ale pomysł aby to zmiękczyć i osłabić efekt to dobra droga, dzięki Destro!  Wywabie też te plamy na dalszym planie. Gdzie to ja miałem tą Pollenę 2000....

Edytowane przez Mortom

Napisano
  • Autor

Wiem, pewnie już żygacze tymi RWDami. Ale powiedzcie mi, czy to ujęcie ma jakiś potencjał? Czy jest to totalne gó...o i lepiej odpuścić. Bo już sam nie wiem.

uj-007.jpg 

Pozdr. 

Edytowane przez Mortom

Napisano

mi sie bardzo podoba 🙂 i na 100% ma to potencjal. Co do kompo wydaje mi sie ze ten samolot z tylu za bardzo ci sie wcina w kadr. Co do ludzika z boku pls przesymuluj mu ta szmate (bluze, bo spodnie sa ok) w marvelousie 🙂 zeby te faldy wygladaly realistycznie bo imo to jedyny mankament w tym obrazku 🙂 reszta super. 

Moze tez sprobuj wyciagnac perspektywe delikatnie i kamere na dole ustawic? (aczkolwiek rozumiem ze chodzi zeby pokazac samolocik i ludzika :D) 

Napisano

Mi też się bardzo podoba, trochę jak czarnobiałe fotki z wojny.
Co bym zmienił:
- wspomniane ubranie mocno odstaje i za bardzo przyciąga wzrok i ugułem przyciemniłbym postać,
- ten samolot z tyłu pewnie bym całkiem wyrzucił albo mocno oddalił bo za bardzo włazi w skrzydło,
- jeszcze mam obiekcje do tych choinek z tyłu 😄 jednak rozstawiłbym te na środku po bokach bo trochę walczą o dominację ze śmigłem.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, KLICEK napisał:

....Co do ludzika z boku pls przesymuluj mu ta szmate (bluze, bo spodnie sa ok) w marvelousie 🙂 zeby te faldy wygladaly realistycznie bo imo to jedyny mankament w tym obrazku 🙂 reszta super. 

Moze tez sprobuj wyciagnac perspektywe delikatnie i kamere na dole ustawic? (aczkolwiek rozumiem ze chodzi zeby pokazac samolocik i ludzika :D) 

OK, Mavelousa nie używałem do kurtki i nie mam abonamentu (paszportu Polsatu też nie, ale...), 🙂 Szmaticzkę wymodelowałem ręcznie +/- cloth brush z blendera -  i jak widać poległem na fałdach 😅 Szok i niedowierzanie 😉 

A poniżej kolejna wypocina szurania images?q=tbn:ANd9GcRcqIM5hcsjll_DNrhkjAv cloth brushem w Benderze.
Czy w skali od 1 - 10 efekt jest lepszy czy zjechałem jakościowo do poziomu wyrobiska w kopali węgla? 😭 Bogowie grafiki 3D na świadka - chciałem by było lepiej... Kieszenie na klacie przemodeluje lub namaluje na bump mapie 😉 

popr.png 

Z niższym kątem kamery poeksperymentuję i zobaczymy co mi render wypluje 🙂 

2gą maszynę dałem tylko po to aby zrównoważyć lewą stronę ze względu na stojącego pilota po prawej - ale jestem otwarty na sugestie 🙂 Może sam cień drzew wystarczy lub tj. pisał RaVirr oddalę 2gą maszynę i też może będzie OK 🙂 

Dziękuję za rady 🙂 Siedzę nad tym kadrem od wczoraj i naprzemiennie dostaje szału i radości z tworzenia. Podobno dwubiegunowa choroba tak sie zaczyna, więc trzymajcie kciuki za moje zdrowie psychiczne 😉 

Edytowane przez Mortom