Jump to content

Quixel Mixer 2021

Destroyer

Recommended Posts

• KLICEK featured this topic

quixel dla photohopa jest od dawna martwy ale mixera cały czas rozwijają. Pewnie nadal malowanie brushmi jest bardzo podstawowe i używa się ich głównie jako stampów do ręcznego poprawiania masek smart materiałów ale to też mają poprawić w przyszłości żeby siefajnei malowało ręcznie. Do wielu zastosowań i tak idealnie się sprawdzi, ja substance paintera nie uruchomiłem już kilka miesięcy i chyba póki co nie będę przedłużał subskrypcji, przy motion designie  czy animacjach  nie jest taki potrzebny a mam jeszcze ze 300 kredytów na materiały to póki co mi wystarczy na dłuższy czas a do drobniejszych rzeczy raz na jakiś czas mixer może wystarczy.

Swojadrogą ciekawe że quixel należy do epicka a jest postawiony na unity a nie unrealu 🙂

• Like 1

Pytanie jesli ktos z Was uzywa - jak tam z malowaniem tekstur? Pierwsze wydanie nie pozwalalo uzyc nacisku piorka do sterowania przezroczystoscia czy wielkoscia pedzla... Nie wyobrazam sobie malowania na przyklad skory na takim sofcie. Cos sie zmienilo w tej kwestii?

• Like 1

@Nezumi z tego co widzę na prezentacji to malowanie nadal wygląda na takie podstawowe jak wcześniej i nie chwalą się nowymi opcjami więc pewnie nie ma w tym poprawy, póki co bardziej do pracy nad proceduralnymi materiałami niż do malowania ręcznego całych assetów 

• Like 2

Niestety mixer chyba nie obsługuje mojego nowego, pięknego, najlepszego tabletu bo rysik nie reaguje po włączeniu.. @KLICEK daj znać czy u Ciebie działa
EDIT
Dobra, zaczęło działać po trzecim restarcie programu, ale przy próbach robienia czegokolwiek na tym robocie ze splashscreena mam z 2 fpsy 😮
EDIT 2

A nacisk przy pędzlach jak nie działał w poprzednich wersjach tak nie działa i teraz 😄 

Edited by RaVirr
  • Thanks 1

3 hours ago, michalo said:

Może włącz lub wyłącz windows ink?

Nie no, po prostu nacisk nie jest zaimplementowany.

To jak dla mnie bez kontroli naciskiem przezroczystosci i wielkosci ten soft jest zadna alternatywa dla Paintera. Przeciaganie presetow na model i machanie suwakiem to troche za malo dla mnie zeby sie jarac. No i jak slysze ta predkosc tez pozostala...