Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l Nowa wersja mixra ze wsparciem dla UDIM i texture sets聽 https://quixel.com/mixer?fbclid=IwAR07YjyeEq-07xsFM9p7AgTXiYVxPfi3pzuhZoxybAfwWpIWCcKvCTJhXAk 聽 聽 聽 聽
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l no wow i to jest jeszcze za darmo? 馃槷聽no kurde, myslalem ze quixel jest martwy a tu prosze jaki comback zaswiatow 馃槃
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l Autor quixel聽dla photohopa jest od dawna martwy ale mixera ca艂y czas rozwijaj膮. Pewnie nadal malowanie聽brushmi jest bardzo podstawowe i u偶ywa si臋 ich g艂贸wnie聽jako stamp贸w do r臋cznego poprawiania masek smart materia艂贸w ale to te偶 maj膮 poprawi膰 w przysz艂o艣ci 偶eby siefajnei malowa艂o r臋cznie. Do wielu zastosowa艅 i tak idealnie si臋 sprawdzi, ja substance paintera nie uruchomi艂em ju偶 kilka miesi臋cy聽i chyba p贸ki co nie b臋d臋 przed艂u偶a艂 subskrypcji, przy motion designie聽聽czy animacjach聽 nie jest taki potrzebny a mam jeszcze ze 300 kredyt贸w na materia艂y to p贸ki co mi wystarczy na d艂u偶szy czas a do drobniejszych聽rzeczy raz na jaki艣 czas mixer mo偶e wystarczy. 聽 Swojadrog膮 ciekawe 偶e quixel nale偶y do epicka a jest postawiony na unity a nie unrealu 馃檪
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l Epic go tylko wykupi艂 i udost臋pni艂 wraz ze skanami za darmo (wewn膮trz Unreal Engine) . Pierwszy odnowiony Mixer by艂 s艂aby ale ten wygl膮da du偶o lepiej.聽 聽 聽
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l Pytanie jesli ktos z Was uzywa - jak tam z malowaniem tekstur? Pierwsze wydanie nie pozwalalo uzyc nacisku piorka do sterowania przezroczystoscia czy wielkoscia pedzla... Nie wyobrazam sobie malowania na przyklad skory na takim sofcie. Cos sie zmienilo w tej kwestii?
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l Autor @Nezumi聽z tego co widz臋 na prezentacji to malowanie nadal wygl膮da na takie podstawowe jak wcze艣niej i nie chwal膮 si臋 nowymi opcjami wi臋c pewnie nie ma w tym poprawy, p贸ki co bardziej do pracy nad proceduralnymi materia艂ami ni偶 do malowania r臋cznego ca艂ych asset贸w聽
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l Niestety mixer chyba nie obs艂uguje mojego聽nowego, pi臋knego, najlepszego聽tabletu bo rysik nie reaguje po w艂膮czeniu.. @KLICEK聽daj zna膰 czy u Ciebie dzia艂a EDIT Dobra, zacz臋艂o dzia艂a膰 po trzecim restarcie programu, ale przy pr贸bach robienia czegokolwiek na tym robocie ze splashscreena mam z 2 fpsy 馃槷 EDIT 2 A nacisk przy p臋dzlach jak nie dzia艂a艂 w poprzednich wersjach聽tak nie dzia艂a i teraz聽馃槃聽 Edytowane 30 Kwiecie艅 20214 l przez RaVirr
Napisano 30 Kwiecie艅 20214 l 3 hours ago, michalo said: Mo偶e w艂膮cz lub wy艂膮cz windows ink? Nie no, po prostu nacisk nie jest zaimplementowany. To jak dla mnie bez kontroli naciskiem przezroczystosci i wielkosci ten soft jest zadna alternatywa dla Paintera. Przeciaganie presetow na model i machanie suwakiem to troche za malo dla mnie zeby sie jarac. No i jak slysze ta predkosc tez pozostala... 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto