Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Kilka dni temu pojawi艂a聽si臋 bardziej szczeg贸艂owa informacja o wydaniu nowej wersji programu Krita 5.0. Oficjalne wydanie zbli偶a si臋 wielkimi krokami.聽 Nowa wersja to sporo zmian co sugeruje r贸wnie偶 zmiana numerka z przodu.聽

W ca艂kiej zgrabny spos贸b o nowo艣ciach w tej wersji m贸wi Wojtek Trybus, kt贸rego film znajdziecie poni偶ej.

Oficjalna informacja na stronie Krity:聽https://krita.org/en/krita-5-0-release-notes/

Zobacz ca艂y news

• Odpowiedzi 11
  • Wy艣wietle艅 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Akurat kilka dni temu w polecanych youtuba pojawi艂a mi si臋 rekomendacja prezentacji krity 5 nagrana prze rodaka 馃檪聽Niekt贸re funkcje wygl膮daj膮 kozacko 馃檪聽 聽

• 6:50

• Krita tez ma w cholere rozbudowany system brushy jak zaczniesz w nim grzebac 馃槈 Mialem taki moment ze mnie odrzucilo od Paintstorma tez a pozniej dalem mu druga szanse. Uwielbiam to, ze moge miec ustaw

Napisano

W zesz艂ym miesi膮cu zacz膮艂em si臋 wg艂臋bia膰 w Krit臋 i jestem zachwycony po "ca艂ym 偶yciu w fotoszopie". Ten update by膰 mo偶e b臋dzie ostatni膮 rzecz膮 kt贸rej potrzebuj臋 偶eby nareszcie po偶egna膰 si臋 z windowsem.

Napisano

No i legancko 馃檪聽fajnie to wygl膮da co prawda nie dal mnie ale doceniam 馃檪

Ale ten motyw dolphina jest najbardziej dzik膮 rzecz膮 w prezentacji moje spracowane oczy by czego艣 takiego nie przetrwa艂y 馃檪

Napisano

Od jakiegos czasu przenioslem sie ze wszystkim malowanym z Krity na Paintstorma ale piateczka wyglada super. Na pewno sprobuje jak to chodzi. Krita pelna jest fajnych motywow (jak to menu na prawym kliku - rewelacja) ale jest tez pelna bugow. Zapomina ulubione brushe, wywalala sie bardzo czesto... Mam nadzieje ze nad stabilnoscia tez pracuja. Podobaja mi sie te nowe brushe. Ogolnie wszystko na plus, tylko czekac na release 馃檪

Napisano

Mnie painstorm tak strasznie od siebie odsun膮艂 z tymi swoim nazbyt rozbudowanym system brushy, 偶e ju偶 dawno nie ma go na moim dysku 馃槈
Dajnie, 偶e Krita ro艣nie w si艂臋.聽

Napisano

Krita tez ma w cholere rozbudowany system brushy jak zaczniesz w nim grzebac 馃槈 Mialem taki moment ze mnie odrzucilo od Paintstorma tez a pozniej dalem mu druga szanse. Uwielbiam to, ze moge miec ustawiony domyslny nowy dokument z tekstura papieru od razu. W Kricie tez jakos sie da ale nie dzialalo mi to dobrze. Chetnie przyjrze sie piatce jak wyjdzie z Bety. Juz mi sie nie chce tracic czas na "testowanie i raportowanie bugow"... Serio coraz czesciej wole zaplacic za finalny produkt niz za darmo miec produkt nad ktorym sam musze pracowac 馃槃

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Tak troche bez echa to przeszlo - podczas Swiat zostala wydana Krita 5. Zmian jest w cholere, nie testowalem jeszcze bo siedze glownie w Paintstormie. Ale zapowiada sie fajnie.

Napisano

Akurat kilka dni temu w polecanych youtuba pojawi艂a mi si臋 rekomendacja prezentacji krity 5 nagrana prze rodaka 馃檪聽Niekt贸re funkcje wygl膮daj膮 kozacko 馃檪

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci