Skyrush Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 Hej, czy live boolean działa z obiektami bez objętości/volume? pod pewnym kontem widać tak jakby działał, ale po wciśnięciu Make Boolean Mesh nic się nie zmienia
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 Powinien działać. Może coś innego sprawia, ze boolean nie wychodzi. Weź "check mesh intgry" i "fix" z geometry i spróbuj wtedy. 2
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 Sprawdź na prostszych obiektach, tzn zamień jeden z nich na jakiś z ładną siatką, moze w ten sposób znajdziesz który powoduje problemy.
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 zawsze przy nie udanym bulinie, dostajesz info zwrotne w prawym gornym rogu. Nie klikaj nic, zrob screena i wrzuc inaczej to wrozzenie z fusow
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 (edytowane) 4 minuty temu, KLICEK napisał: zawsze przy nie udanym bulinie, dostajesz info zwrotne w prawym gornym rogu. Nie klikaj nic, zrob screena i wrzuc inaczej to wrozzenie z fusow Nie zawsze ale nie mogę skojarzyć co jest pryczyną. Miałem identyczne sytuacje keidy boolean dochodziłdo końca a nie było errora i rezultatu. Najprędziej siatka, jak edge sie krzyżują itp. Ja zwykle "naprawiam" to dynameshem lub jeśli nie mogę go wykorzystać czyszczę smoothem z opcja sculptris pro. Może też zbrush coś sobie zapisał i nie może nadpisać, może nazwy subtooli są identyczne. Zrestartuj go. Edytowane 17 Luty 2022 przez michalo 1
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 zawsze(chyba ze cos zjebali XD), tylko czesto jest tak ze po chwili znika wiec mogles nie zauwazyc 1
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 1 minutę temu, KLICEK napisał: zawsze(chyba ze cos zjebali XD), tylko czesto jest tak ze po chwili znika wiec mogles nie zauwazyc Z ręką na sercu! Ryly 1
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 wlacz to i daj screena sceny, na 100% cos z modelem
Skyrush Napisano 17 Luty 2022 Autor Napisano 17 Luty 2022 dobra działa, zapomniałem ze ZB rezultat boola zapisuje w zakładce tools.... 😆 jak już jesteśmy przy tym, to da się jakoś usunąć z tej zakładki niepotrzebne obiekty? 3
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 xDDDDDDD tak da sie zaznaczasz subtoole ktorych nie potrzebujesz i dajesz delete all, albo zaznacz ten co chcesz zeby zostal i del other 1
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 Del all pojedynczo lub jest makro, kotre usuwa wszystkie, oprócz tego co aktualnie masz wybrane. Sprawdzx zakładkę makro ale uważaj, często mi to wywalalo zbrusha, niby w tej wersji już nie ale... lepiej zrobic quicksave. 2
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 ta, tak jak michalo pisze 🙂 nie da sie ich po prostu wywalic XD musisz pokolei klikac i dawac del all 😄 1
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 10 minut temu, KLICEK napisał: ta, tylko to makro kraszuje XD Tak, ale od najnowszej wersji, tej a może poprzedniej już mi ani razu nie skrashowało. Jednak ten save trzeba robić i pamiętać o takiej możliwości 🙂 W końcu to industry standard, nie? Tak bez crasha to użytkownik by się za bardzo rozleniwił. 2
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 2 minuty temu, michalo napisał: Tak, ale od najnowszej wersji, tej a może poprzedniej już mi ani razu nie skrashowało. Jednak ten save trzeba robić i pamiętać o takiej możliwości 🙂 W końcu to industry standard, nie? Tak bez crasha to użytkownik by się za bardzo rozleniwił. ta najbardziej lubie krasha przy obracaniu swiatla XD
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 Nadal ci to wywala? Od którejś wersji to oficjalnie naprawili. Mi działa, ale nie używam i tak. Lata w strachu zrobiły swoje. 2
KLICEK Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 23 godziny temu, michalo napisał: Nadal ci to wywala? Od którejś wersji to oficjalnie naprawili. Mi działa, ale nie używam i tak. Lata w strachu zrobiły swoje. przed uzyciem robie "quick save" XD 3
michalo Napisano 17 Luty 2022 Napisano 17 Luty 2022 Hah dobre 😉 Poza tym skrót do tego jest raczej niewygodny jedną ręką
Sebazx6r Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Klicek ale to to odszedłeś z tego CDP bo tak troche nie w linii xD ze tak powiem w polityka firmy lecisz xD ;p; 1
Nezumi Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Nie ciagajmy Klicka za jezyk bo sie jakis korporacyjny dupeczek z marketingu doczepi, ze Klicek lamie jakies durnowate zasady korpo i jeszcze facet bedzie mial problemy. 2
KLICEK Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 a czy ja napisalem cos zlego? 🙂 wrzucilem mema w kontekscie nie ludzi a opcji zbrusha 😄 czytac ze zrozumieniem pls 😄 takie zachowanie jak lewakow na twiterze XD cos tam ktos napisal to juz do pieca XD
KLICEK Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 ale w sumie racja, za 10 lat ktos wykopie i powie ze jestem hitlerem XD usuniete 1
michalo Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 (edytowane) POrobiłem screenshoty, jak będziesz już celebrytą to za sprzedam jako nft lub chociaż będę cię szantażował. Przydadzą się wtyki w cdp. Jakieś gorące informacje o wieśku 4,cyberpunku itd. Edytowane 18 Luty 2022 przez michalo 3
KLICEK Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 w polsce, ta zasade stosujesz zawsze jak widzisz dresa na swojej drodze XD
michalo Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Teraz, KLICEK napisał: w polsce, ta zasade stosujesz zawsze jak widzisz dresa na swojej drodze XD A jak po drugiej stronie ulicy też jest dres? 😉
KLICEK Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 1 minutę temu, michalo napisał: A jak po drugiej stronie ulicy też jest dres? 😉 to udaje ze zapomnialem czegos z chaty i ide do domu, albo wyciagam telefon i udaje ze ktos zadzwonil i nagle mam super wazna sprawe do zalatwienia w przeciwnym kierunku xDDDDDD 1
Nezumi Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 W ogole nie myslalem o tym memie tylko o jakichs korpo-tajemnicach i lamaniu NDA 🤭 A co do dresowo-czarnych sytuacji - w Londynie trzy razy mialem sytuacje ze ktos mnie napadl. Raz ucieklem na piechote, raz na rowerze a raz nie ucieklem bo nie bylo gdzie. W Wawie za starych czasow napadli mnie trzy razy - raz na Alejach Jana Pawla, raz na Woli i raz na Pradze (ale na Pradze to sie nawet nie zdziwilem 😄 ). A potem pojechalem do Meksyku i tylko raz jakis pijaczek cos tam seplenil w autobusie ale mu przeszlo... Wniosek - najbezpieczniej jest w Meksyku 🤣 1
michalo Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 58 minut temu, Nezumi napisał: W ogole nie myslalem o tym memie tylko o jakichs korpo-tajemnicach i lamaniu NDA 🤭 A co do dresowo-czarnych sytuacji - w Londynie trzy razy mialem sytuacje ze ktos mnie napadl. Raz ucieklem na piechote, raz na rowerze a raz nie ucieklem bo nie bylo gdzie. W Wawie za starych czasow napadli mnie trzy razy - raz na Alejach Jana Pawla, raz na Woli i raz na Pradze (ale na Pradze to sie nawet nie zdziwilem 😄 ). A potem pojechalem do Meksyku i tylko raz jakis pijaczek cos tam seplenil w autobusie ale mu przeszlo... Wniosek - najbezpieczniej jest w Meksyku 🤣 Hah kto by pomyślał. Najciemniej pod latarnią 😉 Ja miałem sporo przygód ale raz w sumie dostałem w "trąbę" za gówniarza, w ciemnej części miasta. Raz też niechcący "nocowałem" na dworcu w toruiu, pośród żuli i najebanych drechów w dodatku w pełnym umundurowaniu. Nikt się do mnie nie czepiał odziwo. W sumie to miałem sporo farta w życiu 😉 1 1
Sebazx6r Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 (edytowane) MI w Bialymstoku przystawili pistolet do łba jak mialme 17-18lat juz nie pamietam , moze to byl straszak moze gazowka. Mysle ze z takiej odleglosci by zabilo. Chcieli panel do radia. Na szczescie ktos wyszedl z klubu i sie sploszy. Kolezanki naj...ne nawet nie zczaily o co biega. W UK w Haistings jak mialem 15lat na wakacjach przystawiono mi tulipana pod brzuch i skradziono hajs i koledze tez. Na goscia jednego z nich wpadlismy pod komisariatem policji ale byl w remoncie. Odnośnie dresów i lewactwa... W dresach chodzę bardzo chętnie drugie .... well mam odmienne poglady, ale staram sie nie polemizować. xD Klicor Prawilniak xD.... 1 godzinę temu, KLICEK napisał: a czy ja napisalem cos zlego? 🙂 wrzucilem mema w kontekscie nie ludzi a opcji zbrusha 😄 czytac ze zrozumieniem pls 😄 takie zachowanie jak lewakow na twiterze XD cos tam ktos napisal to juz do pieca XD Elon Mask tez wrzucił xD Ogolnie mie te memy nie przeszkadzaja ... ale wiesz oczy mają ściany... czy tam na odwrót. Edytowane 18 Luty 2022 przez Sebazx6r 2
RaVirr Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Mnie kiedyś policja zatrzymała jak jechałem rowerem, chcieli mi wlepić mandat bo rzekomo przekroczyłem prędkość, a później się ze mnie śmiali HWDP 3
Nezumi Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 (edytowane) Ja tylko chce zeby mnie zostawic w spokoju. Moga sobie wierzyc ludzie w co chca - w plaska Ziemie, facetow rodzacych dzieci, w to ze Ksiezyc jest zrobiony z sera albo w to ze Blender jest zajebisty (czy tam ze "za chwile zobaczysz ze bedzie"). Obojetne mi to. Tylko niech nie wymagaja, zebym bral udzial w tym cyrku. @RaVirrA ja z policja polska mam bardzo mile doswiadczenia. Juz tak mam ze laze po nocy - tak 2AM-3AM. Bo lubie. W Meksyku mniej bo lubie miec niedziurawy brzuch. Kiedys zatrzymywal mnie patrol i sprawdzal doslownie codziennie. Nie ci sami ma sie rozumiec. Nigdy nie mialem nieprzyjemnosci. Raz kazali mi rower prowadzic bo bez swiatel jechalem. Mowie "ale jak mam wlaczyc swiatlo skoro rower nie ma swiatla w ogole..." Posmialismy sie i bylo git. Edytowane 18 Luty 2022 przez Nezumi 2 1
RaVirr Napisano 18 Luty 2022 Napisano 18 Luty 2022 Dla godnej policji wszystkiego najlepszego, ale tamci moi byli bardzo niemili i drwili, ale przynajmniej pałą nie dostałem :^) 1
Sebazx6r Napisano 19 Luty 2022 Napisano 19 Luty 2022 (edytowane) Wiesz rozni ludzie w roznych sferach zycia, w roznych zawodach. Uogolnianie ludzi na bazie zawodu to zlo. To samo dotyczy ksiezy, policji etc. P. S. znalem juz takich od hwdp a jak ich pobili obrobili to pierwsi na komisariacie... A no i pisze sie chwdp Edytowane 19 Luty 2022 przez Sebazx6r
RaVirr Napisano 25 Luty 2022 Napisano 25 Luty 2022 Ale wiesz, że ja sobie żartowałem? Głównie dlatego napisałem HWDP 😄 1 2
Rekomendowane odpowiedzi