Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Hej, czy live boolean dzia艂a z obiektami bez obj臋to艣ci/volume?image.png.360f6a44d57c967946d04250f397f1d6.png

pod pewnym kontem wida膰 tak jakby dzia艂a艂, ale po wci艣ni臋ciu Make Boolean Mesh nic si臋 nie zmienia

image.png.82fa59150bd2bcc75e77ee09912e485e.png

• Odpowiedzi 37
  • Wy艣wietle艅 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nie no m贸wi臋, 偶e jest macro do tego

• dobra dzia艂a, zapomnia艂em ze ZB rezultat boola zapisuje w zak艂adce tools....聽馃槅 jak ju偶 jeste艣my przy tym, to da si臋 jako艣 usun膮膰 z tej zak艂adki niepotrzebne obiekty?

• przed uzyciem robie "quick save" XD聽 聽 聽

Posted Images

Napisano

Powinien dzia艂a膰. Mo偶e co艣 innego sprawia, ze boolean nie wychodzi. We藕 "check mesh intgry" i "fix" z geometry i spr贸buj wtedy.

Napisano

Sprawd藕 na prostszych obiektach, tzn zamie艅 jeden z nich na jaki艣 z 艂adn膮 siatk膮, moze w ten spos贸b znajdziesz kt贸ry powoduje problemy.

Napisano
4 minuty temu, KLICEK napisa艂:

zawsze przy nie udanym bulinie, dostajesz info zwrotne w prawym gornym rogu. Nie klikaj nic, zrob screena i wrzuc inaczej to wrozzenie z fusow

Nie zawsze ale nie mog臋 skojarzy膰 co jest pryczyn膮. Mia艂em identyczne sytuacje keidy boolean dochodzi艂do ko艅ca a nie by艂o errora i rezultatu.

Najpr臋dziej siatka, jak edge sie聽 krzy偶uj膮 itp.聽

Ja zwykle "naprawiam" to dynameshem lub je艣li nie mog臋 go wykorzysta膰 czyszcz臋 smoothem z opcja sculptris pro.聽

Mo偶e te偶 zbrush co艣 sobie zapisa艂 i nie mo偶e nadpisa膰, mo偶e nazwy subtooli s膮 identyczne. Zrestartuj go.聽

Edytowane przez michalo

Napisano
1 minut臋 temu, KLICEK napisa艂:

zawsze(chyba ze cos zjebali XD), tylko czesto jest tak ze po chwili znika wiec mogles nie zauwazyc

Z r臋k膮 na sercu! Ryly

Napisano
  • Autor

dobra dzia艂a, zapomnia艂em ze ZB rezultat boola zapisuje w zak艂adce tools....聽馃槅

jak ju偶 jeste艣my przy tym, to da si臋 jako艣 usun膮膰 z tej zak艂adki niepotrzebne obiekty?

Napisano

Del all pojedynczo lub jest makro, kotre usuwa wszystkie, opr贸cz tego co aktualnie masz wybrane.

Sprawdzx zak艂adk臋 makro ale uwa偶aj, cz臋sto mi to wywalalo zbrusha, niby w tej wersji ju偶 nie ale... lepiej zrobic quicksave.聽

Napisano
10 minut temu, KLICEK napisa艂:

ta, tylko to makro kraszuje XD

Tak, ale od najnowszej wersji, tej a mo偶e poprzedniej ju偶 mi ani razu nie skrashowa艂o.聽

Jednak ten save trzeba robi膰 i pami臋ta膰 o takiej mo偶liwo艣ci 馃檪

W ko艅cu to industry standard, nie? Tak bez crasha to u偶ytkownik by si臋 za bardzo rozleniwi艂.聽

Napisano
2 minuty temu, michalo napisa艂:

Tak, ale od najnowszej wersji, tej a mo偶e poprzedniej ju偶 mi ani razu nie skrashowa艂o.聽

Jednak ten save trzeba robi膰 i pami臋ta膰 o takiej mo偶liwo艣ci 馃檪

W ko艅cu to industry standard, nie? Tak bez crasha to u偶ytkownik by si臋 za bardzo rozleniwi艂.聽

ta najbardziej lubie krasha przy obracaniu swiatla XD聽

Napisano

Nadal ci to wywala? Od kt贸rej艣 wersji to oficjalnie naprawili. Mi dzia艂a, ale nie u偶ywam i tak. Lata w strachu zrobi艂y swoje.聽

Napisano

Nie ciagajmy Klicka za jezyk bo sie jakis korporacyjny dupeczek z marketingu doczepi, ze Klicek lamie jakies durnowate zasady korpo i jeszcze facet bedzie mial problemy.

Napisano

POrobi艂em screenshoty, jak b臋dziesz ju偶 celebryt膮 to za sprzedam jako nft lub chocia偶 b臋d臋 ci臋 szanta偶owa艂. Przydadz膮 si臋 wtyki w cdp. Jakie艣 gor膮ce informacje o wie艣ku 4,cyberpunku itd.

Edytowane przez michalo

Napisano
Teraz, KLICEK napisa艂:

w polsce, ta zasade stosujesz zawsze jak widzisz dresa na swojej drodze XD

A jak po drugiej stronie ulicy te偶 jest dres? 馃槈

Napisano

W ogole nie myslalem o tym memie tylko o jakichs korpo-tajemnicach i lamaniu NDA 馃き

A co do dresowo-czarnych sytuacji - w Londynie trzy razy mialem sytuacje ze ktos mnie napadl. Raz ucieklem na piechote, raz na rowerze a raz nie ucieklem bo nie bylo gdzie. W Wawie za starych czasow napadli mnie trzy razy - raz na Alejach Jana Pawla, raz na Woli i raz na Pradze (ale na Pradze to sie nawet nie zdziwilem 馃槃 ). A potem pojechalem do Meksyku i tylko raz jakis pijaczek cos tam seplenil w autobusie ale mu przeszlo... Wniosek - najbezpieczniej jest w Meksyku聽馃ぃ

Napisano
58 minut temu, Nezumi napisa艂:

W ogole nie myslalem o tym memie tylko o jakichs korpo-tajemnicach i lamaniu NDA 馃き

A co do dresowo-czarnych sytuacji - w Londynie trzy razy mialem sytuacje ze ktos mnie napadl. Raz ucieklem na piechote, raz na rowerze a raz nie ucieklem bo nie bylo gdzie. W Wawie za starych czasow napadli mnie trzy razy - raz na Alejach Jana Pawla, raz na Woli i raz na Pradze (ale na Pradze to sie nawet nie zdziwilem 馃槃 ). A potem pojechalem do Meksyku i tylko raz jakis pijaczek cos tam seplenil w autobusie ale mu przeszlo... Wniosek - najbezpieczniej jest w Meksyku聽馃ぃ

Hah kto by pomy艣la艂. Najciemniej pod latarni膮 馃槈

Ja mia艂em sporo przyg贸d ale raz w sumie dosta艂em w "tr膮b臋" za g贸wniarza, w ciemnej cz臋艣ci miasta.聽

Raz te偶 niechc膮cy "nocowa艂em" na dworcu w toruiu, po艣r贸d 偶uli i najebanych drech贸w w dodatku w pe艂nym umundurowaniu. Nikt si臋 do mnie nie czepia艂 odziwo.聽

W sumie to mia艂em sporo farta w 偶yciu 馃槈

Napisano

MI w Bialymstoku przystawili pistolet do 艂ba jak mialme 17-18lat juz nie pamietam , moze to byl straszak moze gazowka. Mysle ze z takiej odleglosci by zabilo. Chcieli panel do radia. Na szczescie ktos wyszedl z klubu i sie sploszy. Kolezanki naj...ne nawet nie zczaily o co biega.

W UK w Haistings jak mialem 15lat na wakacjach przystawiono mi tulipana pod brzuch i skradziono hajs i koledze tez. Na goscia jednego z nich wpadlismy pod komisariatem policji ale byl w remoncie.

Odno艣nie dres贸w i lewactwa...
W dresach chodz臋 bardzo ch臋tnie drugie .... well mam odmienne poglady, ale staram sie nie polemizowa膰.聽

xD Klicor Prawilniak xD....

1 godzin臋 temu, KLICEK napisa艂:

a czy ja napisalem cos zlego? 馃檪聽wrzucilem mema w kontekscie nie ludzi a opcji zbrusha 馃槃聽czytac ze zrozumieniem pls 馃槃

takie zachowanie jak lewakow na twiterze XD cos tam ktos napisal to juz do pieca XD

Elon Mask tez wrzuci艂 xD

Ogolnie mie te memy nie przeszkadzaja ... ale wiesz oczy maj膮 艣ciany... czy tam na odwr贸t.

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano

Mnie kiedy艣 policja zatrzyma艂a jak jecha艂em rowerem, chcieli mi wlepi膰 mandat bo rzekomo przekroczy艂em pr臋dko艣膰, a p贸藕niej si臋 ze mnie 艣miali HWDP聽

Napisano

Ja tylko chce zeby mnie zostawic w spokoju. Moga sobie wierzyc ludzie w co chca - w plaska Ziemie, facetow rodzacych dzieci, w to ze Ksiezyc jest zrobiony z sera albo w to ze Blender jest zajebisty (czy tam ze "za chwile zobaczysz ze bedzie"). Obojetne mi to.
Tylko niech nie wymagaja, zebym bral udzial w tym cyrku.

@RaVirrA ja z policja polska mam bardzo mile doswiadczenia. Juz tak mam ze laze po nocy - tak 2AM-3AM. Bo lubie. W Meksyku mniej bo lubie miec niedziurawy brzuch.
Kiedys zatrzymywal mnie patrol i sprawdzal doslownie codziennie. Nie ci sami ma sie rozumiec. Nigdy nie mialem nieprzyjemnosci. Raz kazali mi rower prowadzic bo bez swiatel jechalem. Mowie "ale jak mam wlaczyc swiatlo skoro rower nie ma swiatla w ogole..." Posmialismy sie i bylo git.

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Dla godnej policji wszystkiego najlepszego, ale tamci moi byli bardzo niemili i drwili, ale przynajmniej pa艂膮 nie dosta艂em :^)

Napisano

Wiesz rozni ludzie w roznych sferach zycia, w roznych zawodach. Uogolnianie ludzi na bazie zawodu to zlo. To samo dotyczy ksiezy, policji etc.聽

P. S. znalem juz takich od hwdp a jak ich pobili obrobili to pierwsi na komisariacie...聽 A no i pisze sie chwdp聽

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano

Ale wiesz, 偶e ja sobie 偶artowa艂em? G艂贸wnie dlatego napisa艂em HWDP聽馃槃

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci