Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajnie wyszło, w tych dwóch pierwszych renderach ziarnowany dof trochę mało przyjemny ale przy zbliżeniu na twarz nawet wygląda tak filmowo, szczególnie po lewej 🙂 Używałeś jakiegoś odszumaicza czy surowy render?

• Like 1
Napisano

No właśnie zapomniałem włączyć arnoldowego denoisera. W sumie to nie sprawdzałem nigdy, czy można go włączyć już po fakcie, ale czas renderu (głównie właśnie przez DOFa) mnie zniechęcił, by liczyć jeszcze raz. Niby mógłbym polecieć szybciej na GPU, ale kiedyś robiłem testy i jest zauważalna różnica na korzyść CPU.

A zewnętrznych denoiserów, czy innych ejajów do tego to nie znam.

Napisano

@blood_brother ja używałem czasem denoisera z davinci resolve ale to przy animacji i jest w płatnej wersji. Topaz ma jakiegoś denosiera i teraz przy zalewie ai to można za darmo potestować różne systemy i zobaczyć czy któryś się nada, nawet potem w photopie zamaskować tylko tę część którą chcesz poprawić z szumu jeśli reszta nie jest ok. Ja bym spróbował coś na szybko po taniości sprawdzić, nawet na przyszłość się przyda żeby wiedzieć czy w razie potrzeby można coś wyratować 🙂 

• Thanks 1