blood_brother Posted May 30 Share Posted May 30 Po 20 latach spędzonych na forum mogę w końcu założyć własną teczkę i oficjalnie być krytykowanym, a nie tylko krytykować! Świeżo skończony SYH2023. Troszkę więcej szczegółów: https://www.artstation.com/artwork/aoaRVJ Jaram się, że nareszcie coś w życiu skończyłem 😄 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destroyer Posted May 30 Share Posted May 30 Hej bardzo fajna postać, dobrze to wygląda, ma charakter i harmonijnie się wszystko zgrywa. Choć na artstacji zbliżenia już tracą bo brakuje detalu i rozdzielczości tekstur na takim zbliżeniu. Co robiłeś tu w hudinim? 🙂 I jeszcze co mi się rzuciło to skała na której stoi jest trochę blobowata, niby są jakieś kamyki a wszystko jakby naciągnięta płaska tekstura na głądki model podloża a prostym dispem by to można było szybko wyciągnąć i by lepiej siedziało 🙂 hmm może sam bym teczkę założył, w sumie to tak planowałem zrobić już z rok czy dwa i jednocześnie coś w socialach robić ale stary jestem i mi się nie chce a i też nie mam za bardzo czego pokazywać żeby wstydu nie było 😛 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blood_brother Posted May 30 Author Share Posted May 30 12 minut temu, Destroyer napisał: Choć na artstacji zbliżenia już tracą bo brakuje detalu i rozdzielczości tekstur na takim zbliżeniu. Co robiłeś tu w hudinim? 🙂 Zbliżenia tracą, bo i projekt był robiony z myślą o całościowym ujęciu, bez zbliżeń, ale chciałem chociaż trochę napracowanka pokazać. W hudym to tylko główny Redshiftowy render poszedł i w sumie ja bardziej patrzyłem co tam się dzieje, ale nie mogę powiedzieć, że Hudy nie został użyty 😛 Reszta to majkowy arnold. Cały modeling to Zbrush wsparty Marvelousem. UVki Rizom i tekstury Painter. Ten ostatni to jak mi ktoś powie, że to taki Photoshop tylko w 3d to go chyba wyśmieję 😛 Skała jest wyciągnięta z Megascansów, głównie tylko po to, żeby krasnal nie wisiał nad rozciągniętą HDRką. Generalnie widzę dużo miejsc do poprawy/innego podejścia, ale niesamowicie dużo się przy tym nauczyłem, a przede wszystkim można uznać to za skończone. I mam nadzieję te doświadczenia przenieść na kolejne rzeczy. Jakby ktoś się wahał to gorąco polecam Sculpt Your Hero. Chociaż w tym roku już chyba nie będzie. @Destroyer zakładaj teczkę! Każdy powód do śmiechu albo kuksańca jest dobry 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destroyer Posted May 30 Share Posted May 30 13 minutes ago, blood_brother said: Generalnie widzę dużo miejsc do poprawy/innego podejścia, ale niesamowicie dużo się przy tym nauczyłem, a przede wszystkim można uznać to za skończone. I mam nadzieję te doświadczenia przenieść na kolejne rzeczy. Jakby ktoś się wahał to gorąco polecam Sculpt Your Hero. Chociaż w tym roku już chyba nie będzie. No całościowo to bardzo dobrze wygląda i co najważniejsze skończone! 🙂 Ciężko jest coś dowieźć do końca a jak chcesz zrobić perfekcyjnie to często nie zrobisz wcale 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blood_brother Posted August 3 Author Share Posted August 3 Idzie jak krew z nosa, ale małymi kroczkami cisnę ogólną anatomię. Jak skończę szkielet, to chce nałożyć mięśnie, żeby może w końcu ogarniać co tam się w ogóle z grubsza dzieje 🙂 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted August 3 Share Posted August 3 @blood_brother Do mięśni to wołaj zdjęcia od @Destroyer jako dyżurny forumowy paker będzie mógł zrobić parę referencji 🙂 A może jeszcze jakiś akcik? 😄 A jeśli chodzi o szkelet.. to może jakoś tak specjalnie nie mam fachowej wiedzy ale z własnych obserwacji swojego ciała, mogę powiedzieć, że zęby wyglądają nieco inaczej 😉 a nie jako jeden pasek w gębie. ALE może zemnie jakiś mutant z Czarnobyla, więc się nie sugeruj 😉 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destroyer Posted August 3 Share Posted August 3 12 minutes ago, Mortom said: Do mięśni to wołaj zdjęcia od @Destroyer jako dyżurny forumowy paker będzie mógł zrobić parę referencji 🙂 A może jeszcze jakiś akcik? 😄 umm... jestem 😉 sam chciałeś 😜 A sam szkielecik chyba spoko wygląda na moje niewprawne oko 🙂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blood_brother Posted August 3 Author Share Posted August 3 Zęby zaklejone mambą! Dobra @destroyer, jak przyjdzie pora, będę się upominać o nudesy! 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blood_brother Posted September 15 Author Share Posted September 15 Powiedzmy, że szkielet skończony, chociaż pewnie można by jeszcze sporo poszukać. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted September 15 Share Posted September 15 (edited) To się nazywa dieta cud! Choć siła po takiej kuracji chyba mocno spada 😉 I nie wiem jak pan wyglądał za życia ale po długości stup 😄 nie mógł się prawdopodobnie odgonić od ładnych pań pragnących spędzić z nim upojną noc 😉 A może to o wielkość łap chodziło? A nie wiem nie pamiętam xD Edited September 15 by Mortom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts