Jump to content

Teczka blood_brother

Recommended Posts

Hej bardzo fajna postać, dobrze to wygląda, ma charakter i harmonijnie się wszystko zgrywa. Choć na artstacji zbliżenia już tracą bo brakuje detalu i rozdzielczości tekstur na takim zbliżeniu.
Co robiłeś tu w hudinim? 🙂 

I jeszcze co mi się rzuciło to skała na której stoi jest trochę blobowata, niby są jakieś kamyki a wszystko jakby naciągnięta płaska tekstura na głądki model podloża a prostym dispem by to można było szybko wyciągnąć i by lepiej siedziało 🙂 

hmm może sam bym teczkę założył, w sumie to tak planowałem zrobić już z rok czy dwa i jednocześnie coś w socialach robić ale stary jestem i mi się nie chce a i też nie mam za bardzo czego pokazywać żeby wstydu nie było 😛 

• Thanks 1

12 minut temu, Destroyer napisał:

Choć na artstacji zbliżenia już tracą bo brakuje detalu i rozdzielczości tekstur na takim zbliżeniu.
Co robiłeś tu w hudinim? 🙂 

Zbliżenia tracą, bo i projekt był robiony z myślą o całościowym ujęciu, bez zbliżeń, ale chciałem chociaż trochę napracowanka pokazać. W hudym to tylko główny Redshiftowy render poszedł i w sumie ja bardziej patrzyłem co tam się dzieje, ale nie mogę powiedzieć, że Hudy nie został użyty 😛 Reszta to majkowy arnold. Cały modeling to Zbrush wsparty Marvelousem. UVki Rizom i tekstury Painter. Ten ostatni to jak mi ktoś powie, że to taki Photoshop tylko w 3d to go chyba wyśmieję 😛

Skała jest wyciągnięta z Megascansów, głównie tylko po to, żeby krasnal nie wisiał nad rozciągniętą HDRką.

Generalnie widzę dużo miejsc do poprawy/innego podejścia, ale niesamowicie dużo się przy tym nauczyłem, a przede wszystkim można uznać to za skończone. I mam nadzieję te doświadczenia przenieść na kolejne rzeczy. Jakby ktoś się wahał to gorąco polecam Sculpt Your Hero. Chociaż w tym roku już chyba nie będzie.

@Destroyer zakładaj teczkę! Każdy powód do śmiechu albo kuksańca jest dobry 😄

• Like 1

13 minutes ago, blood_brother said:

Generalnie widzę dużo miejsc do poprawy/innego podejścia, ale niesamowicie dużo się przy tym nauczyłem, a przede wszystkim można uznać to za skończone. I mam nadzieję te doświadczenia przenieść na kolejne rzeczy. Jakby ktoś się wahał to gorąco polecam Sculpt Your Hero. Chociaż w tym roku już chyba nie będzie.

No całościowo to bardzo dobrze wygląda i co najważniejsze skończone! 🙂 Ciężko jest coś dowieźć do końca a jak chcesz zrobić perfekcyjnie to często nie zrobisz wcale 😛 

@blood_brother Do mięśni to wołaj zdjęcia od @Destroyer jako dyżurny forumowy paker będzie mógł zrobić parę referencji 🙂 A może jeszcze jakiś akcik? 😄 

A jeśli chodzi o szkelet.. to może jakoś tak specjalnie nie mam fachowej wiedzy ale z własnych obserwacji swojego ciała, mogę powiedzieć, że zęby wyglądają nieco inaczej 😉 a nie jako jeden pasek w gębie. ALE może zemnie jakiś mutant z Czarnobyla, więc się nie sugeruj 😉 👍

12 minutes ago, Mortom said:

Do mięśni to wołaj zdjęcia od @Destroyer jako dyżurny forumowy paker będzie mógł zrobić parę referencji 🙂 A może jeszcze jakiś akcik? 😄 

umm... jestem 😉 

xIm60xb.gif

sam chciałeś 😜 

A sam szkielecik chyba spoko wygląda na moje niewprawne oko 🙂 

• Haha 2

To się nazywa dieta cud! Choć siła po takiej kuracji chyba mocno spada 😉 
I nie wiem jak pan wyglądał za życia ale po długości stup 😄 nie mógł się prawdopodobnie odgonić od ładnych pań pragnących spędzić z nim upojną noc 😉 

A może to o wielkość łap chodziło? A nie wiem nie pamiętam xD 

Edited by Mortom