Napisano 23 Maj 202423 Maj PureRef jeden z najbardziej znanych program贸w do przechowywania referencji i inspiracji doczeka艂 si臋 wersji 2.0 ze wsparciem dla gif贸w, rysowania i tworzenia grup w hierarchii聽 https://www.pureref.com/blog/pureref2/ https://www.pureref.com/index.php https://www.pureref.com/changelog.php 聽 Edytowane 25 Maj 202425 Maj przez Destroyer
Napisano 24 Maj 202424 Maj Zajebi艣cie! U偶ywam go codziennie i znacznie poprawia komfort pracy i organizacj臋 refek. Co jaki艣 czas brakowa艂o mi obs艂ugi gif贸w a dodatek z rysowaniem to bgardzo spoko sprawa.
Napisano 24 Maj 202424 Maj No, tez do wszystkiego go uzywam - do 3D, do 2D - rysowanie czy pixel art... Jak leci. Rewelacyjny soft.
Napisano 24 Maj 202424 Maj A jak go u偶ywacie? 艢ciagacie sobie refki jako pliki czy tak jak ja wklejacie bezpo艣rednio do pure ref? XD
Napisano 24 Maj 202424 Maj Bezposrednio do pure ref 馃檪W wiekszosci wystarczy przeciagnac albo screenshota zrobic i ctrl+v . Super wygodne.
Napisano 25 Maj 202425 Maj Autor Jeszcze taka pokaz贸wka, dobre艅kie to 馃檪聽 Czego艣 wam jeszcze brakuje? np wsparcia dla plik贸w wideo i audio? modeli 3d, generatywnej ai?聽馃槢聽 https://www.pureref.com/blog/pureref2/ 聽 Edytowane 25 Maj 202425 Maj przez Destroyer
Napisano 25 Maj 202425 Maj Zdecydowanie AI: ... "Wygeneruj mnie refki do postaci do cyberpunka dwa, abo nie, od razu mnie wygeneruj model, abo nie... zr贸b mnie gr臋, tak膮 z efektem wow od razu. Z g贸ry dzi臋kuj臋 serdecznie, drogie AI."
Napisano 25 Maj 202425 Maj Autor 8 minutes ago, kengi said: Zdecydowanie AI: ... "Wygeneruj mnie refki do postaci do cyberpunka dwa, abo nie, od razu mnie wygeneruj model, abo nie... zr贸b mnie gr臋, tak膮 z efektem wow od razu. Z g贸ry dzi臋kuj臋 serdecznie, drogie AI." I o to chodzi, od razu do celu i do kasy a nie jakie艣 tam g艂upoty jak kroki po艣rednie 馃槃聽 聽
Napisano 25 Maj 202425 Maj 2 hours ago, Destroyer said: generatywnej ai Nie bluznij synu, nie bluznij... 聽
Napisano 25 Maj 202425 Maj Autor 1 minute ago, Nezumi said: Nie bluznij synu, nie bluznij... 聽 To zawsze jest jak trzepniecie kijem gniazda os, ci臋偶ko si臋 powstrzyma膰 馃槃聽 Zrobi艂em test na gidach i nie藕le to dzia艂a, ciekawe przy jakiej ilo艣ci zacznie si臋 przycina膰 i czy da si臋 w ten spos贸b uporz膮dkowa膰 gigabajty zebranych przez lata mem贸w 馃檪聽 聽 Ale przyda艂aby si臋 mapa my艣li, zale偶no艣ci i synergii mi臋dzy memami, same grupy w hierarchii nie wystarcz膮 馃檪聽
Napisano 25 Maj 202425 Maj Powiem wam szczerze, ze w ostatnich latach to w艂a艣nie update tego softu uwa偶am jako ten najbardziej legitny.聽
Napisano 25 Maj 202425 Maj 7 godzin temu, Destroyer napisa艂: Zrobi艂em test na gidach i nie藕le to dzia艂a, ciekawe przy jakiej ilo艣ci zacznie si臋 przycina膰 i czy da si臋 w ten spos贸b uporz膮dkowa膰 gigabajty zebranych przez lata mem贸w 馃檪聽 Jak zape艂nisz to nagraj prosz臋 zrzut ekranu video, ch臋tnie bym zobaczy艂 ogromn膮 tablic臋 Twojej kolekcji w ruchu :D. W naszym wieku te偶 potrzebujemy poogl膮da膰 troch臋 brainrotu, dzieci maj膮 skibidi toilet, nam te偶 si臋 kurde co艣 od 偶ycia nale偶y
Napisano 26 Maj 202426 Maj 7 hours ago, michalo said: Powiem wam szczerze, ze w ostatnich latach to w艂a艣nie update tego softu uwa偶am jako ten najbardziej legitny.聽 Bo nie musza co roku na sile wypuszczac wersji z nowym rokiem w nazwie tylko jak cos mieli to dali. Czy tez mial - bo to chyba jedna osoba robi, nie jestem pewnien. Pamietam jak Zetka takie miala updaty - ze jak cos wymyslili to byl update a jak nie to nie. No, ale to sie nie wpisuje w model wynajmowania softu na miesiac... Ech. A potem sie dziwia ze czlowiek teskni do starych czasow.
Napisano 26 Maj 202426 Maj Autor @michalo聽no jest tak, ma艂y programik ale bardzo dopracowany i to co robi robi perfekcyjnie, ma tylko najpotrzebniejsze rzeczy a update 2.0 to jak dwa razy wi臋cej opcji i te偶 bardzo dopracowane i dopieszczone a nie co艣 o co nikt nie prosi艂, nikt nie potrzebowa艂 i nikt nie b臋dzie u偶ywa艂 jak obs艂uga druku 3d w photoshopie 馃槃聽 @EthicallyChallenged聽no chyba nic z tego bo raz, 偶e mi si臋 nie chce a dwa od jakiego艣 czasu gify zapisywane np z takiego 9gaga zapisywa艂y si臋 jako mp4 albo webm wi臋c nie wejdzie. Kiedy艣 mia艂em zwyk艂e gify ale w ostatnim przyp艂ywie rozs膮dku i 艣wiadomo艣ci usun膮艂em ca艂y folder z uporz膮dkowanymi memami z postanowieniem 偶e ju偶 do艣膰 zbierania tego dziadostwa. Dlatego moja kolekcja od tamtego czasu jest uszczuplona bo musia艂 powstawa膰 od nowa聽馃槃聽
Napisano 26 Maj 202426 Maj @Destroyerno to skoro jeste艣my przy temacie ma艂ych ale zdolnych wyspecjalizowanych programik贸w, to polecam ffmpeg do konwersji z webm i mp4 na gif. Na niechcenie si臋 co prawda nie poradzi, ale w razie jakby Ci samo przesz艂o :]
Napisano 26 Maj 202426 Maj Autor 4 minutes ago, EthicallyChallenged said: Na niechcenie si臋 co prawda nie poradzi, ale w razie jakby Ci samo przesz艂o :]
Napisano 26 Maj 202426 Maj to w pureref mo偶na na szybko posk艂ada膰 z templejta, czy musia艂e艣 odpala膰 jakiego艣 painta?
Napisano 26 Maj 202426 Maj Autor Just now, EthicallyChallenged said: to w pureref mo偶na na szybko posk艂ada膰 z templejta, czy musia艂e艣 odpala膰 jakiego艣 painta? W sumie to i w pureref by si臋 to da艂o ale w affinity trzepn膮艂em bo trzeba by艂o g艂ow臋 w z awatara wysmakowa膰 mi臋kkim braszem聽聽馃檪 聽
Napisano 26 Maj 202426 Maj Autor 1 minute ago, EthicallyChallenged said: lmao Ale literki si臋 zgadzaj膮 tylko kolejno艣膰 nie ta 馃槃聽Ju偶 gdzie艣 pisa艂em, 偶e jestem cz艂owiek ikea a moje wyrazy s膮 do samodzielnego z艂o偶enia 馃槃
Napisano 27 Maj 202427 Maj W dniu 25.05.2024 o 10:18, kengi napisa艂(a): Zdecydowanie AI: ... "Wygeneruj mnie refki do postaci do cyberpunka dwa, abo nie, od razu mnie wygeneruj model, abo nie... zr贸b mnie gr臋, tak膮 z efektem wow od razu. Z g贸ry dzi臋kuj臋 serdecznie, drogie AI." Id藕 si臋 wyspowiadaj z tego pomys艂u.聽 Powiem tak wielokrotnie widzia艂em grafik贸w 3D lub instruktor贸w na kursach czy na artstation.com osoby tego u偶ywaj膮 ale nie mog艂em tego znale藕膰 a偶 znalaz艂em na stronie cg news artyku艂 o tym wi臋c kupi艂em i powiem. To jest boskie.
Napisano 28 Maj 202428 Maj 6 hours ago, Patryk Gierada said: wi臋c kupi艂em Dobrze zrobiles - wspierasz tworce! Nie tak jak ja - wpisalem zero i zassalem za free. 馃き聽Ale kiedys kupie chyba zeby koles cos z tego mial. Possibly, maybe.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto