Mortom Napisano 7 Październik Napisano 7 Październik (edytowane) Taka wariacja na temat Zeróweczki 😉 Zaznaczam, że model lotniskowca nie jest mój. Ja tylko podbiłem texture bo była ohydnie niska i dodałem światełka dla "efektu" 🙂 Fragment muzyki pochodzi z filmu Tora! Tora! Tora! - katowanego przeze mnie na VHSie za młodości 🙂 EDIT: Dodaję wersje 2 kręciołka - w mokrym słowiańskim stylu 😉 Edytowane 8 Październik przez Mortom 8 1 1
piotr_forkasiewicz Napisano 7 Październik Napisano 7 Październik (edytowane) Jesteś Mistrzem nad Mistrzami Tomku! Oko bieleje! I te krople deszczu na szybach! Ja pierniczę! Edytowane 7 Październik przez piotr_forkasiewicz 2
Mortom Napisano 7 Październik Autor Napisano 7 Październik (edytowane) 6 godzin temu, piotr_forkasiewicz napisał(a): Jesteś Mistrzem nad Mistrzami Tomku! Oko bieleje! I te krople deszczu na szybach! Ja pierniczę! Dzięki Potrze 🙂 Umarłbyś za śmiechu jak byś zobaczył drzewko shadera tej szyby 😄 Przy okazji dodałem jeszcze deszczową opcje kręcioła 🙂 Edytowane 7 Październik przez Mortom
mrkrzysiek Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik fajna praca, gdyby nie ten pokład, który strasznie się rzuca w oczy niska jakością tekturki a szkoda w mokrej wersji trochę lepiej to wygląda i tak nie gryzie w oczy 🙂, mogła być naprawdę świetna pracka 1
Mortom Napisano 9 Październik Autor Napisano 9 Październik 3 godziny temu, mrkrzysiek napisał(a): fajna praca, gdyby nie ten pokład, który strasznie się rzuca w oczy niska jakością tekturki a szkoda w mokrej wersji trochę lepiej to wygląda i tak nie gryzie w oczy 🙂, mogła być naprawdę świetna pracka No fakt... ta wersja z suchym pokładem to bardziej jest test... bo pokład lotniskowca jest przeskalowany w górę... i to mocno. Dopiero w mokrej wersji wielkość zgadza się w miarę z oryginałem. I tak zgadzam się tekstura pokładu jest niska jakościowo. Jedynie co zrobiłem to podbiłem rozdziałkę albedo w gigapixleu i "wyczarowałem" bumpa w drzewku shaderu. Miedzy innymi stąd ten mokry pokład... ale też po to aby fajniej wyglądało 🙂 Ale kręciołek to tylko zabawa w showcase modelu Zeróweczki, bo na serio to cały pokład dostałby więcej detalu w 3D i lepszą tekturę. Ale tego nie wyczaruje w pół dnia z doskoku wieczorkiem 🙂 A nie zamierzałem siedzieć nad scenką wiele godzin 🙂 Wycisnąłem z tego tyle ile się dało w niskim budżecie roboczogodzinowym 🙂 1
Nezumi Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik Wow. No to jest next level robota. Jeszcze mnie przekonasz do Cyclesa 😄 😉 1
Mortom Napisano 10 Październik Autor Napisano 10 Październik @Nezumi Dzięki brachu 🙂 Wiem, że jesteś uczulony na Blendera więc przypomnę, że pomarańczowy diaboł nie trzyma cyclesa na wyłączność w swoich obślizgłych łapskach. Oto strona do kompilacji silnika na innego diaboła windowsa (o ile go używasz) https://github.com/metalex201/Cycles-standalone-windows-build Ale jak używasz Redshifta czy V-raya lub innego Octana to czas renderu klatki srodze cię zasmuci 😄 szczególnie w skomplikowanych scenach z tysiącami obiektów. O idiotycznych błędach "Presistent Data" nawet nie będę się rozpisywał... potrafią nieźle człowiekowi skomplikować render animacji 😄 Oczywiście nikt nie reaguje na zgłaszanie błędu bo trzeba robić nowe geonody dla wariatów którzy skorzystają z tego 5 razy w ciągu życia 😄 No i to ładniej wygląda w newsie niż bug fixy z litanią na 10 stron 😄 Sam trzymam się cyclesa bo mam masę prceduralek i trochę uławiają życie a na odtwarzanie ich w innych silnikach szkoda mi czasu 😄 i brakuje trochę wiedzy o nich. 1
Nezumi Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik @Mortom Teraz prawie nic nie robie w 3D, ale kurde na prawde mnie rozleniwil Arnold 😄 Jest tak wygodny i wszystko mi renderuje lepiej niz myslalem przy minimalnych ustawieniach. Nie wiem na ile sie zmienil Cycles ale wiem ze bylo zawsze sporo ustawiania zeby to porzadnie wygladalo jakos. Ja sie Blenderem zainteresowalem z powody Cyclesa wlasnie jak pierwszy raz wyszedl i zobaczylem taki pociag wyrenderowany w Cyclesie to sie zakochalem w tym realizmie 🙂 A jak gdzies, kiedys, jakos bedziesz mial szanse sprobowac Arnolda to nie moglbym bardziej polecic. Samo sie robi. Ze wstydem przyznaje ze jestem bardzo nieprofesjonalny i rzadko kiedy cokolwiek w ustawieniach zmieniam w ogole. Jedyne co to dodaje odszumiacz i zwykle i tak jest lepiej niz myslalem ze bedzie 😄 Ale znajac Cyclesa tym bardziej moge docenic jak ladnie Ci te renderki wyszly! Prezentacja tez spoko z deszczykiem. Az sie prosi o wiecej ujec i najazdow kamery, jakis montaz calosci 😉 1
Rekomendowane odpowiedzi