Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć ludzie. Czy ktoś z was nie miał może jakiś trudności z tą platformą? 

Od długiego czasu miałem trudności bo znikały mi jakieś produkty które zakupiłem na GUMROAD. Ostatnio nie mogę się dostać do kursów z Yetiego które tam zakupiłem. Pisałem tam już kilka razy e-maile do supportu i na facebooku również i nikt nie raczył na nie odpowiedzieć. Czy może ja czegoś nie wiem i ta platforma się zwinęła już? Pozdrowienia. 

• Wow 1
Napisano

Mam tam parę rzeczy kupionych i raczej wszystko w bibliotece mam. Może rzeczywiście tak jak @adek pisze, autor wycofał... chociaż czy może to wywalić z twojej biblioteki od razu... 🕵️‍♂️ ciekawe.

Napisano

Do tej pory sprawa się całkowicie nie rozwiązała ze strony GUMROAD. Nawiązałem kontakt z autorem tutoriali stwierdził że sprawa jest dziwna i że sporo zmian ostatnio jest na Gumroad. Zaproponował mi nowy kod rabatowy którego działania nie był pewien. Zaproponował by w razie problemów założyć nowy e-mail. Ten Gumroad to wygląda jak by spał. W supporcie zero odpowiedzi na jakiekolwiek wiadomości. 

• Wow 1
Napisano

Nie wiem jak jest z gumroadem, nie słyszałem żeby komuś coś znikało ale kiedyś bardzo źle i wolno mi działał, nie wiem czy coś mi zniknęło bo poza kilkoma rzeczami nawet nie pamiętam co tam mam 🙂 Ale co ważniejsze to mam pościągane i też nie wiem gdzie to jest na dysku 😄 

Ale tak czy tak nigdy nie ufałem za bardzo temu sklepowi, jest taki bare bone, ledwo działa i do tego do wszystkich a przez to dla nikogo, lepsze są specjalistyczne sklepy dla grafików bo tam się jeszcze można jako tako odnaleźć a na gumroadzie to groch z kapustą 🙂  

• +1 1
Napisano (edytowane)

Jak dasz emaila  sprzedawcy, to  on ma tam opcję wysłania emaila zakupowego  ponownie (tylko musi cie po tym emailu wyszukać wsród klientów) - na  samym dole:

image.png.810300fc473fe9861c6616b3c96a2e94.png

Z tego co pamiętam to w tym emailu jest też link do sciągnięcia  twojego produktu (przydatny np. gdy ktoś nie ma tam konta ). 

Jak juz ktoś wspomniał, jeżeli sprzdajcy zmienił produkt  (np.  zmienił kategorię produktu, albo wariant ) to  jest  możliwość ze straciłeś dostęp do niego.  Co do supportu - to dla mnie najlepszy support mają ze wszystkich stron - odpowiadają w 99% już na drugi dzień  (możne dlatego że jestem u nich na liście top najlepszych sprzedawców ?) ....

Największa zaletą gumroad jest ze biorą tylko 10% prowizji. Nie wydaje mi sie aby istniała strona gdzie jest taniej...

Edytowane przez JoseConseco
Napisano
19 minutes ago, JoseConseco said:

Największa zaletą gumroad jest ze biorą tylko 10% prowizji. Nie wydaje mi sie aby istniała strona gdzie jest taniej...

Taniej nie ale Fab bierze 12% i ma ambicje być "go to" sklepem dla wszelkiej maści grafików, warto obserwować czy tak się rozwinie 

Napisano (edytowane)
12 minutes ago, JoseConseco said:

ale z tego co rozumiem to tam bardziej plugin do unreala są + assety. to raczej nie jest pod  inne softy robione? 

To ma zastąpić sketchfaba, unreal marketpalce i arststation a to ostatnie to wszystko dla każdego grafika od refek po pluginy. 

We’re unifying Quixel, Sketchfab, Unreal Engine Marketplace and ArtStation Marketplace into one new experience

Edytowane przez Destroyer