Napisano 19 Grudzień 200420 l Autor Dorobiłem trochę kabelków, i mam kolejne pytania na które wcześniej nieodpowiedzieliście. 1. Jak zrobić chrom? Proszę o konkretne rady. 2. Prosiłbym o linki o rigowaniu. PS: wiem o tych plamach na przodzie obudowie, zrobiły się jakoś przypadkiem przy renderze.
Napisano 19 Grudzień 200420 l Motyle znacznie łatwiej zrobić morfowanien. Będzie dużo mniej kłopotów.
Napisano 20 Grudzień 200420 l Autor I kolejny render, dorobiłem i poprawiłem kilka szczegułów :). Znowu bende nurkował w te kable (jest to potwornie nudne robić 8 kabelków do jednego kabelka zasilającego, nie mówiąc już o tym że robiłem 20 kabelków do płyty głównej :/).
Napisano 20 Grudzień 200420 l hehe moja rada, cdka jeśli tylko jeden jest to umieść na górze budy i zrób cdcowera lub przemaluj a reszte dziur zaślep, bo jeden biały cd w czarnej budzie wygląda fajsiarsko co do chromu to: - http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=526&mode=thread&order=0&thold=0 bardzo łądny chromik i bilet aluminium.
Napisano 21 Grudzień 200420 l Najpier zobaczyłem to na 3d total. Powala mnie ilość detali. Jak chcesz to pociągnąć do końca, na jakim kompie ty to robisz?
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor hmmm komputer moja konfiguracja przedstawia się następująco: amd athlon 1.7 Geforce 2 mx 64 :) 512 ramu 400 (moja duma :)) Abit nf7 (moja kolejna duma :)) PS: wcale nie ma tam tak wielu szczegułów, wbrew pozorom ogromną ilość poly nadrabiają tekstury np: grafika ma ok. 400 poly, płyta główna niec poniżej 1000. PS2: LordSith = SithLord ??? Ciekawa konstrukcja, zaznajomieni z forum zapewne wiedzą o co chodzi :). PS3: rendery trwaja najdłuzej ok. 6-7 min. te co widać.
Napisano 21 Grudzień 200420 l Autor Popracowałem chwilke nad materiałem przedniego panelu, wiem że iloscia bugów można się przerazić :).
Napisano 21 Grudzień 200420 l spojrz jak masz podpieta grafee:) sledz zazwyczaj montuje sie strona do zaslepki hehe:P poza tym swietnie. EDIT: w ostatnim renderku i jest ok ale zauwazylem to na poprzednich renderach:) 3m sie WESOLYCH sWIAT
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor Rozpoczełem prace nad robocikami do sceny, robie teraz dowódce armi :). On będzie kierował dwoma podwładnymi robocikami które bendą otwierać obudowę :).
Napisano 23 Grudzień 200420 l Hehe no fajnie :). Jak juz sceleton zauwazyl - cos nie tak masz ta grafe wlozona ;) - sledziem do wewnatrz hehe :D. Wesolych swiat :).
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor i kolejny mały update, w następnym robot już zapewne będzie skończony :).
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor Dorobiłęm troszkę robocika, teraz chyba wygląda na troszkę bardziej masywnego :). Byc może jeszcze dzisiaj go skończe ale nie jestem tego do końca pewien, jednak jutro juz napewno będzie skończony włącznie z teksturkami :)
Napisano 23 Grudzień 200420 l Ale słodki robocik :D Mi sie bardzo podoba, pokaż siateczke. Chciałbym sie do czegos przyczepic ale niemam do czego :P. Pozdro.
Napisano 23 Grudzień 200420 l Mam pytanko, wspomniałeś coś o animce :) W jaki sposób robociki otworzą obudowę ?? ;) Projekt coraz bardziej mi się podoba i nabiera życia :]
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor No i na koniec dnia taki prawie że rodzinny render, komputer z robocikiem :). Co do animki. Jeśli chodzi o wysadzenie obudowy, to będzie rodzinka robotów mama, tata i dwójka dzieci. Przechadzają sie spokojnie po biurku aż nagle dzieci odchodzą od rodziców i podkładają ładunki wybuchowe pod obudowę :). I tak się dziwnie składa że boczna klapka dostaje takiego kopa i gniecie robociki i wraz z wypadem obudowy wylatuje stado świecących motylków i jeszcze w +/- tym samym czasie wchodzi smutna postać, która widzi zdemolowane biurko.Robociki prubują pocieszyć postać i ją rozbawiają różnymi sztuczkami....cdn. Póki co tak się przedstawiają moje założenia, wszystko może ulec zmianie, póki co zajmuje się modelami a poważnie o scenariuszu bende myslał mniej więcej w styczniu :). To tyle dobranoc :). PS: Wielkie podziękowania dla illy (skilo) za teksture chromu którą można teraz podziwiać na smoczku na poniższym renderze :).
Napisano 23 Grudzień 200420 l jesli to ma byc rodzinka to jestem za komicznym wygladzie robotow :) jakos tak humorystyczne brzdace i powazni rodzice
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor No teraz zaczełem się bawić unwrapem, jest to moje drugie zetknęcie (pierwsze trwało jakieś dwie minuty i mi się nie spodobało). Teraz jak tak się tym bawie to widze że to bardzo funkcjonalne narzędzie :). Na dodatek wcale nie takie skomplikowane :], Dość gadania poniżej mój progress, mam nadzieje że dzisiaj go oteksturuje i zrobie przynajmniej jedno dziecko robota :). PS: Ten robot którego teraz widzicie jest to przedstawiciel płci męskiej (tata).
Napisano 24 Grudzień 200420 l hmm tata ... a myślałem, że roboty rozmnażają się przez pączkowanie, a tutaj hetero... napisz nam więcej :)
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor I ponownie rodzinny render... PS: nie wiem jak z tą animką będzie obecnie scenka ma 82 000 poly, i mój komputer ledwo zipie :/. A co jak dojdzie jeszcze scenka i do tego jeszcze 3 robociki i wybuchy a jeszcze postać :/. Sam nie wiem jak to będzie ale jedziemy dalej :].
Napisano 24 Grudzień 200420 l Max_1989 bodoba mi sie i to nawet bardzo :). Co do modeli to nie ma sie do czego doczepic. A tekstur to sie nie wypowiadam sam wiesz czemu :). Powodzenia i WESOLYCH SWIAT...
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor Co jest nie tak z teksturami lukasz? powiedz teraz póki jeszcze można to naprawić :).
Napisano 24 Grudzień 200420 l swietnie Ci to idzie. jestem pod wrazeniem. moze ten robocik w srodku bedzie oswietlal ta plyte glowna? pozdro i wesolych swiat
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor Mam koncept nowej postaci dziecka, będzię to chłopczyk :). Jest na co czekać byc może jeszcze dzisiaj update, póki co idę do babci na wigilię :)> Mam big problem kompletnie nie wiem jak zrigować postać :/. Jeżeli ktoś mógłby choć troszkę pomóc czekam na gg: 8253196, z góry dzięki :]
Napisano 25 Grudzień 200420 l hmm fajne ten robocik :) hmm a do obudowy walnolbym jakies oswietlenie ;) jakies z choinki ;) albo neon ;) katody :>, a i jescze jedno :) prawie kazda obudowa ma podstawki :) a twoja widocznie ni ma
Napisano 28 Grudzień 200420 l Autor No miałem małą przerwe, i daje ogólny zarys robota : syn :). Będzie to taka głowa z której od spodu bendą wystawały 4 nogi i na górze czaszki będzie widać takie mechaniczne części. Na tym obrazku poniżej jest więcej niż cała masa błędów które jutro poprawie, ponadto postaram się jutro skończyć całą postać :). Dozobaczenia jutro.
Napisano 29 Grudzień 200420 l Autor Jest ranek a ja troszkę popracowałem nad nuszkami :). Poprawiłem kilka bugów na głowie (jeszcze kilka zostało) i brne dalej w moim projekcie, a dla was zamieszczam postęp mojej pracy nad postacią.
Napisano 29 Grudzień 200420 l Hehe coraz ciekawiej sie robi :>. Ta glowa przypomina mi taka lalke z bajki Pixara ( tej o tych zabawkach :P - zapomnialem nazwy ;|). 3m sie :).
Napisano 29 Grudzień 200420 l bardzo fajny ten robocik:) Praca zapowiada siem ciekawie, czekam na kolejne update'y;)
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor Dzisiaj zaprezentuje update w postaci tyłu głowy oraz tekstury dla postaci. Mam nadzieje że wam się spodoba, chociaż osobiście nie jestem zadowolony z efektu być może dlatego, że pierwsze moje zetknięcie (właściwie drugie, jednak przy pierwszym teksturowałem bardzo prosty obiekt) z unwrapem.
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor Tak smutno na moim wątku się zrobiło :/, jakoś nikt nie dodaje komentarzy, więc postanowiłem dodać rodzinny render... PS: wiem o tym że postacie latają i przedni panel prześwituje z tym przednim plastikiem. :)
Napisano 31 Grudzień 200420 l Według mnie praca jest cool;) Tylko ten robot(syn) jest troszke za duży:P
Napisano 31 Grudzień 200420 l fajnie fajnie... ten synek szczegolnie mi sie podoba... jakis taki ... psychodeliczny :P
Napisano 31 Grudzień 200420 l swietnie Ci wyszedl ten synek ale chyba jakos odstaje od calej kompozycji :) albo to po prostu moje oczy plataja mi figla...a jeszcze nic nie wypilem :P niemniej caloksztalt..... swietnie Ci wyszlo :) kiedy bedzie caly zestaw komputerowy? :)