Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 181
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dorobiłem trochę kabelków, i mam kolejne pytania na które wcześniej nieodpowiedzieliście.

1. Jak zrobić chrom? Proszę o konkretne rady.

2. Prosiłbym o linki o rigowaniu.

PS: wiem o tych plamach na przodzie obudowie, zrobiły się jakoś przypadkiem przy renderze.

Napisano

I kolejny render, dorobiłem i poprawiłem kilka szczegułów :). Znowu bende nurkował w te kable (jest to potwornie nudne robić 8 kabelków do jednego kabelka zasilającego, nie mówiąc już o tym że robiłem 20 kabelków do płyty głównej :/).

Napisano

hmmm komputer moja konfiguracja przedstawia się następująco:

amd athlon 1.7

Geforce 2 mx 64 :)

512 ramu 400 (moja duma :))

Abit nf7 (moja kolejna duma :))

PS: wcale nie ma tam tak wielu szczegułów, wbrew pozorom ogromną ilość poly nadrabiają tekstury np: grafika ma ok. 400 poly, płyta główna niec poniżej 1000.

PS2: LordSith = SithLord ???

Ciekawa konstrukcja, zaznajomieni z forum zapewne wiedzą o co chodzi :).

PS3: rendery trwaja najdłuzej ok. 6-7 min. te co widać.

Napisano

spojrz jak masz podpieta grafee:) sledz zazwyczaj montuje sie strona do zaslepki hehe:P poza tym swietnie.

EDIT: w ostatnim renderku i jest ok ale zauwazylem to na poprzednich renderach:) 3m sie WESOLYCH sWIAT

Napisano

Dorobiłęm troszkę robocika, teraz chyba wygląda na troszkę bardziej masywnego :). Byc może jeszcze dzisiaj go skończe ale nie jestem tego do końca pewien, jednak jutro juz napewno będzie skończony włącznie z teksturkami :)

Napisano

Mam pytanko, wspomniałeś coś o animce :) W jaki sposób robociki otworzą obudowę ?? ;)

Projekt coraz bardziej mi się podoba i nabiera życia :]

Napisano

No i na koniec dnia taki prawie że rodzinny render, komputer z robocikiem :).

Co do animki. Jeśli chodzi o wysadzenie obudowy, to będzie rodzinka robotów mama, tata i dwójka dzieci. Przechadzają sie spokojnie po biurku aż nagle dzieci odchodzą od rodziców i podkładają ładunki wybuchowe pod obudowę :). I tak się dziwnie składa że boczna klapka dostaje takiego kopa i gniecie robociki i wraz z wypadem obudowy wylatuje stado świecących motylków i jeszcze w +/- tym samym czasie wchodzi smutna postać, która widzi zdemolowane biurko.Robociki prubują pocieszyć postać i ją rozbawiają różnymi sztuczkami....cdn. Póki co tak się przedstawiają moje założenia, wszystko może ulec zmianie, póki co zajmuje się modelami a poważnie o scenariuszu bende myslał mniej więcej w styczniu :). To tyle dobranoc :).

PS: Wielkie podziękowania dla illy (skilo) za teksture chromu którą można teraz podziwiać na smoczku na poniższym renderze :).

Napisano

No teraz zaczełem się bawić unwrapem, jest to moje drugie zetknęcie (pierwsze trwało jakieś dwie minuty i mi się nie spodobało). Teraz jak tak się tym bawie to widze że to bardzo funkcjonalne narzędzie :). Na dodatek wcale nie takie skomplikowane :], Dość gadania poniżej mój progress, mam nadzieje że dzisiaj go oteksturuje i zrobie przynajmniej jedno dziecko robota :).

PS: Ten robot którego teraz widzicie jest to przedstawiciel płci męskiej (tata).

Napisano

I ponownie rodzinny render...

PS: nie wiem jak z tą animką będzie obecnie scenka ma 82 000 poly, i mój komputer ledwo zipie :/. A co jak dojdzie jeszcze scenka i do tego jeszcze 3 robociki i wybuchy a jeszcze postać :/. Sam nie wiem jak to będzie ale jedziemy dalej :].

Napisano

Mam koncept nowej postaci dziecka, będzię to chłopczyk :). Jest na co czekać byc może jeszcze dzisiaj update, póki co idę do babci na wigilię :)>

Mam big problem kompletnie nie wiem jak zrigować postać :/. Jeżeli ktoś mógłby choć troszkę pomóc czekam na gg: 8253196, z góry dzięki :]

Napisano

hmm fajne ten robocik :) hmm a do obudowy walnolbym jakies oswietlenie ;) jakies z choinki ;) albo neon ;) katody :>, a i jescze jedno :) prawie kazda obudowa ma podstawki :) a twoja widocznie ni ma

Napisano

No miałem małą przerwe, i daje ogólny zarys robota : syn :). Będzie to taka głowa z której od spodu bendą wystawały 4 nogi i na górze czaszki będzie widać takie mechaniczne części. Na tym obrazku poniżej jest więcej niż cała masa błędów które jutro poprawie, ponadto postaram się jutro skończyć całą postać :). Dozobaczenia jutro.

Napisano

Jest ranek a ja troszkę popracowałem nad nuszkami :). Poprawiłem kilka bugów na głowie (jeszcze kilka zostało) i brne dalej w moim projekcie, a dla was zamieszczam postęp mojej pracy nad postacią.

Napisano

Dzisiaj zaprezentuje update w postaci tyłu głowy oraz tekstury dla postaci. Mam nadzieje że wam się spodoba, chociaż osobiście nie jestem zadowolony z efektu być może dlatego, że pierwsze moje zetknięcie (właściwie drugie, jednak przy pierwszym teksturowałem bardzo prosty obiekt) z unwrapem.

Napisano

Tak smutno na moim wątku się zrobiło :/, jakoś nikt nie dodaje komentarzy, więc postanowiłem dodać rodzinny render...

PS: wiem o tym że postacie latają i przedni panel prześwituje z tym przednim plastikiem. :)

Napisano

swietnie Ci wyszedl ten synek ale chyba jakos odstaje od calej kompozycji :) albo to po prostu moje oczy plataja mi figla...a jeszcze nic nie wypilem :P

niemniej caloksztalt..... swietnie Ci wyszlo :)

kiedy bedzie caly zestaw komputerowy? :)