Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Dzięki panowie, takie slowa dają wiarę że coś tam się umie ;)
Wstawiam kilka ujęć gotowego modelu, dodałem światła i 2 wlewy paliwa, co ciekawe są niesymetrycznie rozmieszczone. Wnętrze prosto skopiowane z innego modelu bentley dostępnego w necie. Jak chcecie jakieś konkretne siatki miejsca to piszcie ;)

Teraz czas na Rendery, tu chcę się pobawić, obserwuję kilku masterów renderingu aut i za każdym razem zbieram szczękę z podłogi jak widzę ich prace. Mam wizję jak im dorównać ale to wymaga testów. Główne założenie to im prościej tym lepiej, odwzorować realne warunki oświetlenie auta i dać taki look surowego zdjęcia. Zobaczymy ;)
315fa72cf103f.jpg

5827dad19bcfc.jpg

227000b65ba38.jpg

b84d4cd198596.jpg

d7284ab388657.jpg

dc6347ee06499.jpg

2bed6a70daaa2.jpg

7cf7d138653ab.jpg

602d6624ed37d.jpg

c253077701f28.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• maciek.m
    maciek.m

Trochę zmieniłem taktykę modelowania w stosunku do poprzednich modeli, dzięki temu nie będzie monotonii :) Wykańczam do końca dany element, tak więc tylni zderzak gotowy.

• Okej, wstępna mocno krzywa baza gotowa, siatka rozłożona aby złapać bryłę i linie główne, bez kminienia żeby wszystko było idealnie. Teraz poprawki, prostowanie, i retopologia. Następny krok finalna b

• Jeszcze raz @pecet dziękuje za lampę, jakoś nie podobała mi się, teraz ładnie siedzi. Dziś w nocy trochę popłynąłem z czasem i powstała felga. Dla ciekawskich pokazuje jak wyglądał wycinek nad którym

Posted Images

Napisano

eh, tak jak destroyer - aż chce się porzeźbić

jak znajdziesz jakieś info jak colorsponge robi grading.. podziel się!
z tego co pamiętam używał resolve

Napisano
  • Autor

@Destroyer @polka dot dzięki, teraz żeby nie zepsuć tego modelu renderami 😅.

Colorsponge obłęd ma te nowe rendery, ci moi też taki poziom mają. Widać że wcześniej normalne robił rendery. Tu jest coś z oświetleniem że taki realizm wskakuje, plus oczywiście materiały, opony robią robotę do realizmu.

Jakieś pierwsze testy robiłem ale to nie to... No ale pokaże że było widać potem progress

6dea3986a4087.jpg

Napisano
57 minut temu, maciek.m napisał(a):

@Destroyer @polka dot dzięki, teraz żeby nie zepsuć tego modelu renderami 😅.

Colorsponge obłęd ma te nowe rendery, ci moi też taki poziom mają. Widać że wcześniej normalne robił rendery. Tu jest coś z oświetleniem że taki realizm wskakuje, plus oczywiście materiały, opony robią robotę do realizmu.

Jakieś pierwsze testy robiłem ale to nie to... No ale pokaże że było widać potem progress

6dea3986a4087.jpg

Dla mnie obłęd! Nie będę nic doradzał bo nie umiem w rendery, ale chętnie dowiedziałbym się od Ciebie jak zrobić tak ładne tło gradientowe oraz fajna teksturę podloza. Wiadomo,że ja działam w blenderze ale myślę że mechanika jest podobna 😉

Napisano

eyyy

czemu, dobre to jest! nie wiem czy czerwony pomaga, ale bryła wychodzi z ekranu - nawet na starej nokii

brakuje mi subtelnych refleksów z przodu aby deal grilla i okolic wyrzeźbić

pozdr

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Akierek napisał(a):

Dla mnie obłęd! Nie będę nic doradzał bo nie umiem w rendery, ale chętnie dowiedziałbym się od Ciebie jak zrobić tak ładne tło gradientowe oraz fajna teksturę podloza. Wiadomo,że ja działam w blenderze ale myślę że mechanika jest podobna 😉

Tło to wygięty plane, ściana to matowy szary materiał na który świeci cienki light plane i tyle. Podłoga ma mapę betonu wstawioną w glossines i reflect. Mapa musi być dobrej jakości żeby pixele nie dawały, ja mam coś koło 6000pix.

11 minut temu, polka dot napisał(a):

eyyy

czemu, dobre to jest! nie wiem czy czerwony pomaga, ale bryła wychodzi z ekranu - nawet na starej nokii

brakuje mi subtelnych refleksów z przodu aby deal grilla i okolic wyrzeźbić

pozdr

Zmieniłem koncepcje na jasne tło, zmieniłem oświetlenie i znowu podrasowałem materiały. Dodałem też refleksy na grilu ;)
To już zaczyna mi się podobać jest taki look fotki, oponka już zaczyna mi się podobać, idzie w dobrą stronę ;)
Render główny 5000pix był.

21e843e86c2c9.jpg

08c2964ef6c8c.jpg

32a028528ec02.jpg

29ded6f6582f1.jpg

42f08d6911c4b.jpg

1440ef90016be.jpg

5be89519c2e35.jpg

Napisano
9 minut temu, maciek.m napisał(a):

Tło to wygięty plane, ściana to matowy szary materiał na który świeci cienki light plane i tyle. Podłoga ma mapę betonu wstawioną w glossines i reflect. Mapa musi być dobrej jakości żeby pixele nie dawały, ja mam coś koło 6000pix.

Zmieniłem koncepcje na jasne tło, zmieniłem oświetlenie i znowu podrasowałem materiały. Dodałem też refleksy na grilu ;)
To już zaczyna mi się podobać jest taki look fotki, oponka już zaczyna mi się podobać, idzie w dobrą stronę ;)
Render główny 5000pix był.

21e843e86c2c9.jpg

08c2964ef6c8c.jpg

32a028528ec02.jpg

29ded6f6582f1.jpg

42f08d6911c4b.jpg

1440ef90016be.jpg

5be89519c2e35.jpg

ooo tymi renderami dowaliles teraz do pieca! Akurat w tę stronę własnie bym szedł, biale tlo, jasny lakier, mocno metaliczny. Wyglada jak z reklamy Bentleya!

Kurczę, az mysle czy sobie vray nie kupic do Blendera- to tylko 30 dolcow chyba za miesiac, a wyprobowac warto, jak nie podejdzie to i tak tylko na miesiac :)