Skocz do zawartości

Orzełek Iggy - polski film animowany

Featured Replies

Napisano

Orzełek Iggy” to polski, pełnometrażowy film animowany (premiera kinowa była 6 lutego 2026 r.). Za reżyserię odpowiadał Bartosz Kędzierski. Film został wyprodukowany przez Horus Movies Animation i orangeanimation.

Animacja, która powstała w Bielsku-Białej, opowiada o młodym orle stawiającym czoła światu zdominowanemu przez ekrany.

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 243
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kalberos
    Kalberos

Sa wywiady z moim dobrym znajomym, który był tutaj jako Art Director. Wklep sobie w googlach "Krystian Dulnik. Graja jeszcze, teraz sprawdziłem. W Heliosie też chyba jeszcze graja. Tak że sorka za

• Sebazx6r
    Sebazx6r

Bylem w kienie bajka sztos. Szkoly powinny isc.

• Kalberos
    Kalberos

szkoda ze tak pozno, bo juz nie graja go w kinach

Posted Images

Napisano
14 minut temu, adek napisał(a):

No szczerze. Cholera, mogłeś pisać, wrzucać. Szkoda. Ale jak będzie na streamingach to na pewno obejrzę. Ferie, byłem sporo offline - a to wtedy weszło dokładnie.

wrzuciłem na discorda info:D Wrzuciłem tez na swoje sociale.

Luzik, po prostu za mała sile przebicia miał.

Jeśli chodzi o kwestie streamingową, to ciężko coś o tym powiedzieć na obecna chwile. Bynajmniej ja takowych informacji nie posiadam

Napisano
45 minut temu, adek napisał(a):

Mogłeś tutaj! Ajj.. na Discordzie mam dwa konta, i tamto miałemw wylogwane. No nic. Na bank sie pojawi gdzieś o też zrobimy newsa.

Sa wywiady z moim dobrym znajomym, który był tutaj jako Art Director. Wklep sobie w googlach "Krystian Dulnik.

Graja jeszcze, teraz sprawdziłem. obraz.png

W Heliosie też chyba jeszcze graja. Tak że sorka za wprowadzenie w błąd

Edytowane przez Kalberos

Napisano
10 godzin temu, Sebazx6r napisał(a):

Bylem w kienie bajka sztos. Szkoly powinny isc.

Dziękujemy:D przekaże kolegom.

Napisano
1 godzinę temu, KLICEK napisał(a):

kurde az tak? :D

No w dobie współczesnych bajek akcji (wiele takich powstaje niestety), jedna która pokazuje ważny problem i mówi dzieciom, że lepiej skupić się na życiu zamiast gapić się w ekran, jest na prawdę dużą wartością. A że przy okazji zombi kuraki wprowadzają dreszczyk emocji to jest tylko na plus (choć mój najmłodszy przedstawiciel rodu w pewnym momencie faktycznie się przestraszył – znaczy scena była zrobiona jak należy :) )

Napisano

Juz nie jestem targetem bo i ja i moj syn za starzy na takie baje jestesmy ale spoko ze cos powstalo co nie przyprawia o rumieniec zazenowania. Fajnie animowana, spoko wyglada. Powodzenia wszystkim zwiazanym z tym filmikiem. Moze zasieje jakies ziarno zwatpienia w kims z mlodszych, moze choc skloni do jakiejs mysli a propos bezmyslnego przewijania ekranikow. Ogolnie pozytyw. Do nas raczej nie dotrze, chyba ze kiedys na jakiejs platformie.

Napisano
2 godziny temu, Sok napisał(a):

No w dobie współczesnych bajek akcji (wiele takich powstaje niestety), jedna która pokazuje ważny problem i mówi dzieciom, że lepiej skupić się na życiu zamiast gapić się w ekran, jest na prawdę dużą wartością. A że przy okazji zombi kuraki wprowadzają dreszczyk emocji to jest tylko na plus (choć mój najmłodszy przedstawiciel rodu w pewnym momencie faktycznie się przestraszył – znaczy scena była zrobiona jak należy :) )

Przez te zombi kuraki, jakies spłakane matki dały nam na filmwebie 1 :D Glowny zarzut ze to za straszne dla dzieci. Ciesze sie ze sie podobalo.

Napisano
4 godziny temu, Kalberos napisał(a):

Przez te zombi kuraki, jakies spłakane matki dały nam na filmwebie 1 :D Glowny zarzut ze to za straszne dla dzieci. Ciesze sie ze sie podobalo.

Bo faktycznie młodsze dzieci mogły się bać co poniektórych scen. Drugi z mniejszych przedstawicieli mojej ekipy ma 8 lat i w żadnym momencie nie było problemu (ten młodszy ma 6). Co więcej - wydaje mi się że dzieci wczesnoszkolne więcej wyniosą z takiego filmu niż przedszkolne.

Pytanie brzmi w jakim wieku były dzieci spłakanych matek :p

A zombi kuraki były super :)

Inna rzecz że ja w ogóle widze problem z informacją o kategorii wiekowej filmów. To jest info którego praktycznie nie ma (poza festiwalami takimi jak Młode Horyzonty gdzie ta kategoryzacja jest nieźle ogarnięta). Jedynym w miarę pomocnym źródłem jest strona Common Sense Media ale tam oczywiście nie ma całego świata filmów.