Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema!

Kiedyś moim marzeniem było tworzenie grafik fantasy/horror na potrzeby gier i filmów.

Niedawno przyjąłem pierwsze płatne zlecenie na Key Art do pewnej gierki i to rozbudziło dawną pasję, wracam do malowania i concept artu i chętnie usłyszę waszą opinię!

To jedna z nowszych prac do portfolio

https://www.artstation.com/artwork/3EJgXB

IMG_2532.webp

Edytowane przez Aln.bro
Adding link

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Problem z tego typu "ja bym zrobił inaczej" jest taki, że ciężko powiedzieć jakie były założenia. Np. u ciebie @SebastianSz zombi jest już ostro po rozkładzie, nie ma nosa, więc chyba palcem by się ta

• True, niemniej tak czy siak bym kolory czy design trochę podbił bo tak szaroburo sie robi.

• Założeniem były monochromatyczne, stonowane barwy. Dziękuję za komentarze. Kilka starszych prac

Posted Images

Napisano
11 hours ago, Aln.bro said:

Siema!

Kiedyś moim marzeniem było tworzenie grafik fantasy/horror na potrzeby gier i filmów.

Niedawno przyjąłem pierwsze płatne zlecenie na Key Art do pewnej gierki i to rozbudziło dawną pasję, wracam do malowania i concept artu i chętnie usłyszę waszą opinię!

To jedna z nowszych prac do portfolio

https://www.artstation.com/artwork/3EJgXB

IMG_2532.webp

Siema :)

Tak na powitanie od razu mały overpaint

Ogólnie to fajna praca, ale parę rzeczy ja bym zrobił inaczej:

aln poprawki.jpg

1. Trochę więcej kolorów, bo jest strasznie monochromatyczna i szara. Może jakieś ciepło vs zimno wprowadzić? Walnąłem kilka gradient map, żeby to naprawić, ale trzeba by bardziej dokładnie to pomalować.

2. Mało dramatyczne światło, może to nieco podkręcić - żeby wyglądał, jakby jakieś światło złapało jego twarz wyłaniającą się z cienia, jak przechodził obok okna?

3. Więcej designu zombiaka, nos czy uszy szybko się rozkładają bo to chrząstki, więc na ogół na trupie ich zbyt wiele nie zostanie, do tego może bardziej pokrzywione, brzydkie zęby i bardziej trupie oczy?

To takie zmiany na szybko, jakie ja bym wprowadził :)

Napisano

Problem z tego typu "ja bym zrobił inaczej" jest taki, że ciężko powiedzieć jakie były założenia. Np. u ciebie @SebastianSz zombi jest już ostro po rozkładzie, nie ma nosa, więc chyba palcem by się tak nie przejął... u kolegi @Aln.bro jest jakby zaskoczony utratą palca, co też u ciebie umyka bo mu wyjebałeś źrenicę. Tam jest zaskoczony nieco ludź podczas transformacji w zombi, u Ciebie jest zombi podziwiający manicure ;P

Napisano
3 hours ago, kengi said:

Problem z tego typu "ja bym zrobił inaczej" jest taki, że ciężko powiedzieć jakie były założenia. Np. u ciebie @SebastianSz zombi jest już ostro po rozkładzie, nie ma nosa, więc chyba palcem by się tak nie przejął... u kolegi @Aln.bro jest jakby zaskoczony utratą palca, co też u ciebie umyka bo mu wyjebałeś źrenicę. Tam jest zaskoczony nieco ludź podczas transformacji w zombi, u Ciebie jest zombi podziwiający manicure ;P

True, niemniej tak czy siak bym kolory czy design trochę podbił bo tak szaroburo sie robi.

Napisano
  • Autor

Założeniem były monochromatyczne, stonowane barwy. Dziękuję za komentarze. Kilka starszych prac

IMG_2546.jpeg

IMG_2545.jpeg

IMG_2541.jpeg

IMG_2540.jpeg