Napisano 28 Listopad 200420 l Znany producent hardware, MSI Polska oraz nie mniej znana sieć sklepów Empik postanowiły w ramach promocji HL2 zorganizować nie lada konkurs. Należy oto stworzyć grafikę komputerową związaną w jakiś sposób z grą Half-Life 2. Technika jest dowolna - render, animacja, flash, banner... wybór należy do Was. Termin nadsyłania prac to 15 grudnia bieżącego roku, także czasu zostało już niewiele. Oto wycinek z regulaminu konkursu, który zainteresuje was zapewne najbardziej: Nagrodami w konkursie będą: - 1 miejsce: "Komputer klasy PC oraz gra HALF LIFE 2" - 2 miejsce: "Płyta główna MSI K7N2 Delta 2 Platynowa edycja z procesorem AMD Athlon XP oraz gra HALF LIFE 2" - 3 miejsce: "Karta grafiki PCI-EXPRES MSI PCX5750 oraz gra HALF LIFE 2" - 4 miejsce: "Pamięć GeIL UltraX CAS 2-2-2 2x256MB" - 5 miejsce: "Pamięć GeIL z serii Value 2x256MB DDR400 Dual Channel CL2,5" - 6-10 miejsca: Nagrody pocieszenia (Ciekawe gadżety ufundowane przez sponsorów konkursu. Między innymi: myszki, koszulki, śrubokręty firmy MSI oraz plecaki i parasolki AMD) Cóż, high-endowy komputer zoptymalizowany pod HL2 to nie lada gratka, także zachęcam do spróbowania swych sił. Jeżeli podejmiecie taką decyzję, przeczytajcie to i postępujcie zgodnie z zawartymi tam wskazówkami. GL! tutaj do empiku http://www.empik.com/konkurs-hl2.html ps. jezeli komus sie chce ruszyc poslady to zycze GL bo raczej tam duzej konkurencji "na poziomie" nie bedzie ;) ps.2 10% od wygranych przez was nagrod idzie do mnie ^^
Napisano 30 Listopad 200420 l Klicek, chyba nie mozna dawac renderow. w pkt 8 pisze: Prace można zgłaszać w jednej kategorii: grafika 2D co sie troche gryzie z pkt 1: Celem konkursu jest popularyzowanie grafiki komputerowej - uczestnicy konkursu mogą przesyłać prace wykonane dowolnym narzędziem grafiki komputerowej. w sumie nie wiem, ale 3d chyba odpada:/
Napisano 30 Listopad 200420 l heh, no w sumie tez o tym myslalem, ale byloby to chyba zbyt banalne. chociaz z drugiej strony moze tak napisali, zeby im nikt nie przyslal czegos doslownie 3d, typu rzezba freemana ;)
Napisano 30 Listopad 200420 l Autor Sens jak zawsze ma racje , chodzi oczywiscie o plik graficzny zapisany w .bmp , jpg etc
Napisano 1 Grudzień 200420 l chyba dirty (dancing) nie mial racji. oto mail jaki otrzymalem od kolesia: Prace można robić dowolna technika np: ołówek + skaner = jpg ;) Można robić prace w każdym programie. Ale praca musi się zakończyć jpg lub tiffem
Napisano 3 Grudzień 200420 l tez cos tam dlubie do tego konkursu (fota z pracy jakies 25% dopiero bo jeszcze 2 scenki przedemna ) photoshop + myszka + duzo cierpliwosci + szkice olowkiem + skany (ostateczna wielkosc 2000x900)
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor hehe fajne:) ale obawiam sie ze moga Ci tego nie przyjac , zostaw sobie kilka obrazkow z robienia tego , zebys mogl udowodnic ze to twoje :)
Napisano 3 Grudzień 200420 l W ogole pomysl wyslania na konkurs przerysowanej pracy jest...khm... dziwny;)
Napisano 3 Grudzień 200420 l wcale nie jest przerysowana... najpierw zbieralem roznego rodzaju obrazki z HL2 pozniej probowalem cos wymyslec ( jakas scenke ) pozniej robilem szkice ( olowek ) skanowwalem i obecnie koloruje w photoshopie a ze postac jest bardzo podobna do orginalu to co poradze przeciez ma to przypominac motywy z hl2 dorobie 2 pozostale scenki i wszystko bedzie jasne
Napisano 7 Grudzień 200420 l q...a przeciez nie moge zmieniac twarzy kolesia na taka jaka mi pasuje !!!!! na inna tak wyglada wiec tak go rysuje btw najpierw robilem szkice
Napisano 7 Grudzień 200420 l LOL, ale bzdura :D Zaloze sie, ze wyzej zostanie oceniona praca dwunastolatka, ktory wszystko namaluje sam i jego praca bedzie oryginalna ;)
Napisano 15 Grudzień 200420 l no i ktos cos wyslal ? ja wlasnie takiego szczawia puscilem ze nie chce pokazac....
Napisano 17 Grudzień 200420 l heh.. ja im zapuscilem obrazka... moze dostane chociaz srubokret;), odd pokaaaaz... to ja tez pokaze ;D, pozdro
Napisano 17 Grudzień 200420 l hehe , jak chcecie to mogę Wam pokazać co wysłał Klicek :) żartowałem oczywiście bo nie mogę mu tego zrobić ;)- powiem tylko ,że fajnie to chłopak wymodelował i zrobił przyjemną prackę
Napisano 17 Grudzień 200420 l ja swoja prace jak zwykle za późno zaczolem robic i skonczylem 10 minut przed północą pietnastego.. nie pokazujemy bo prace nie moga byc nigdzie wczesniej pokazane. Pozatym ja sie wstydze swojej :P
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor oDD miales podobna sytuacje do mojej tez skonczylem na 10 min przed północa ^^ :) :> :D
Napisano 8 Styczeń 200520 l a wy pisaliscie zebym wyslal postepy z pracy bo mi nie uznaja ze to moje ... wlasnie dostalem maila z wynikami ... i smiechu warte 99% to fotomontarze oficjalnych artworkow grafikow z valve poprzerabiane w photoshopie jak dla mnie po 5 minut na kazda z prac .... gdzie to jury milo oczy......
Napisano 8 Styczeń 200520 l poniewaz juz ogloszono wyniki, prezentuje swoje wypociny (sporo tu bledow i mozna bylo scenke rozwinac, ale oczywiscie nie starczylo na to czasu). Wszelkie komentarze mile widziane
Napisano 8 Styczeń 200520 l i jeszcze miniaturki. ponumerowane wg miejsc (tylko pierwsze 5, bo nie chce pisac wielu postow pod soba :/)
Napisano 8 Styczeń 200520 l Autor Marcin_ps napisał: a wy pisaliscie zebym wyslal postepy z pracy bo mi nie uznaja ze to moje ... wlasnie dostalem maila z wynikami ... i smiechu warte 99% to fotomontarze oficjalnych artworkow grafikow z valve poprzerabiane w photoshopie jak dla mnie po 5 minut na kazda z prac .... gdzie to jury milo oczy...... przepraszam jednak , jury rzeczywiscie musialo byc boskie 100% prac ktore zostaly wyroznione to przerobki ze scrinow jak to sie mowie Z@LOSC ;D
Napisano 8 Styczeń 200520 l eeee, pracki te wygladaja jak jakies same szopowe montaze ogolno dostepnych na necie fotek z halfa... chociaz trudno cos wywnioskowac z tych hiresowych zalacznikow...
Napisano 8 Styczeń 200520 l Autor gdybym wiedzial ze tak to bedzie wygladalo to bym machnal kilka scrinow i zmatowal je psie za 10min przed oddaniem prac i moze bym wygral srubokrent ;D
Napisano 8 Styczeń 200520 l Skandal! Ja też zamieszczam swoją pracę. Powiedzcie mi, czy ona jest gorsza od tych wszystkich dziesieciu zwycięskich!!??
Napisano 8 Styczeń 200520 l albo prace ocenialy przypadkowe osoby, albo nagrody zgarneli synowie/siostrzency/bratankowie/wujkowie/etc jurorow Moze zbyt mocne slowa, ale ostatnia z wyroznionych prac to juz ewidentne przegiecie - na tego Einsteina w logo H-L2 natrafilem szukajac materialow na temat gierki
Napisano 8 Styczeń 200520 l dzizas, dla niewtajemniczonych cala liste z mejla wklejam Miejsce 2 , 3 , 4, 5 ,6 ,9 wykorzystuje grafiki Dhabiego , rżniecie w pupsztyla ładne. czemu niewygralem przeciez tez same skreeny prawie dalem :P mzoe ze dzuo zmienilem albo nie dalem filtra (przepraszam ze taka kila ale mialem tylko pare godzin nazrobienie tego)
Napisano 8 Styczeń 200520 l nie no :| ze oDD sie nie zakwalifikowal przynajmniej na srubokret (choc dalbym mu conajmniej geile) to to juz jest cos nie tak o_O
Napisano 8 Styczeń 200520 l nie no musze powiedziec ze to skandal...ci co wygrali prawie nic nie wlozyli pracy :/ odwalenie chlamu w 1h max...najsmieszniejsze ze to z czego korzystali o ile wiem jest chronione prawami autorskimi, a anjlepszym razie moze byc na gplu czyli odpada uzytek komercyjni pod ktory kwalifikuja sie konkursy...tym bardziej jestem zniesmaczony bo naprawde wlozylem troche wysilku w ten konkurs:/ ponizej moje wypocinki ktore na pewno subiektywnie sa nieco na wyzszym poziome niz "zwycieskie" prace... a jakby kogos interesowala wersja HI?-RES ponizej
Napisano 8 Styczeń 200520 l a ja proponuje, aby kazdy niezadowolony z wynikow napisal majla na ten adres michal.wawrzyniak@msi-polska.pl W koncu konkurs byl konkursem na STWORZENIE a nie zmontowanie grafiki komputerowej.
Napisano 8 Styczeń 200520 l dokladnie co racja to racja...w sumie mozn by ich pozwac o propagowanie lamania praw autorskich co podpada pod znaczace paragrafy ale to gra nie warta swieczki chyba:P
Napisano 8 Styczeń 200520 l ciekawe, czy faktycznie zrezygnowali z rozdania nagrod w Lodzi i wysla zwyciezcom tylko dlatego, ze nie chca ich fatygowac, czy tez zdaja sobie sparwe z awantury, jaka moglaby zostac wzniesiona przez niezadowolonych uczestnikow
Napisano 9 Styczeń 200520 l Deus napisał: a ja proponuje, aby kazdy niezadowolony z wynikow napisal majla na ten adres michal.wawrzyniak@msi-polska.pl W koncu konkurs byl konkursem na STWORZENIE a nie zmontowanie grafiki komputerowej. popieram i przylaczam sie do akcji
Napisano 9 Styczeń 200520 l lepiej uwazajcie, bo jeszcze ktos zacznie sprawdzac legalnosc softu i wszyscy pojdziecie do paki ;) ale fakt faktem, ze wyniki 'konkursu' to farsa absolutna....:/
Napisano 9 Styczeń 200520 l no coz z gory zalozyc ze kazdy na pirackim sofcie jedzie nie mozemy a to ze prace sa 'kradzione' widac golym okiem :}
Napisano 9 Styczeń 200520 l Dajcie spokój chłopaki. I tak nic wam to nie da pewnie. A wyniki są jakie są pewnie dlatego, że konkurs był skierowany do dzieciaków a nie starych wyjadaczy. Poza tym, kto powiedział, że konkurs będzie sprawiedliwy :) Ja to się już niczemu nie dziwię po tym jak zobaczyłem zwycięską pracę w niedawnym konkursie graficznym Digita :) Z drugiej strony, ciekaw jestem jak wygląda sprawa wykorzystania cudzych grafik w komercyjnych celach. Ciekawe co na ten temat prawnicy by powiedzieli.
Napisano 9 Styczeń 200520 l nie wiadomo co to da, ale przynajmniej uprzykrzy sie im troche zycie - w koncu empik i msi to dosc znane "firmy" w naszym kraju. Poza tym chyba nalezy nam sie jakies slowo wyjasnienia.
Napisano 9 Styczeń 200520 l Szczerze mówiąc wątpię żeby się tym przejęli... A satysfakcjonującego wyjaśnienia raczej nie udzielą :)
Napisano 9 Styczeń 200520 l heh ... przykre troche ... ;] ale czego mozna bylo sie spodziewac ... kazdy dobrze wie ze gdyby konkurs odbywal sie na lamach portalu CG wyniki byly by nieco inne ;]
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor leander napisał: gupi konkurs Świete slowa, gdybym wiedzial to bym nie marnowal kilku godzin i nie trul dupy...
Napisano 9 Styczeń 200520 l ja przynajmniej wzorowalem sie na artworkach z valve a nie zrobilem ctrl+c i ctrl+v.....
Napisano 9 Styczeń 200520 l a tu praca zwyciezcy jesli jej skas nie zerznal to gratulacje mi sie podoba http://www.lifedawn.com/img/praca_konkursowa.jpg