Napisano 9 Grudzień 200420 l cze. Po nieudanej probie zrobienia traktora (wymieklem przy silniku z powodu dupnych referkow).. zaczalem tworzyc cos prostszego... jak narazie udalo mi sie takie cos zrobic.. w pare godzin... kolejne apdejty wkrotce ;]
Napisano 9 Grudzień 200420 l mi sie osobiscie podoba ... niezle rowki i blahy ... i ogolnie jak dla mnie fajnie sie zapowiada. pozdrawiam ...
Napisano 9 Grudzień 200420 l No model ładny, podoba mi się (jak każdy stary samochodzik)tylko wydaje mi się, że kształtem różni się od orygiału (chyba, że chodzi tu o jakieś roczniki bo nie wiem ) i jest trochę spłaszczony chyba, że to wina perspektywy.Ale modeling nie jest zły i ogólnie mi się podoba.Chciałbym zobaczyć więcej :)
Napisano 9 Grudzień 200420 l Autor ksztalt dopieszcze jutro moze.. zrobilem wlasnie widoczne czesci podwozia i zaczalem lampki ale juz zasypiam ;]... a jutro na 7 30 do szkoly
Napisano 11 Grudzień 200420 l Autor here we go. zrobilem prowizorke podwozia. teraz zabieram sie lampki
Napisano 11 Grudzień 200420 l Podobają mi sie takie stare bryki ,mam nadzieje że tym razem ci wyjdzie
Napisano 11 Grudzień 200420 l jest fajnie tylko wydaje mis ie ze ten przod jest za szeroki jak patrze na fotke wyzej... ale moze sie myle:)
Napisano 11 Grudzień 200420 l Autor bez kitu.. komp mi juz wymieka ;/ troche za duzo polygonow jak na moja maszyne najwyrazniej... zapisalem scenke i teraz nie moge tego otworzyc bo mi sie max wiesza ;/ ro przez te koła chyba bo boolean oponek troche zmulił wszystko. otwiera mi sie tylko save bez kół , ten co jest na ostatnim obrazku :( chyba bede musial w ram zainwestowac i dokupic drugie 512 albo procka...
Napisano 11 Grudzień 200420 l Jeśli tak to raczej ram. Daruj sobie na razie opony i wykonaj resztę auta.. dla lepszej orientacji stwórz jedynie prowizoryczne koła. Bieżnik można zrobić materiałem tylko trzeba umiejętnie wszystko ustawić i wykonać dobre tekstury . Jeśli nie będziesz robił rendera detalu opony to wszystko powinno wyglądać ok. O booleanie zapomnij lepiej.
Napisano 12 Grudzień 200420 l Hmm no nadal będe się upierał przy proporcjach ;), ale dlatego, że model fajny i żeb był jeszcze lepszy. Aha no i bardziej wysuń tylne koła bo chyba są za głęboko. POzdro i udanej pracy z modelem :)
Napisano 12 Grudzień 200420 l pffff ;) weisz ... designer tego samochodu byl by zawiedziony ze go przeskalowales wiec okaz mu troche szacunku i zrob po ludzku bo w koncu to jest model tego samochodu a nie jakiegos firmy Najk a nie nike ;) a co do modelu od strony tec. jes tsuper ... zobaczymy jak go tu w materialy ubierzesz ...
Napisano 13 Grudzień 200420 l Autor eheh mam taki samochodzik metalowy z czasow mlodosci i na nim sie wzoruje ;] wlasnie pracuje nad wnetrzem oto efekt. teraz w tygodniu raczej malo czasu bede mial na 3dmaxa bo szkola i te sprawy ale zobaczymy...
Napisano 13 Grudzień 200420 l Wygląda ok tylko drzwi są chyba za wąskie.No i jak to jest samochodzik dwumiejscowy to twój jest chyba dla ludzi o wzroście przekraczjącym 230cm ;) Jeśli czteromiejscowy to zwracam honor :D
Napisano 14 Grudzień 200420 l Autor noo wreszcie znalazlem troche czasu i wnętrznosci zrobilem. jeszcze w szczegoly nie w chodze, narazie taki ogolny ksztalt . jutro moze zabiore sie za otwierany dach...
Napisano 14 Grudzień 200420 l NO teraz już lepiej :D Nie ocenie w ilu procentach środek przypomina oryginał bo nie wiem jak wygląda środek w oryginale :P, ale modeling jest ok jak dla mnie.Widze, że chyba poprawiłeś drzwi??
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor no i update na ktory zapewne wszyscy z niecierpliwoscia czekali :] skrocilem bestie o jakies 15% , teraz jest bardziej zblizona do oryginalu, zrobilem tez prowizorke skladanego dachu bo tak naprawde nie mam pojecia jak to ma wygladac.troche tam podszlifowalem ten samochodzik co widac na zalaczonym obrazku ;] macie jakies pomysly zeby cos zmienic?
Napisano 16 Grudzień 200420 l Ten daszek wygląda jak daszek w wzku dla niemowlaka ;) HMm popracuj nad nim, a co do reszty to... chyba dobrze
Napisano 20 Grudzień 200420 l Autor no. juz nie wiem co z tym dachem... nie moge zadnych referkow znalezc, ciagle mi jakies wlasnie wózki wychodza :/ a i zrobilem jaguarka na maske w 5 min ;]]
Napisano 20 Grudzień 200420 l no no jestem pod wrazeniem dla mnie super a szczegolnie zlozony dach(super wyglada:D) pozdro
Napisano 21 Grudzień 200420 l Z góry przepraszam, że tak pomazałem, ale ma to na celu uzmysłowienie mi jak ma działać ten dach. Tak jak narysowałem??? Bo szukałem jakichś ref, ale też nie mogłem znaleźć i po prostu nie mówie, że jest źle tylko nie potrafie sobie tego wyobrazić. No a model mi się podoba jak dla mnie jest ok no i dach też już dobry. POzdro i powodzenia :) (Aha to niebieskie to zarys dachu po rozłożeniu :)
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor noo i po dlugiej przerwie wrzucam to co udalo mi sie zrobic... ciagle sie mecze z materialami i oswietleniem... nie wiem czemu ale jak daje skylighta to brazil mi sie wiesza i wyskakuje error jakis... sory ze taka ciemna scenka ale tak wyszlo a nie chcialo mi sie drugi raz renderowac ;] here u go
Napisano 24 Styczeń 200520 l och jak ja lubie ogladac dobre modele zepsute oswietleniem i materialami ;) popracuj nad tym.. bo jest co najmniej niezbyt ladnie ;) pozdro
Napisano 28 Styczeń 200520 l troszke za dlugo:D mi sie niespecjalnie podoba (ale sie na tym nie znam) ja bym zmienil perspectywe na jakas inna ta mi jakos niepodchodzi
Napisano 28 Styczeń 200520 l nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze masz rozmazany ten ostatni render, szczegolnie przod samochodu wyglada jakby we mgle stal
Napisano 29 Styczeń 200520 l Prawda ze rozmazany przod, a poza tym metal naokolo przedniej szyby przywodzi mi na mysl resoraka, jakis taki plastikowy mi sie wydaje. Poza tym ladnie.