Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

cze. Po nieudanej probie zrobienia traktora (wymieklem przy silniku z powodu dupnych referkow).. zaczalem tworzyc cos prostszego... jak narazie udalo mi sie takie cos zrobic.. w pare godzin... kolejne apdejty wkrotce ;]

• Odpowiedzi 38
  • Wy艣wietle艅 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mi sie osobiscie podoba ... niezle rowki i blahy ... i ogolnie jak dla mnie fajnie sie zapowiada.

pozdrawiam ...

Napisano

No model 艂adny, podoba mi si臋 (jak ka偶dy stary samochodzik)tylko wydaje mi si臋, 偶e kszta艂tem r贸偶ni si臋 od orygia艂u (chyba, 偶e chodzi tu o jakie艣 roczniki bo nie wiem ) i jest troch臋 sp艂aszczony chyba, 偶e to wina perspektywy.Ale modeling nie jest z艂y i og贸lnie mi si臋 podoba.Chcia艂bym zobaczy膰 wi臋cej :)

Napisano
  • Autor

ksztalt dopieszcze jutro moze.. zrobilem wlasnie widoczne czesci podwozia i zaczalem lampki ale juz zasypiam ;]... a jutro na 7 30 do szkoly

Napisano
  • Autor

here we go. zrobilem prowizorke podwozia. teraz zabieram sie lampki

Napisano

Podobaj膮 mi sie takie stare bryki ,mam nadzieje 偶e tym razem ci wyjdzie

Napisano
  • Autor

;] to troche odbiega od oryginalu bo robie wszystko tak na oko

Napisano

jest fajnie tylko wydaje mis ie ze ten przod jest za szeroki jak patrze na fotke wyzej... ale moze sie myle:)

Napisano
  • Autor

bez kitu.. komp mi juz wymieka ;/ troche za duzo polygonow jak na moja maszyne najwyrazniej... zapisalem scenke i teraz nie moge tego otworzyc bo mi sie max wiesza ;/ ro przez te ko艂a chyba bo boolean oponek troche zmuli艂 wszystko. otwiera mi sie tylko save bez k贸艂 , ten co jest na ostatnim obrazku :( chyba bede musial w ram zainwestowac i dokupic drugie 512 albo procka...

Napisano

Je艣li tak to raczej ram.

Daruj sobie na razie opony i wykonaj reszt臋 auta.. dla lepszej orientacji stw贸rz jedynie prowizoryczne ko艂a. Bie偶nik mo偶na zrobi膰 materia艂em tylko trzeba umiej臋tnie wszystko ustawi膰 i wykona膰 dobre tekstury . Je艣li nie b臋dziesz robi艂 rendera detalu opony to wszystko powinno wygl膮da膰 ok.

O booleanie zapomnij lepiej.

Napisano

Hmm no nadal b臋de si臋 upiera艂 przy proporcjach ;), ale dlatego, 偶e model fajny i 偶eb by艂 jeszcze lepszy. Aha no i bardziej wysu艅 tylne ko艂a bo chyba s膮 za g艂臋boko. POzdro i udanej pracy z modelem :)

Napisano

pffff ;) weisz ... designer tego samochodu byl by zawiedziony ze go przeskalowales wiec okaz mu troche szacunku i zrob po ludzku bo w koncu to jest model tego samochodu a nie jakiegos firmy Najk a nie nike ;)

a co do modelu od strony tec. jes tsuper ... zobaczymy jak go tu w materialy ubierzesz ...

Napisano
  • Autor

eheh mam taki samochodzik metalowy z czasow mlodosci i na nim sie wzoruje ;] wlasnie pracuje nad wnetrzem oto efekt. teraz w tygodniu raczej malo czasu bede mial na 3dmaxa bo szkola i te sprawy ale zobaczymy...

Napisano

Wygl膮da ok tylko drzwi s膮 chyba za w膮skie.No i jak to jest samochodzik dwumiejscowy to tw贸j jest chyba dla ludzi o wzro艣cie przekraczj膮cym 230cm ;) Je艣li czteromiejscowy to zwracam honor :D

Napisano
  • Autor

noo wreszcie znalazlem troche czasu i wn臋trznosci zrobilem. jeszcze w szczegoly nie w chodze, narazie taki ogolny ksztalt . jutro moze zabiore sie za otwierany dach...

Napisano

NO teraz ju偶 lepiej :D Nie ocenie w ilu procentach 艣rodek przypomina orygina艂 bo nie wiem jak wygl膮da 艣rodek w oryginale :P, ale modeling jest ok jak dla mnie.Widze, 偶e chyba poprawi艂e艣 drzwi??

Napisano
  • Autor

no i update na ktory zapewne wszyscy z niecierpliwoscia czekali :] skrocilem bestie o jakies 15% , teraz jest bardziej zblizona do oryginalu, zrobilem tez prowizorke skladanego dachu bo tak naprawde nie mam pojecia jak to ma wygladac.troche tam podszlifowalem ten samochodzik co widac na zalaczonym obrazku ;] macie jakies pomysly zeby cos zmienic?

Napisano

Ten daszek wygl膮da jak daszek w wzku dla niemowlaka ;) HMm popracuj nad nim, a co do reszty to... chyba dobrze

Napisano
  • Autor

no. juz nie wiem co z tym dachem... nie moge zadnych referkow znalezc, ciagle mi jakies wlasnie w贸zki wychodza :/ a i zrobilem jaguarka na maske w 5 min ;]]

Napisano

Z g贸ry przepraszam, 偶e tak pomaza艂em, ale ma to na celu uzmys艂owienie mi jak ma dzia艂a膰 ten dach. Tak jak narysowa艂em??? Bo szuka艂em jakich艣 ref, ale te偶 nie mog艂em znale藕膰 i po prostu nie m贸wie, 偶e jest 藕le tylko nie potrafie sobie tego wyobrazi膰. No a model mi si臋 podoba jak dla mnie jest ok no i dach te偶 ju偶 dobry. POzdro i powodzenia :) (Aha to niebieskie to zarys dachu po roz艂o偶eniu :)

Napisano
  • Autor

noo i po dlugiej przerwie wrzucam to co udalo mi sie zrobic... ciagle sie mecze z materialami i oswietleniem... nie wiem czemu ale jak daje skylighta to brazil mi sie wiesza i wyskakuje error jakis... sory ze taka ciemna scenka ale tak wyszlo a nie chcialo mi sie drugi raz renderowac ;]

here u go

Napisano

och jak ja lubie ogladac dobre modele zepsute oswietleniem i materialami ;) popracuj nad tym.. bo jest co najmniej niezbyt ladnie ;)

pozdro

Napisano

troszke za dlugo:D

mi sie niespecjalnie podoba (ale sie na tym nie znam)

ja bym zmienil perspectywe na jakas inna ta mi jakos niepodchodzi

Napisano

nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze masz rozmazany ten ostatni render, szczegolnie przod samochodu wyglada jakby we mgle stal

Napisano

Prawda ze rozmazany przod, a poza tym metal naokolo przedniej szyby przywodzi mi na mysl resoraka, jakis taki plastikowy mi sie wydaje. Poza tym ladnie.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci