nonejm Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 cze. Po nieudanej probie zrobienia traktora (wymieklem przy silniku z powodu dupnych referkow).. zaczalem tworzyc cos prostszego... jak narazie udalo mi sie takie cos zrobic.. w pare godzin... kolejne apdejty wkrotce ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 mi sie osobiscie podoba ... niezle rowki i blahy ... i ogolnie jak dla mnie fajnie sie zapowiada. pozdrawiam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 No model ładny, podoba mi się (jak każdy stary samochodzik)tylko wydaje mi się, że kształtem różni się od orygiału (chyba, że chodzi tu o jakieś roczniki bo nie wiem ) i jest trochę spłaszczony chyba, że to wina perspektywy.Ale modeling nie jest zły i ogólnie mi się podoba.Chciałbym zobaczyć więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 ksztalt dopieszcze jutro moze.. zrobilem wlasnie widoczne czesci podwozia i zaczalem lampki ale juz zasypiam ;]... a jutro na 7 30 do szkoly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 mi sie tez podoba ale ciekawe co bedzie dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 here we go. zrobilem prowizorke podwozia. teraz zabieram sie lampki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Podobają mi sie takie stare bryki ,mam nadzieje że tym razem ci wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 ;] to troche odbiega od oryginalu bo robie wszystko tak na oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Mi i tak sie podoba. Powodzenia w dalszej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 jest fajnie tylko wydaje mis ie ze ten przod jest za szeroki jak patrze na fotke wyzej... ale moze sie myle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Cały model jest po prostu za niski i dlatego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 na kółkach bedzie wyższy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 bez kitu.. komp mi juz wymieka ;/ troche za duzo polygonow jak na moja maszyne najwyrazniej... zapisalem scenke i teraz nie moge tego otworzyc bo mi sie max wiesza ;/ ro przez te koła chyba bo boolean oponek troche zmulił wszystko. otwiera mi sie tylko save bez kół , ten co jest na ostatnim obrazku :( chyba bede musial w ram zainwestowac i dokupic drugie 512 albo procka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Jeśli tak to raczej ram. Daruj sobie na razie opony i wykonaj resztę auta.. dla lepszej orientacji stwórz jedynie prowizoryczne koła. Bieżnik można zrobić materiałem tylko trzeba umiejętnie wszystko ustawić i wykonać dobre tekstury . Jeśli nie będziesz robił rendera detalu opony to wszystko powinno wyglądać ok. O booleanie zapomnij lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 here we go ;]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 czy mi sie wydaje czy on lata:D:D model bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 on jest serio taki dlugi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 nie chce mi sie go skracać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Hmm no nadal będe się upierał przy proporcjach ;), ale dlatego, że model fajny i żeb był jeszcze lepszy. Aha no i bardziej wysuń tylne koła bo chyba są za głęboko. POzdro i udanej pracy z modelem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 pffff ;) weisz ... designer tego samochodu byl by zawiedziony ze go przeskalowales wiec okaz mu troche szacunku i zrob po ludzku bo w koncu to jest model tego samochodu a nie jakiegos firmy Najk a nie nike ;) a co do modelu od strony tec. jes tsuper ... zobaczymy jak go tu w materialy ubierzesz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Podzielisz sie referkami? Jakis link moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Hmm Edi Google i do przodu coś tam jest na pewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 eheh mam taki samochodzik metalowy z czasow mlodosci i na nim sie wzoruje ;] wlasnie pracuje nad wnetrzem oto efekt. teraz w tygodniu raczej malo czasu bede mial na 3dmaxa bo szkola i te sprawy ale zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Wygląda ok tylko drzwi są chyba za wąskie.No i jak to jest samochodzik dwumiejscowy to twój jest chyba dla ludzi o wzroście przekraczjącym 230cm ;) Jeśli czteromiejscowy to zwracam honor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 spoko spoko kolejne siedzenia juz sa w drodze ;]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 No to czekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2004 noo wreszcie znalazlem troche czasu i wnętrznosci zrobilem. jeszcze w szczegoly nie w chodze, narazie taki ogolny ksztalt . jutro moze zabiore sie za otwierany dach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 NO teraz już lepiej :D Nie ocenie w ilu procentach środek przypomina oryginał bo nie wiem jak wygląda środek w oryginale :P, ale modeling jest ok jak dla mnie.Widze, że chyba poprawiłeś drzwi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 no i update na ktory zapewne wszyscy z niecierpliwoscia czekali :] skrocilem bestie o jakies 15% , teraz jest bardziej zblizona do oryginalu, zrobilem tez prowizorke skladanego dachu bo tak naprawde nie mam pojecia jak to ma wygladac.troche tam podszlifowalem ten samochodzik co widac na zalaczonym obrazku ;] macie jakies pomysly zeby cos zmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Ten daszek wygląda jak daszek w wzku dla niemowlaka ;) HMm popracuj nad nim, a co do reszty to... chyba dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 no. juz nie wiem co z tym dachem... nie moge zadnych referkow znalezc, ciagle mi jakies wlasnie wózki wychodza :/ a i zrobilem jaguarka na maske w 5 min ;]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 no no jestem pod wrazeniem dla mnie super a szczegolnie zlozony dach(super wyglada:D) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Z góry przepraszam, że tak pomazałem, ale ma to na celu uzmysłowienie mi jak ma działać ten dach. Tak jak narysowałem??? Bo szukałem jakichś ref, ale też nie mogłem znaleźć i po prostu nie mówie, że jest źle tylko nie potrafie sobie tego wyobrazić. No a model mi się podoba jak dla mnie jest ok no i dach też już dobry. POzdro i powodzenia :) (Aha to niebieskie to zarys dachu po rozłożeniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2005 noo i po dlugiej przerwie wrzucam to co udalo mi sie zrobic... ciagle sie mecze z materialami i oswietleniem... nie wiem czemu ale jak daje skylighta to brazil mi sie wiesza i wyskakuje error jakis... sory ze taka ciemna scenka ale tak wyszlo a nie chcialo mi sie drugi raz renderowac ;] here u go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 och jak ja lubie ogladac dobre modele zepsute oswietleniem i materialami ;) popracuj nad tym.. bo jest co najmniej niezbyt ladnie ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonejm Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 3 godziny mi sie takie cos renderuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 troszke za dlugo:D mi sie niespecjalnie podoba (ale sie na tym nie znam) ja bym zmienil perspectywe na jakas inna ta mi jakos niepodchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze masz rozmazany ten ostatni render, szczegolnie przod samochodu wyglada jakby we mgle stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 Prawda ze rozmazany przod, a poza tym metal naokolo przedniej szyby przywodzi mi na mysl resoraka, jakis taki plastikowy mi sie wydaje. Poza tym ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi