KoMic Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 witam. bedzie to dosc nietypowy wip poniewaz nie moge umieszczzac na tym forum bezposrednio obrazkow. Jedynie co moge to zrobic odnosiki do forum ever. dzieje sie tak poniewaz biore udzial w alienware i tam w zasachach jest taki punkt Artists are not able to post their artworks in any other public place, except for the Evermotion Forums (including forums, own web sites, portals) until the end of the contest (winners announcement). po dogadaniu sie, z tutejszym i tamtejszym moderatorem (za co dziekuje) dostalem pozwolenie na takie manewr. Ok koniec pokretnego tlumaczenia. tematem mojego wipa bedzie robot koparka ma to byc cos na ksztalt istniejacej juz koparki zreszta polskeij produkcji, ale dosc niestandardowa postanowilem wyciac jej kola i inne elementy i zrobic z niej prawdziwego budownalego ciezkiego robota. Oto efekt kilku godzin pracy (wiem ze moze to niewiele jak na 2-3h) ale staram sie odrazu myslec nad optymalizacja siatki co nei jest takie proste i czesto sporo czasu musze poswiecic na wymyslenie takiego ksztaltu aby jak najmiej pozeral poly. pozdro http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=39022#39022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 narazie niewiele tego, ale powodzenia, nagrody czekają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 narazie naprawde bardzo malo widac dorob cos jeszcze i ocenimy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 Może jakiś szkic albo blueprint? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 hyhy tez sie zastanawialem czy takiego dziwnego wipa nie zrobic;). Co do koparki to na razie zbyt malo zeby cos powiedziec, moze jakis szkic dasz?. ps myslalem ze bedziesz robil still/war ;) Powodzenia i pozdrawiam Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 racja narazie nie wiele wodac, ale dop dzis zaczolem, postaram sie jak najszybciej ruszyc mam na to tylko swieta. Pionier-->hehe jasne moim zdaniem powinienes zalozyc zawsze to wiekszy ruch i wiecej ludzie moga wypatrzec, Hehe tez myslaelm o wojnie, dosc dlugo najsmieszneijsze jestto ze chcialem zrobic ten czolg co ty ehhh nie pameitam nazwy ruski T24 czy jakos tak, w miescie, ale jakos kopara przeszla pomyslniej eliminacje, zreszta i tak nei mialm bym szans z kims takim jak ty: ] pozdro i powodzenia postaram si dizs wtsawic to i owo aby lepiej zobrazowac moj pomysl,. pozdro i cze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 takie dziwne cuś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 heh dziwne ale zapowiada sie ciekawie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 cos ci ta sruba zle wyszla(to chyba ma sie obracac?) To bedzie taka koparka zabawka raczej nie prawdziwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Witam, no macie racje, jest to narazie dziwne i szczerze mowiac pokraczne, niby mam koncept ale czasem niewychodzi najgorzej jest z ta optymalizacja siatki bo niezbyt mi to wychodzi i widac krawedzie, narazie staralem sie zlabac bryle konstrukcji jej wymiary i jako takie proporcje. Ostatnio swieta przygotowania itp wiec praca nie idzie jakims super szybkim tempem spokojniemam 2 miechy jeszcze na to : ] narazie dorobilem tyle : ] stary link http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=39548#39548 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 Czesc KoMic ja rowniez robie koparke wiec bede Cie dopingowal!!! jak na ten czas to malo i niezabardzo jest co oceniac. Ale i tak ladnie :) Powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 troche wiecej detalu nie mam jeszcze do konca koncepcji nog i czy przypadkiem nie zamieni sie ta kopara w cos innego bo lycha mnie wqr... denerwuje: \ http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=39548#39548 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 no w sumie to jest ladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 Świetne :), robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 nie bardzo widac o co chodzi, ale wyglada skomplikowanie i poważnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 --------------------------------------------------------------------- -----------------------------zmiana Tematu------------------------ --------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 witam, poztanowilem zmeinic temat wystartuje jednak w innhym temacie, dlugo nad tym sie zastanawialem i efektem jest moja decyzja, hehe WAR: zrobie czolg T34-85 w zniszczonym miescie. Moje dotychczasowe osiagniecia sa pod ponizszym linkiem http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=40166#40166 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 Witam dorzucilem kola i troche detalu kadlubu i wierzy http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=40324#40324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 Fajnie wygląda, ale ostatnio coś dużo tych czołgów się porobiło :). Jak dla mnie to czołg jest jak czołg :). Dokładnie taki jaki powinien być (dużo szczegółów, dobre wykonanie) nie ma do czego się czepnąć, więc jedyne co to mogę życzyć powodzenia i sukcesów w dalszej pracy :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 Witam max_1989 : ] masz racje, narazie to kolejny model i nic specjalnego troche wprawy w modelowaniu i naprawde jest ciezko cos tu spiepszyc, nooo chyba ze sie bardzo chce: ], ale textury to jest wyzwanie hehe, jak uda mi sie go ubrac tak jak chce to moze bedize calkiem zgrabnie sie prezentowal,,,jak na kiladziesiat ton zelaztwa pozdro Model finished, czas zatemperowac kretki i go pomalowac...: ] http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=40621#40621 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 tak sobie czekalem az mi sie ten ostatni obrazek zaladuje (kochana interia:/) i zastanawialem sie jak to moze miec tak malo poly... jak zobaczylem gasiorki to juz wiedzialem. Masz zamiar je zalatwic textura?, jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie. Jezeli mozesz to pokaz mi na priv siatke samej wiezy bez detali, podoba mi sie jak ja zrobiles:]. Co do Twojego conceptu sceny, ciekawa rzecz bo ja planuje podoba scenke w ruinach miasta. Jak mi to wyjdzie zobaczymy. Ladnie jest rywalu :]...agrr. Pozdrawiam i powodzenia Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 Witam Pionier, Interia rulez, bleeee : \, tak masz racje co do dzdzownic beda texturowane, moze to glupio brzmiec ale juz teraz tnie mi w okienkach max, wiec nei moglem pozwolic sobie na taki luksus jak modelowanie, pozatym displace bedzie lepsze: ] i ladniej zaokragli to co potrzeba: ], siate Ci wysle jak bede u siebei na kompie jeszcze dzis, hehe bo miasto wydaje sie byc najciekawsze w detal a wiec lepiej sie prezentowac dobry wybor: ], a tak pozatym czytales priva jakiego ci pisalem? co o tym sadzisz jak chcesz to podesle Ci zdiecia tej klapy bo zupelnie "przypadkowo" mam model Tigera z calym wnetrzem co prawda nieskonczony ale, jak chcesz to moge zrobic zdieca (model papierowy 1:33), pozdro jeszcze dzis zaczynam walke z tapetowaniem go: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2005 Witam zrobilem texture weirzy i zrobilem gasienice, tylko jest problem z tymi drogimi bo wiesza mi winy ! !!, jak renderuje kilka oczek to jest ok ale jak chce wszytkei to mi winy wiesza i wyskakuje jakis taki krytykal ze nie chce mi dzialac nic, nie wiem albo zmienie gasienice albo sprobuje poprawic te funkcje, nastepnym razem umieszcze te kilaka oczek gasienicy, a teraz wierza, pozdro http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=40921#40921 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Styczeń 2005 Share Napisano 1 Styczeń 2005 czesc, w zasadzie to ciezko mi cos poweidziec, teraz troszke imo wyglada na model low-poly z textura ktora jest po prostu rozmazana. Sam kolor textury mi sie podoba, tylko trzeba ja dopracowac i powinnoo byc dobrze. Jak bylo z rozkladaniem siatki?:). Czekam na render gasiorek lub przynajmniej ten maly fragment ktory udalo Ci sie wyrenderowac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi