tomek Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Witam! Tak zaczynam przce nad pewnym samolotem -co to bedzie zgadniecie sami (o ile ksztlat to oddaje :)) Mam nadzieje ,ze prace pojda dalej nia moje JU -88 . (kiedys do niego wroce) dwa rzuty z boku i z user .Prosze o ocene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 calkiem dobry poczatek , pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 No praca Tomku ciekawie sie zapowiada. Jesli sie nie myle to czeka Cie wiele pracy, bo model posiada duzooooo elementow. Wiem bo kieds taki model sklejalem :). No ale on skladal sie z gotowych czesci a Ty sam je tworzysz :). Powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 hehe PZL-P37 Łoś? ;] pozdrawiam, dobry wybor:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 keep diggin' 37'mka to jest to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 fajnie zobaczymy co będzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Poznym wieczorkiem cos dozuce , a narazie statecnik pionowy w gestej siatecce i kadlub w low poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 ładny model, sklejałem i z kartonu i z plastiku (z kartonu 2 razy :-p) szkoda że mieliśmy ich tak mało :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 dozucilem silnik (a wlasciwie moj poglad na temat wygladu silnika w "losiu" bo dokladnego wygladu nie znalazlem -stracilem tylko 1.5 godinygrzebiac w necir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 heeh Losiu jest git: ] zrob koniecznie z wnetrzem i propouje ujecie z kadluba z perspektywy kogos z zalogi, niedosc ze bedzie widac wnetrze to jeszcze z zewna trzez bo Losie leca w kilka, a wlasciwie lecialy: ], sory za L czyli nasze L ktorego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 to pierwsze to wersja ktora widzieliscie wczesnie _do bani :) ten drugi to gotowysilnik do wstawienia w platowiec -mam nadzieje ze sie Wam podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 maly udate-silnik wna swoim miejscu i poczatek kabiny przedniego strelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 bardzo łądna gwiazda - bedziesz robil wyposazenie wnetrza? aha, przy polaczeniu skrzydla z kadlubem, nie ma tam jakiego babola? bo dziwnie sie krzywi ... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 bede robil wnetrze a przy skrzydlach jest babol i mousze gp usunac :) dokladnoscwnetrzi innych detali moze byc rozna tak jak z silnikiem ,udalo mi sie znalezc zdjecie i go poprawilem ,co do kabiny i nnych elementów to jest z tym roznie bo posiadane zdjecia mam w kiepskiej jakosci .Jesli macie jakies lepesz wnetrza ,albo monogralfie w kolorze,bylo by super. z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 praca słaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 praca słaba trzymajcie mnie bo mnie poniesie. Tomek, pracuj dalej bo warto:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 praca słaba heh, a powiadaja, ze lepiej miec glupie komentarze niz nie miec wcale :/ co lolek ehhh, gdybys robil karasia, albo p.11 to moglbym Ci pomoc, ale o losiu nie mam nic poza kilkoma fotami w roznych albumach. powodzenia ;') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 nie wim na jakiej podstawie ocenbiasz ze to slaba prac ,bo to 3,czy 4 dzien czyli dopiero kilka godzin pracy (w tym tez poszukiwanie materialow i monografi ),a ze na ten moment jetst "slaba",no to chyba normale ,chyba ,ze masz juz teraz konkretne zarzuty co do bryly lub wymiarow . A wszystkim zycze wesolych ,zdrowych i full 3d swiat Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Jak na razie praca jest słaba bez niczego, bez kolorów itd. Jak zrobisz cały model to wtedy będe mógł powiedziec że model jest super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 ale z tego co czytam to amam wrazenie ze albo ja zle wrzucilem swoja prace zamias do vip to do galerii albo Ty nie zaczailes skrotu "vip" czyl w czasie prazy z wolna tlumaczac . wiec jesli mialbym prosbe o komentarze to bardzo rym prosil o uwzglednienie tego aspektu.A propo nie problem wrzucic w 95 % gotowa prace .No chyba ,ze ktos jestw 100% pewien tego co robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 i sorki za literowki :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalski Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Jeżeli chodzi o Łosia to całkiem niezłym źródłem informacji na temat samolotu może być ostatni model z Małego Modelarza - właśnie PZL P-37 w wersji B, poniżej okładka. Dodatkowo trochę informacji i jakiś kontakt z osobami, które w temacie tego samolotu są dość kompetentne możesz znaleźć w dwóćh wątkach z forów modelarskich: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3823&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%A3o%B6 http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=60890&t=60890 po pominięciu offtopiców można z tego wyciągnąć sporo szczegółów na temat silników, wnętrza kabin, komór bombowych. Polecam także zapoznanie się z samą wycinanką - jest to nowe opracowanie autora cieszącego się dobrą renomą jeżeli chodzi o merytoryczną zgodność modelów z pierwowzorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 wielikie dzieki slyszalem juz o tym wydaniu i bardzo dziekuje bo milem go zaczac szukac .Bardzo mi ułatiles zycie . Przepraszam ale updatow to dzis nie bedzie bo moj brxzuszek (czytaj "LAKOMSTWO" ) peka i ledwo siedze .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Chyba też się przejdę do kiosku ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 No dobra to tak (jak narazie) praca idzie nieźle. Tak dalej !! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2004 a moze jednak delikatny updejcik -koleczka przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalski Napisano 26 Grudzień 2004 Share Napisano 26 Grudzień 2004 co do kół to wydaje mi się, że raczej nie powinny być w ten deseń - tego typu bieżnik starłby się przy pierwszym lądowaniu, wybrzuszenia zastąp nacięciami (głębokimi) i tylko na płaskiej części opony (samolot startuje i ląduje w kierunku na wprost - nie potrzebne mu nacięcia z boku opon) poniżej fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2004 ad Kowalski mysle ,ze te kol ktore pokazales startuja z rownego betonu (sa prose w przekroju).W losi ewidentie byly okragle i mialy wiecej na bokach bieznika,moze nzwiazane to bylo znieownosiami startowisk trawiastych i dla tego kola nie byly takie proste itwared jak dzis ,a wtedy bieznik blizej krawedzi tez sie przydawal ,ale moze sie myle.Na moich zdjeciach jest on dosc duzy Moze tylko nie tak ostro wciety ale tego dokladnie nie widac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2004 tylne koleczko -powoli ,ale doprzodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 uuuuuu az mnie serce zabolalo co to jest!! co to takie krzywe:D:D szybko poprawiaj.. az nie moge na to patrzec pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 o ludzie, ja właśnie sklejam tego łosia z mm, skończyłem już 2 segmenty :) jakbyś chciał jakieś dane techniczne lub coś to chętnie służę pomocą ps. sam sie zastanawiałem nad zrobieniem tego modelu w 3d :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 co krzywe - to co przypomina kielich ,czy cos innego??? ,bo jesli to pierwsze to zostaje bez zmian, bo to mam byc z materialu lub skory. lub innej tkaniny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 ze skory. a krzywe sa te elementy, no te widelki z przodu takie krrzywiaki od booleana zapewne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 jup .chyba to sprawdze ,bo to faktycznie nijak wyglada:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 Ognisty -jak masz jakies plany kabiny to bylo by super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 no z chęcią bym pomógł ale te plany nie za dużo Ci powiedzą, bo są małe i nie za dużo na nich widać (kółka i kwadraciki z podpisanymi numerami części) ;/ nie mam ani skanera ani żadnego aparaciku cyfrowego ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 2 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2005 No dobra troche minie nie bylo , atroche musialem posprzawdzac co dam rade zrobic ,a co nie .Przy okazji poprawilem kilka baboli np.przy skrzydlach. W koncu wziolem sie za konkretna robote i wracam do zabawy z loskiem :) Malyz ubdate. skrzydelko z klapkami ,likami na bomby,i z lotkami, a lotki sa hiden i chwilowo ich nie widac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 e cos mi sie rozmiary grafik napompowaly :) A teraz lotka do skrzydel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 i jezcze skrzydlo z wycietymi krawedziami blach ,ale bez nitow (jeszcze) oraz dla maniakow (takich jak ja) siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 tez kiedys sie brałem za samolot ale mialem tylko blueprinty, a na nich niestety nie było rzadnych nazw tego samolotu i nie mogłem znalesc rzadnych zdjec a moja improwizacja fiaskiem sie skonczyła hehe. NO ale pracka mi sie srednio podoba ale bardziej niz mniej hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 wiec zeby pokazac jak to razem wyglada -przymirka do polaczenia (najpierw jeszcze kabina .tylne stery i wcziecia na kadlubie) ,ale cos juz widac -dwie polowki aby pokazac wyglad calosci w niedaekim czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 fajny temat, uwielbiam samoloty WWII, jak na moje dobrze ci idzie, czekam na kolejne update'y pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youki-Pouki Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 Hej ! Słyszałeś pewnie o Ił2 Sturmovik ? jest projekt prowadzony przez niejakiego ROLĘ dodatek do tej pięknej symulacji pt wrzesień 39 http://www.9-1939.pl/Pol/index.php warto by było żeby twój model pofrunął /przynajmniej virtualnie ;-))/ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 przepraszam wszystkich za brak ubdejtow ,- juz niedlugo kabina Co do gry il -2 to slyszalem ,ale ten obiekt zapchalby gre , nie powstaje na jej potrzeby.Robie go dla przyjemnosci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi