Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kolejny modelik z cyklu Pasji dla klienta:

render2.jpg

render3.jpg

Siatki:

priestw1.jpg

priestw2.jpg

Całkowity czas modelowania : 3:30h (wykorzystany już gotowy model rąk poprzednich postaci).

Teksturę będę kończył rano.

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajny. Chyba troszkę za duża głowa ale ma charakter.

Napisano

W pierwszej chwili jak mi przyslales tego linka to myslalem ze to don Kichot. :) Ale teraz widze ze to co innego.Nie mam zastrzezen do siatki, calkiem fajny pomysl i niezla realizacja. Nie wiem jak tam z poligonami stoisz/lezysz ale ja bym dal todze apre zmarszczek na dole. Ale zobaczymy jak Ci txt wyjdzie.

Take care.

Napisano
  • Autor

Niom faces = 2,998 więc only 2 left :D

Teraz leci tekstura (faza I):

firstpass.jpg

A Don Kichot tez już w produkcji :) Ale pracka 2D czeka, jeden art test, EVER, parę modeli z tej serii...

Więc trochę się to ociąga z nim (ale ponoć dali nam czasu 3 miesiace?).

Napisano

ja dali, ale ja ze swoim bobasem to pewnie na styk bede bo mi sie jakos nie klei i co chwila cos zmieniam, ale mam nadzieje ze na dniach skoncze modelling. Dobra spadam, du uggadania.:)

Napisano

Strasznie daleko od nosa do ust- jeśli podciągniesz je trochę w górę będzie ciut bardziej realnie- wąsami trudno zamaskować aż tyle. Nabiera charakteru chociaż póki co trochę mało groźny.

Napisano

zmień teksturę twarzy moim zdaniem jest zbyt jasna a oczodoły za ciemne

Napisano
  • Autor

priestrender.jpg

Model poleciał już do klienta.

_kuba_ + LISEK - no to kapłana mamy Martwego młynarza :D

RK - podciągnąłem wąsy - faktem jest ż mogłem je chyba jeszcze z 1/3 mocniej skrócić. No i wyszedł raczej wesoły staruszek aniżeli groźny kapłan skazujący na ukrzyżowanie (no ale chyab nie wszyscy za czasów Chrystusa musieli być źli? :>)

Raffaello - skorygowałem co mi się najbardzije w oczy rzucało. Na razie lepiej we wmiarę rozsądnym czasie ręcznie lepiej nie narysuję - no ale cały czas się uczę (ostatnie pare miesięcy to wręcz w tępie ekspresowym) :)

Napisano

strasznie surowy masz styl teksturowania :)... w sumi epodobalby mi sie, gdyby nie kolorystyka :). ale i tak jest OK.

Napisano

z daleka wyglada nawet spoko, ale z bliska dziwna ta texturka twarzy, nawet niewiem sam co w niej jest najdziwniejsze kolory, przepalenia czy te "zabrudzenia" na ryjku

Napisano
  • Autor

Delikatni epodkoloryzowałem jescze twarz :

priestrenderv2.jpg

darkelf - surowy, ano niestety jeszcze do doskonałości sporo brakuje ale będe się starał przy kolejnych modelach

Hatred - z tym przepaleniem już chyba rozgryzłem :( Niestety to chyab wina mojego "niezadobrego " monitora, który np przy BRIGHTNESS = 0 daje jasny obraz :) więc wiele może wychodzić z jego przekłamań zaś ja widzę zupełnie inne barwy niż ludzie z dobrym monitorem