Napisano 30 Grudzień 200420 l pokój jest to mój 2 model w 3d studio max ale mam problem kanapy na tym rysunku mi się niepodobają chciałbym stworzyć nowe ale niepotrafie robić obłych krawędzi dla boxa czy innych powierzchni, prosze o szybką pomoc piszcie jak by co na moje gg czy na maila czy poprostu w tym wątku
Napisano 30 Grudzień 200420 l hehe dobrze ze wolno czytam bo niedoczekal bym sie obrazka, nawet nic sie nie zapowiadalo ze bedize on, laduje sie laduje sie 5min pozniej,,,, jesczze sie laduje: ], ale to nic, co do zaokraglania to proponuje pobawic sie w 'edit mesch' krawedziami wierzcholkami i calymi powierzchniami duzo mmozna sie nauczyc, co do samej pracki to faktycznei poczatek walcz dalej,,, co do tematu pracy to neibede sie czepail pewnie i tak znajdzie sie jakis sluzbista, ktory wskarze Ci regulamin hehehe pozdro kazdy tak zaczynal cze
Napisano 30 Grudzień 200420 l jednym slowem - interia :) P_MIERZYNSKI: prosimy cie, nie uzywaj hostingu interii, poniewaz jest duzo innych fajniejszych i szybszych hostingow, a nawet jak nie znajdziesz zadnego to ponizej postow jest przycisk go advanced i tam mozesz sobie zalaczniki wrzucac, tymczasem jeszcze kozystajac z chwili ladowania sie pliku napisze: WITAMY NA FORUM :) Dalej proponuje zmienic temat na zgodny z regulaminem: Scena3d: np. pokoj Jak narazie prosto co nie znaczy ze zle, pozdrawiam
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor zamierzam wstawić en zestawik może do 2 pokoju - to jest moja pierwsza jakakolwiek praca w 3D
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor Piszcie jak wam się podoba/niepodoba ten stół, zasugerujcie zmiany (tylko nic bardzo trudnego ucze się 3 d studio 4 dzień). Potrzebóje równierz tekstury dywanu o dużych rozmiarach wiec jak mozecie to podajcie do takowej link bądz prześlijcie mi mailem
Napisano 30 Grudzień 200420 l patrzac na pierwsza prace a ostatnie mozna zauwazyc roznice, i to bardzo pozytywna, chociaz np, rury w krzeslach, nogi stolu sa za grube a do tekstur polecam: http://images.google.pl/images?q=carpet&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google google/images to najlepsze miejsce do szukania tekstur :) Powodzenia
Napisano 31 Grudzień 200420 l Stół wyszedł o niebo lepiej niż początki- jeśli będziesz się rozwijał w tym tempie to po roku Konami i spółka zostaną daleko z tyłu.
Napisano 31 Grudzień 200420 l Autor Powiedzcie co sądzicie o nowym krześle zasugerujcie zmiany zaproponujcie jakis stół który bedzie do niego pasował gdyż ten poprzeni wygląda marnie:(
Napisano 31 Grudzień 200420 l yyy te krzeslo jest zle ;P kazdy kto by na nim usiadl, by sie odrazu zsunol :p
Napisano 1 Styczeń 200520 l Autor co sądzicee o tej scenie dlaczego to wszystko mi tak tragicznie wychodzi, pomóżcie mi jakoś z oświetleniem
Napisano 1 Styczeń 200520 l Te krzesła są beznadziejne! Nie dość, że brzydko wyglądają, to jeszcze niewygodnie na nich się siedzi. Dlaczego ci wychodzi beznadziejnie? Bo materiały są złe. Mógłbyś się troche pobawić ich ustawieniami.
Napisano 1 Styczeń 200520 l Autor mam problemy z renderem, siedze w maxie dopiero od 6 dni i niemam pojęcia skąd można wziąść jakiś render tzn. poza tymi które kupuje się w sklepie chodzi mi o to skąd można ściągnąć jakąś próbną, darmową wersje rendera
Napisano 1 Styczeń 200520 l Każdą pracę można uratować. Może na początek włącz jakieś cienie. I pobaw się ustawieniami świateł.
Napisano 1 Styczeń 200520 l beznadziejnie ci wyszło bo niema żadnego światła (no tylko default of course) todaj jakieś światła, okna i niezapomnij o włączeniu cieni
Napisano 1 Styczeń 200520 l Spójrz na swoja prace i sam sobie odpowiedz, co jest w niej nienaturalne i podlega kasacji, jesli tego nie widzisz to daj sobie luz. Podpowiem ci, ze praktycznie wszystko, design tragiczny, textury, materialy i swiatlo, a gdzie scienie chlopie? :-( Nie mozesz myslec, ze zrobisz byle co i bedzie fajnie wygladalo. Diabel tkwi w szczególach sorka za brak polskich znaków ale wczoraj mialem, a dzisiaj ich nie mam nie wiem czy to cos z forum czy moimi ustawieniami ale nic nie zmienialem. Pozdrawiam
Napisano 1 Styczeń 200520 l ludoowe przysłowie mówi: "z gówna bicza nie ukręcissz"... ale Sith ma troche raacji: jak jeszcze raz to oteksturujesz, wymodelujesz i ładnie oświetlisz, a do tego dobrze wyrenderujesz, to może coś z tego wyjdzie. nie powiem, jak to zrobić w Maxie, bo go nie znam.
Napisano 1 Styczeń 200520 l Autor Ja widze że wszystko jest nienaturalne ale nieweim jak to zmienić i tu tkwi problem, zresztą w programie przed renderowaniem wygląda znacznie lepiej
Napisano 1 Styczeń 200520 l to zmień program na taki, w którym osiągnięcie fajnych efektów jest łatwiejsze :D
Napisano 1 Styczeń 200520 l mam problemy z renderem, siedze w maxie dopiero od 6 dni i niemam pojęcia skąd można wziąść jakiś render tzn. poza tymi które kupuje się w sklepie chodzi mi o to skąd można ściągnąć jakąś próbną, darmową wersje rendera jesli masz maxa 6 i wyzej to masz juz wbudowany mental ray a darmowe/probne/demo wersje rendererow znajdziesz na stronach ich producentow, http://www.vrayrender.com/download/ http://www.splutterfish.com/sf/sf_gen_page.php3?page=plugins http://www.finalrender.com/products/overview.php?UD=10-7888-35-788&PAID=1
Napisano 1 Styczeń 200520 l 1) troche za ostro panowie ... nie wiem czy pamietacie ... ale jakis czas temu byla moda na rendery kulek i box'ow ... zero detali ... szczegolow ... arendery jakie z tego powstawaly byly naprawde swietne. 2) Pan Mierzynski prosil o rady i pomoc a nie o zniechecenie. (Jak ja zaczynalem to wygladalo ty chyba jeszcze gorzej ... a teraz niektorym z was zdarza sie chwalic moja prace :) 3) Do Pana M. : ze 2 swiatla "omni" o malym naterzeniu (doswietlenie) i jeden "spoot light" z miekim cieniem (soft shadows) symulujacy swiatlo sloneczne. zadne swiatlo nie powinno byc zupelnie biale ... kombinuj 4) postaraj sie wygladzic te krawedzie ... jak najmniej zupelnie ostrych kantow ... z tego co sie oczytalem tu ... na forum ... to w maxie sluzy do tego funkcja "chamfer" ... pozdrawiam ... witam na forum ... i zycze cierpliwosci i powodzenia
Napisano 2 Styczeń 200520 l Powiem tak. Nie bedę mowił tu o sprawach technicznych renderu bo to kwestia prób i błędów, ale jesli chodzi o strone praktyczną to te siedzenia sąkompletnie nie funkcionalne. 1. siedzienie powino byćna wysokości ok. 50cm 2. powinno miećteż głebokość a nie taki spadek jak u ciebie (gł. też ok. 50cm) 3. oparcie to juz kwestia pomyslu nie majkis wiekszych wymogów . Byle sie dobrze siedzialo . PS textóry to od razu wywal zwlaszcza tąna ścianie..fuj paskudztwo :] pozdrawiam mam nadzieje ze troche pomoglem.