Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kurcze... Wygląda na to że bedziemy robili prackę o tej samej tematyce... :/

Nie pozostaje mi nic, jak życzyć powodzenia!

Pozdro!

Napisano

Mysle, że na początek lepiej wymodelować, a potem bawic się światłem, które w takiej scenie gra wielka role. Ale Twoja praca i każdy ma swoje sposoby :)

Napisano

jak narazie idzie Ci super tylko mam taka małą anedotkę ,zmien miejsce położenia zegara bo tak troche dziwnie wyglada jak tak stoji odrazu przy schodach, gdzies pod sciane go postaw , a no i jeszcze zaslania on filar ;)

Napisano

jeszcze nie pora na to ale ja to widze w zoltym swietle zachodzacego slonca. Takie rozlewajace sie po pomieszczeniu zloto. :) Jak narazie to calkeim calkeim, tylko ta lawka/kanapa jakas nie proporcjonalna sie wydaje.

Pozdrawiam.

Napisano

twoj 15-ty post i te dwa rendery - miniaturki.One wygladaja jak jeden dluuugi render, na ktorym po prawej stronie, na pierwszym planie stoi cos duzego, azurowego. ciekawie to wyglada! zastanow sie czy nie warto zastosowac takiego ujecia. taka "walnieta" perspektywa tez dodaje uroku... moze jakies rybie oko??? (hmmm jak to zrobic btw...)

pozdr

kru

Napisano

ja niegdy tego nie probowalem ale wymyslilem aby aby wycelowac kamera w idealnie odbijajaca kule. kamery nie bedzie widac, za to obraz bedzie mial prawdziwa kulista dystorsje.

Pozdrawiam.

Napisano

Na takim strychu może znaleźć się wiele, wiele przedmiotów. Myślę, że klimatu dodałby jakiś goły, druciany manekim, jakieś przedmioty które już dawno wyszły z powszechnego użytku (np żelazko do którego się rozżarzony węgiel wsadzało, albo gramofon z dużą .... trąbą).

Jeśli stół ma meshsmooth to może warto zapoznać się z modyfikatorem lathe, extrude, bevel i innymi. Nie wszystko trzeba robić z box`a albo z cylindra :)

Napisano

nie ktore z tych opcje znam:P:) hmm.....teraz rozkminiam v raya...nie dosyc ze nie do konca znam maxa to teraz jeszcze za v raya sie biore i to pod czas bitwy....hmm no coz....a to moja mala zabawa z nim..na obrazkach prosze nie smiac sie:)

Napisano

tak mi się zdaje, że ten strych jest za czysty. Może jakiś dirt map?

No i obiekty są mało szczegółowe, ale to przeca jest praca w toku ogólnie spoko tylko to ujęcie jest niepokojące albo to ta perspektywa. Nie wiem ale coś w tej kwestii jest chyba nie tak?

Napisano

saladynsan -> obiekty masz niedopracowane, nie ma ich też najwięcej i już się zabierasz za render ? trochę nie w tej kolejności :/

Pomysł masz fajny, popracuj trochę, masz jeszcze czas, dopiero tydzień minął, warto zwolnić i bardziej się przyłożyć

Napisano

tak wlasnie, zgadzam sie z przedmowca w calej rozciaglosci. Jak Marcin mi kiedys ladnie powiedzial, "nie ma sensu zjadac smietanki z lodow" :P zostaw sobie tekstury na koniec. A co do pracy to mam takie jedno zastrzezenie. To mialo byc zapomniane miejsce wiec nie rob wystroju jak po libacji :P poza tym obiekty, obiekty i jeszcze raz obiekty, tam ma niebyc jak przejsc od gratow. W koncu to strych..

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Mnie tez ten stolik i szklo skojarzyly sie z jakas kawiarnia, czy cos. Na strychu, jak jest stol, to na nim jest wszystko, tylko nie kieliszki i butelki. No chyba, ze ktos sobie meline zrobil :) ale wtedy to juz to miejsce nie byloby zapomniane. Na strychu zawsze jest pelno pudelek, sterty starych ksiazek czy gazet, jakies stare palta itp. Czasem jakies suszone zielska (tylko bez skojarzen ;) ), bukiety.

Napisano

Przepalone moim zdaniem. Na twoim miejscu zabilbym to okno dechami i oswietlil scene jedynie struzkami swiatla wpadajacymi przez nie, ale to w koncu Twoja praca. Powodzenia.

Napisano

hyhy teraz to wyglada jakby na libacji byla burda i rzucali stolami. Nie musiales go przewracac, dobrze jak stal, ale zadnych kieliszkow, tylko graty. Ja od siebie dorzuce propozycje zabawek dzieciecych juz dawno, dawno nie uzywanych. Jakiegos konia na biegunach albo cos w ten desen.

Napisano

Podzielam zdanie przedmowcy. Strych jest zagracony, ale w taki sposob, ze rzeczy poustawiane sa jedne na drugich, jest ich pelno, ale nie sa chaotycznie rozrzucone.

Napisano

a wiec posprzatalem troche:)... co do lewitacj to hmm wszystki obiekty sa na ziemi ale nie wiem czemu przy niektorych cien troche dziwnie pada na nia powalcze potem z tym a jutro do rzuce jakies kolejne graty...pozdrawiam i zycze milej nocy

Napisano

dosłownie PENdzel trafił w samą dziesiątkę na razie to pierwsze moje zabawy z tym sposobem...i chyba trochę za ciemno jeszcze...no ale jeszcze do oświetlenia długa droga musze jeszcze powalczyć z modelami

Napisano

hehe no to render już masz praktycznie z głowy ;) zajmij się więc bardziej dopieszczaniem tego co sobie tam leży na tym starym, zapomnianym strychu

Napisano

Okno zabite deskami, które się otwiera?! jak dla mnie trochę bez sensu....

zresztą i tak by się go nie dało otworzyć bo deski wystją za framugę i zachaczyły by o siebie! :P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności