krzysiek_gfx Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Witam postanowilem wystartowac w bitwie po raz pierwszy,narazie nie mam czasu na zrobienie czegokolwiek, bo sejse i te sprawy, ale temat postanowilem sobie zaklepac zeby mi go nikt nie zwedzil:)A wiec ma byc to obraz pokazujacy stara zapomniana pracownie rzezbiarska, a w niej 2 niedokonczone rzezby malych dzieci.Sa to dzieci rzezbiarza, nie potrafil on dokonczyc dziela, poniewaz smutek po ich stracie byl zbyt duzy. Tak to mniej wiecej ma sie przedstawiac.A wiec zycze wszystkim powodzenie i wytrwalosci!!
arcade Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 ... Ja płaczę!!! : Nie, tak na poważnie to spoko temat. bardzo fajny pomysł. Powodzenia!
Leru Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 krzysiek_gfx -> witam z nowym pomysłem, powodzenia :)
krzysiek_gfx Napisano 14 Luty 2005 Autor Napisano 14 Luty 2005 Ok,jest czas,więć zabieram się do roboty.Oto rzeźba pierwszego dziecka,jeszcze nie wykonczona,materialki zrobion tylko na potrzebe tego renderka testowego.Miałem go jeszcze nie dawać,ale w końcu takie zasady bitwy,więc daje go żeby nikt nie mówił,żę się obijam.;)
krzysiek_gfx Napisano 14 Luty 2005 Autor Napisano 14 Luty 2005 To bedzie chyba koncowy model.Hmm rzuce jeszcze na niego jutro okiem i ocenie.Czekam na opinie.
Simple_man Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 jak coś to ludzie w ty i dzieci mają dwie kości obojczykowe. W tym wypadku jest to jedna kość. Ale może się czepiam nie potrzebnie.
kru Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 jak na rzezbe niedokonczona ta jest calkiem dokonczona ;) nie wspoinam o calkiem mocnym wcieciu i detalach, ale kolesiowi chcialo sie ja szlifowac!!! zero sladow narzedzia etc. ale moze sie czepiam... ;) pozdr ;)
krzysiek_gfx Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 Co do kosci to wcale nie jest jedna :) To mial byc fragment odstajecej bluzki,ale wlasnie ciezko mi wyznaczyc kiedy mam skonczyc modeling,bo maja to byc nie dokonczone rzezby:) Ale jak zrobie bardzo niedokonczone to pomysli kazdy ze lepiej nie potrafie modelowac. KRU:wiesz to bardzo zdolny rzeźbiarz:)
krzysiek_gfx Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 A oto najswiezsza wersja,mysle ze ta jest lepsza,bardziej oddaje twarz dziecka niz poprzednia.A wy jak uwazacie?Czekam na opinie.
darkelf Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 kul, lae widac, ze to zbrusz. no i historia taka baldursgejtowa. zobaczymy, jak sie rozwinie.
krzysiek_gfx Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 Tak 2 głowne rzezby powstana w zbrushu.Reszta bedzie robiona w maxie. 1
Łukasz Jaskólski Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Uważam ,że powinieneś najpierw zrobić jakiś koncept , następnie szkicową formę sceny z oświetleniem i dopiero brać się za detale . Proponuję byś na razie zostawił ZB , wrzucił tu jakiś szkic czy zarys scenki z maxa . Powinieneś także zastanowić się czy nie łatwiej przedstawić nieskończoną rzeźbę całej postaci niż gdy jest to samo popiersie. ( głowa i np ręka a reszta to surowy kamień ) Co do zamieszczonych screenów z ZB- twarz jest ok , ale oddziel ją bardziej od włosów (draw w trybie pinch lub nudge ) . Same włosy mógłbyś bardziej dopracować ( zobacz rzymskie i greckie posągi) . No i możesz śmignąć całkiem ładną fakturę kamienia w ZB , fajnie postarzyć itp. Moja rada - zrób główne elementy sceny w ZB w formie szkicowej ( np 2 poziom zagęszczenia siatki ) i wrzuć do maxa , pokombinuj z kompozycja i światłem ,poczekaj na opinie forumowiczy, a detale zostaw na koniec. Pozdrawiam.
krzysiek_gfx Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Dzieki za wskazówki,zapomniałem juz ze jest tryb pinch:) Poprawilem troche rzezbe i narazie ja zostawiam.Zrobie teraz ogólny zarys sceny w maxie i zobaczymy co z tego wyjdzie:)
krzysiek_gfx Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Oto najswiezsza wersja,juz sam nie wiem która lepsza ;) Jeszcze nad nia popracuje,ale narazie musze od niej odpoczac.
Łukasz Jaskólski Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Trochę za długa szyja i za szeroka w barach jak na dziecko. Czekam na updaty.
max_1989 Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 tak troszke się popatrzyłem na to i wygląda to całkiem nieźle jednak popełniłeś kilka błędów... zaznaczyłem je na obrazku poniżej.....
krzysiek_gfx Napisano 17 Luty 2005 Autor Napisano 17 Luty 2005 dzieki wszystkim za uwagi,musze jeszcze nad nia popracowac. Narazie robie otoczenie i mam nadzieje ze wróce ze swiezym spojrzeniem na sprawe.No jak patrze na to dzisiaj to widze same bledy :)
krzysiek_gfx Napisano 17 Luty 2005 Autor Napisano 17 Luty 2005 Mialem przy niej nie grzebac narazie,no coz klamalem :) A oto aktualna wersja.Mysle ze jest o niebo lepsza niz poprzednia ;)
streaker Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 siatke pokaż, siatke, a pozatym okolice oczu nie za dobrze wyglądaja
krzysiek_gfx Napisano 21 Luty 2005 Autor Napisano 21 Luty 2005 Nie ma co siatki pokazywac,w koncu to zbrush.Nie przykladam uwagi na topologie siatki bo nie bede tego animowal.
Ania Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 brakuje takich dwoch pionowych wybrzuszen na szyi (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). a twarz bym juz zostawila jak jest.
krzysiek_gfx Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Tutaj maly tescik wnetrza,oczywiscie wszystko jest WIP...
asfalton Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 No to okno robi wrazenie :), tylko ze czuc jeszcze gdzieniegdzie surowa geometrie
krzysiek_gfx Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Thx Asfalton,tak oczywiscie narazie to poczatek,nawet widac fragmencik czajniczka ;)
Ania Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 bardzo ladne okno. tylko zaslona ma dziwny ksztalt, i nad oknem jest czarna dziura.
krzysiek_gfx Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Zasłonka to wersja Beta,byl to szybki tescik nowego narzedzia w maxie-push/pull.A ta dziura to poprostu sie nie oswietlila,bo jest tam normalna sciana.
kru Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 super ci ten dzbanek wyszedl - glowe dam ze go gdzies widzialem... ;)
krzysiek_gfx Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 3 dni go modelowałem ;) Mowisz ze juz go gdzies widziales?? hmmmm....:)
Ania Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 na moim awatarku go widzial, ale to nie ten sam tylko podobny, bo ja 5 dni modelowalam. fajny klimat, ale na czarnobialo nie rob.
krzysiek_gfx Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 Przepraszam bardzo ale model czajnika jest moim pomysłem,mam concepty,blue printy i co tam sobie jeszcze zyczycie :) Wiec kazdy inny czajnik jest tylko tania podroba!! Czarno biale raczej nie bedzie,tak sie jakos zrobilo:) Ale moze to klimacik bedzie lepszy,hmmm......
Rekomendowane odpowiedzi