B1942 Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 kome naprawde zajeb*** ci to wyszlo:D ale widze ze ini tez niezle zasuwaja :D fajnie to wyglada:D slim_sandman tez niezle przyspieszyl:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 No, teraz lepiej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 Loozack - masz racje musze jeszcze gdzieniegdzie zaostrzyc krawedzie ;) mam nadzieje ze dobrze zrozumialem, dla pewnosci mozesz mi zaznaczyc o co chodzi? btw dzieki.. Wiktor - niesamowita dokladnosc, zazdroszcze! co do wymiaru doby to poswiecam na modeling forda od 5:50 do 6:35 oraz od 18:30 do 22-23 ;) moze pochwalisz sie siatka tak dobrego modelu?? slim_sandman - bardzo ladny ten tyl.. rowniez zazdroszcze ;) B1942 - chyba nie widzisz innych prac, ale dzieki ;) tutaj macie prawie skonczony tylek no i gotowe szyby (kiepski render, malo widac potem dam lepszy): pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Sehr gut, ze tak powiem :). Ladnie ladnie panowie. Tez bym sie przylaczyl, ale jednak zrezygnuje heh ;). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 macie tutaj wyrazniejszy tylek: knysha dlaczego zrezygnowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 KOME oto siatka na Twoją prośbę :) Wiem wiem... Pewnie "za gęsta"... Ale dla mnie nie!!! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 na rysunku zaznaczyłem obłości, które mnie gnębią ;) chodzi mi głównie o zbyt zaokrąglone kanty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_mitro_ Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 ale maszyna hehe spox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 CYTUJE --Chrisa--: Dorobiłem tył. Ze względu na to, że zależało mi na szybkości renderingu powstały brzydkie cienie w niektórych miejscach i poznikała znaczna część rowków :P A tutaj próba lakieru z Hdri używanym przez Kome: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Ładnie --Chris--, ale tak samo jak u Kome jajowate otwory w tylnym "zderzaku" :-) Kome przyjżyj się tylnej krawędzi samochodu pod lampami, nie jest tam tak prosto, linia się załamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwako Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Panowie, RESPECT!!! Po prostu brak słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 wiem wiem musze poprawki zrobic ale.. ale oddalem juz ram i poczekacie troche na updaty ode mnie ;) zycze wszystkim powodzenia i przyjemnego modelowania ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Kome nie mam czasu na robienie 4 modeli naraz hehe ;-). Zreszta to co zrobilem nawet mi wyszlo, ale namotalem w siatce, a nie chce mi sie juz tego ruszac ;). Pzdr :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 Jakie tutaj dzisiaj pustki... Dlatego umieszcze update'a :) Zrobiłem te otworki koło głównego wlotu - nie będę tego poprawiał w razie czego bo się z tym "brandzlowałem" dość długo zanim osiągnąłem zadowalający mnie efekt... no prawie zadowalający ;) Ale może być :> Myślałem, że "gładko pójdzie z tym modelem - na pierwszy rzut oka to było to dla mnie łatwe jak konstrukcja ruskiego czołu ale teraz to jest zaawansowane jak elektronika w F16 ;>>> Na nadkola nie zwracajcie uwagi - muszę tam wnieść poprawki. P.S. Zasypało mnie!!! tak to już jest jak się mieszka koło Szczyrku :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 Ładny ten wlocik, a co do pustek to rzeczywiście, straszne, w porównaniu do poprzednich dni to masakra poprostu :-). Ja nic nie dłubie bo musze jeszcze troche się poczyć. Ale jutro już powinienem cos zrobić. PS: A gdzie jest reszta naszych uczestników, było wcześniej więcej, a teraz zostałem tylko Ja Kome, Wiktor i Chris. A gdzie reszta co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 No to wygląda jakby chłopaki zwinęli manatki i odjechali zapominając kompów ;) No dzisiaj drętwo jak niewiem co... :( Żeby chociaż ktoś w Rhino coś zrobił... Nie mówie, że musiałoby to być super ale chociaż żeby było na co looknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2005 heheh zaraz tu wpadnie Loozack i ci zrobi jazde ze za okragle te dziurki.. a ja mu przyznam racje ;> naprawde za okragle rogi, popatrz na foto od przodu, jezeli chodzi o detale to kieruj sie fotami a nie printami powodzenia i pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 KOME tu się zgadzam z Tobą dlatego postanowiłem wnieść poprawkę :) Zaostrzyłem te rogi od strony głównego wlotu bo te od zewnętrznej strony są bardziej zaokrąglone. Myślę, że teraz może być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 ładna robota podoba mi się ten samochód :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 no zeby nie bylo ze nic nie robie i sie zmylem z bitwy wrzucam to co udalo sie mi wyskrobac; no mam jeszcze sporo poprawek do zrobienia jak teraz sie patrze na te rendrery, ale teraz mam wiecej czasu wiec powinno pojsc teraz szybciej 1. 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Wiktor - tak, teraz lepiej ;> chudy - calkiem niezle, powodzenia ;> moze zdobede ram to sie od jutra do was dolacze ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 chudy--> widac widac widac ..........troche bledow:) ale jest bardzo fajnie no no wiktor bardzo starannie:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 Chłopaki zabrałem się jeszcze raz za ten wlocik z przodu i "to coś" na xenona :) Ja to muszę mieć "perfekt" - zresztą sami widzicie, że staje na głowie ;) Powolutku się zrobi :> Życzę wszystkim wytrwałości!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2005 no to na łikend do was dolaczam ;) ponizej widzicie wersje beta szyb, mozliwe ze beda zmiany, prawdopodobnie tylko zrobie je ciemniejsze (nie patrzcie na tylnia szybe, chodzi mi o glowne 'okno' ;>) ps. poprawilem te wloty z przodu a tylek mysle zrobic od nowa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 No no... Szybka ładnie wyszła :) A z tyłkiem to sobie daj spokój ;) Ale ogólnie to fajne to masz :> Ja robie teraz przód (dalej) ale jak zrobie to coś na światełko to już myślę, że ruszę szybciej "do tyłu" :) A na szybę mam sposób (na jej siatkę) ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 hehe Wiktor to moze sie podziel tym pomyslem :D wlasnie tez zaczalem szybe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 Spoko spoko :) Najpierw muszę dokończyć "to coś" z przodu na lampkę... To musi być dopracowane :> Następnie wezmę się za szybę i wtedy pokażęsiateczkę, która może Ci pomóc - jak ta metoda zadziała ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2005 witam mialem problem z netem wiec sobie modelowalem przez caly dzien ale nic nie wrzucalem wiec teraz macie porcje renderow nie chce mi sie pod kazdym pisac co i jak, poprostu wrzucam je w kolejnosci ;) pozdrawiam ;) (ps. tyl skonczony, jeszcze tylko pare drobiazgow, tylne swiatla i biore sie za srodek chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 kolejna porcja modelu --Chrisa-- "Żeby nie było że przestałem robić: poprawie te lusterka, bo narazie są bo są :)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 heeeej czemu takie pustki!! nikt nawet komenta nie napisze ;) moj pierwszy render z DOFem ;) nie trafilem focusem w srodkowa rure ale mniejwiecej o to mi chodzilo ;) troche resorakowato wyszlo ale co tam ;> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 kome normalnie ludzie spia o 6:23 masz jakos krzywy jeden rog przy tylnim swietle, poza tym super Chris co do modelu to bardzo fajnie ci wyszedl, ale chyba masz cos nie tak ze spoilerem: na pierwszym renderze wydaje sie krzywy, a na drugim widac ze jest za cienki BTW. szyby powinny byc przezroczyste :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 wlasnie qrde nie moge sie tego pozbyc i nie bede probowal bo 50 czasu ktory spedzilem przy tym modelu to proba pozbycia sie go juz nie mam sily zostawie go bo przy lakierze nic nie widac ;) pozdrawiam ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 heeeej czemu takie pustki!! nikt nawet komenta nie napisze ;) (...) ja bym napisał ale mi się nie chce ;) w sumie to walka zrobiła się bardzo wyrównana, teraz wygrana zależy od prezentacji modelu powodzenia wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 hehehh racja, ja juz mam zarys pomyslu na f/rendery ;) poprawilem krawedzie (zaostrzylem) bo wczesniej byly za okragle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 No KOME pięknie pięknie :) Ja dzisiaj zdążyłem zrobić tylko "to coś" na lampkę :( Ale zawsze coś :) Jeszcze ten wlocik dokończyć i "idę do tyłu" - tam już nie ma takich "dziwolągów" w karoserii... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 ładnie Wiktor, bez krzywizn, ale wydaje mi sie ze zbyt kwadratowe te dziury.. popatrz na zdjecia oryginalu i porownaj ze swoim modelem ;> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 To się wszystko da zrobić :) Wrzucam próbki - nie zwracajcie uwagi na to, że nie ma zagięć między wszytkimi elementami. Chodzi mi tutaj o "to coś" na światełko... Myślę, że jest w miarę OK ;) Zostawię to już tak. Nie będę się z tym bawił bo normalnie nic innego bym już nie zrobił i co... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 Wiktor, widzę że nie zaczynasz nowego elementu dopuki nie doprowadzisz do perfekcji tego, którego zacząłeś... tak trzymaj :) tylko taka mała rada, dobrze jest porobić w tle kilka splajnów i do nich dopasowywać elementy, pomaga to w ustaleniu odpowiednich proporcji i kątów pomiędzy powierzchniami, bo szkoda by było gdybyś nie mógł tego dopasować do sąsiadującego elementu tylko dlatego, że coś minimalnie źle ustawiłeś (co często wiąże się ze sporymi modyfikacjami) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 Nie daj się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 Widze postępy, a mój model dalej w miejscu. Jakoś nie mogę się zabrać ostatnio, a nie chce siadać jak nie mam dnia, bo zazwyczaj nic z tego dobrego nie wychodzi, ale jak mi ochota wróci, to wam pokaże (a raczej jak się wyśpię :-p). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 super autka , ale chyba kome wygra, dawajcie dalej z koksem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 LOOZACK: tak właśnie robię :) Chyba zaczne się uczyć Rhino bo lubię mieć wszystko dopracowane co do mm ;> Ustawiam sobie SPLAJNY za każdym razem - obojetnie jaki to jest element to robię sobie SPLAJNAMI zarys. Powolutku się zrobi - wkońcu trzeba się delektować pracą :) Nie zależy mi żeby zrobić to jak najszybciej tylko jak najdokładniej w sensie płynnie, bez większych bugów w siatce. Ale dzięki za podpowiedź LOOZACK!!!!!! Muszę to jeszcze raz zrobić bo się mi to "nie widzi"... Nie ulegnę! Będę walczył z własną psychiką o dobry efekt końcowy :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Dołączam małego update'a - zrobiłem to coś na światełko :) Ale i tak do tego jeszcze wrócę bo mnie dalej ten element męczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 !! - S.I.E.M.K.A - !! Wreszcie skończył mi się forumowy urlop! :DA tak dużo chciałem pisać... Przede wszystkim - zaznaczone miejsce wszyscy macie za okrągłe - spójrzcie na fotki! ------------------------------------------------------------------- Update: - grubszy spoiler (ale może troche przesadziłem z grubością ) - poprawione lusterka - dodane obramowania szyb - neony to tak dla zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Wiktor, zaczynam ci powoli kibicować, też bardziej stawiam na dokładność niż czas wykonania :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2005 czesc ;) chris fajnie ze wrociles ;) a mi juz zabrali ram wiec z samym modelem nie podzialam ale moze zrobie felgi w rhino wiktor baardzo ladnie ;) ale nadal uwazam ze zbyt kwadratowe.. loozack moze sie dolaczysz ;P a to moj wczorajszy render z nudow, propozycja ukazania modelu :P na jakims torze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiktor Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 CHRIS: U ciebie też nie najlepiej z tym "szpicem"... ;) KOME: No dobra może troszkę za ostre ;) Zajmę sie tym :> Ta Twoja scenka będzie COOL!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 (...) loozack moze sie dolaczysz ;P (...) heh, szczerze mówiąc nie podoba mi się to auto :P ale z chęcią popatrzę na wasze modele :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2005 spoko ;) a ja poki co zapoznaje sie z rhinocerosem robiac ta prosciutka felge i juz mam kilka pytan ale nie bede zasmiecac forum ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Kome nawet ciekawie moze wygladac taka scenka - pomysl nad tym porzadnie :). Panowie, do boju :D! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi