slim_sandman Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 bardzo możliwe bo nie przykładałem się do opony, zrobiłem tak tylko żeby nie było głoej felgi.
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 zrobilem tylnne swiatla, nie wygladaja za ciekawie ale mysle ze jak bedzie envoirment to bedzie lepiej ;> pozdraiwam
chudy Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 no kome cos ci sie tam skopalo konkretnie przy tym wydechu
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 czy wy slepi jestescie? to jest poprostu wersja do edycji z symetry brz chamfera na spoilerze ;] natepnym razem dam chamfer jak tak przeszkadza ;>
sikham Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 czy wy slepi jestescie? to jest poprostu wersja do edycji z symetry brz chamfera na spoilerze niejestem ślepy za to moja wróżka ma dziś wolne :|
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 ej noo co ty ;> frendszip rulez!! ;) przeciez chyba odrazu widac ze nie ma chamfera na spoilerze poprostu
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 nic lepszego ze swiatlmi przednimi nie wymysle ;| pozdrawiam ;)
chudy Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 dawno nic nie pokazywałem bo nie było czego pokazywać, jestem na takim etapie jak widać z fordem, po mału do przodu tak prawde mówiąc to nie wiem gdzie jest krzywo bo pojechałem do domu a tu monitor mam na którym prawie nic nie widać, to jest monitor do tekstu tylko :D a więc komentujcie, pozdrawiam
nielot007 Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 chudy teraz tylko grubosc karoseri;) kome nie podoba mi sie to pod swiatlem (nie wiem co to moze tez swiatlo)
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 noo chudy juz jakis czas temu bylem pewny ze zrezygowales ;> a tu calkiem porzadny modelik pokazujesz ;D nielot007 tzn..?
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 eee tam ;> brzydko wyszlo boo niskie sample oswietlenia i wyglada jak bugi ;>
Chris Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Trochę się tu zaczęło dziać :) Żebyście nie myśleli ze zrezygnowałem - robiłem cały czas, ale jakoś nie znalazłem chwili aby wrzucić postępy. Chudy - dobrze, że jednak się nie poddałeś! Mój updacik: Jak będe miał czas to rozpisze się co i jak :) (nie zwracajcie uwagi na kropki na szybach) Pozdro!
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 przez oswiatlenie troszke wyglada jakby latał ;> widze ze lusterka juz są ;) fajnie wyglada ale chyba troszke spłaszoony przód?? pozdro
Chris Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Tego oświetlenia nie można nazwać nawet roboczym :) Lusterka już były, ale o tym JUŻ wiesz :) O co dokładniej chodzi ci z tym spłaszczonym przodem? rozwiń myśl.
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 chodzi o to ze chyba zle modelowales - popatrz na lewo od llewego swiatla - tam jest taki kant no i on sprawia wrazenie ze przod jest splaszony ;)
polka dot Napisano 13 Luty 2005 Autor Napisano 13 Luty 2005 qrde no nie wiem cos jest nie tak z tymi swiatlami ;| macie jakies propozycje? pozdrawiam ;>
Chris Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 Kome, możesz pokazać jak twój car wygląda na takim samym rzucie co mój? Bo dalej nie kumam :D
chudy Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 Chris no mi sie tez wydaje ze twoj przod jest po prostu za bardzo wypukly; powinien byc tylko lekko zaokraglony; kome no swiatla troche wygladaja jakby ktos naklejke dal na karoserie, ale ci nie pomoge bo jestem strasznie slaby w teksturach wydaje mi sie tez ze macie za plaskie drzwi; tzn u was sa calkiem plaskie a powinny byc lekko zaokraglone (przynajmniej mi sie tak wydaje) a tak poza tym chlopaki modeliki pierwsza klasa nielot hmmmmmmmmm grubosc bedzie jak tylko skoncze tyl modelowac :P
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 Dawno mnie tu nie było i widze, że praca wrze Jedna żecz która mi się nie podoba to felgi pozdro dla wszystkich
polka dot Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 co nie tak z felgami? qrde cos mi sie ostatnio nie chce ruszac tego forda ;>
mrkrzysiek Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 nie chodzi o modeling tylko o sam kształt felg jakoś mi nie pasują do tego samochodu
Chris Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 Mrkrzysiek - koncept felgi to już nie nasz interes :P Modelujemy wszystko tak, aby było jak najwierniejsze oryginałowi. Wrazie czego wyślij zażalenie do Forda :D Kome - Świetnie Cię rozumiem... :P
mrkrzysiek Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 wiem że robicie tak jak w oryginale ale dodatkowo ktoś może dorobić jakieś fajne felgi
slim_sandman Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Wziąłem się za robienie krawędzi, kroche materiałów, początki sceny, napiszcie co myślicie.
polka dot Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 slim chyba troszke za duzego reflecta ma karoseria i scenka jakas troszke rozmazana ;> pozdrawiam
chudy Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 a więc skończyłem tył.................chyba :D mówcie co myślicie; pozdrawiam kome jak widać mam tego samego buga przy świetle :P
polka dot Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 chudy ladny tylek ;) wszyscy chyba maja tego buga - jakies pechowe miejsce ;> zalamanie przed spoilerem idzie chyba do konca a nie jak u ciebie - do polowy pozdro
slim_sandman Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 co do scenki to tylko aswalt dopiero zrobiłem i światło, a to co w tle widac to mapa hdri, Chudy a ten spojler nie jest troche zby "szpiczasty"
chudy Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 kome moglbys powiedziec o co dokladnie chodzi, najlepiej zaznacz slim wiem, zrobiłem render, wyłączyłem maxa i potem zobaczyłem na referkach jak ma być............. :P pozdrawiam
polka dot Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 na czerwono - tak jak jest na niebiesko - tak jak byc chyba powinno pozdro :)
chudy Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 kome to chyba tak jest jak powinno; tylko że mam tą cześć przedłużoną tak, że wchodzi pod ten "spoiler" przy szybie
slim_sandman Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Tak ostatnio przeglądałem, a tu strasznie pusto, mam zowu troche wolnego czasu. Nie zrobiłem za wiele, zmiana lakieru, materiału szyby, troche kombinacji z oświetleniem, piszcie co sądzicie.
polka dot Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 chyba troszke zaczarne te szyby ;) a gdzie podziaky sie swiatla..? :D
slim_sandman Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 światła? hmmm jeszcze nie ma zrobić to bedzie moment ale do materiałów przydało by się chyba otoczenie bo na sucho nie wychodza
chudy Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 no dlugo nic nie pokazywalem, ale dalej robie forda :D tak wyglada to co zrobilem
polka dot Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 fajnie chudy [: dawno nic sie nie dzialo fajnie ze to ruszyliscie ja postaram sie zrobic oponke w rhino bedziecie mogli z niej korzystac jak z prawdziwej referki [: pzdro
eco Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Noo szkoda ze tak dawno zczailem ta mini-bitwe bo sam bym sie pokusil -choc samochod to raczej niefartowny wybraliscie :P- a propos tego buga przy swiatelku to ja bym chetnie zobaczyl jak sie tam wasze siateczki rozkladaja bo to pewnie sprawka paru linii :) ....qrcze jak tylko sie gdzies z kompem zainstaluje to zaczne dlubac bo tak nei moze byc :)
polka dot Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 eco jak najbardziej - widzisz jaki mamy do tego zapal [:
slim_sandman Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 hehehhe zapał jest niezły, mnie po kilku dniach walki z materiałami znawu szlak trafia, nie wiem właściwie z kąd mam sie tego nauczyć, narazie zostaje metoda prób i błędów :-(
slim_sandman Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Używam vraya, HDRI + spotlight tak przynajmniej na ostatnim renderze
polka dot Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 no to obiecana opona - bieznik ma byc wklęsły :> i jako ze jedyny mam referke tej opony to zrobilem wam tez cos takiego moze sie przyda :> pozdro ;)
mentaller Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 piękna oponka... zrobiłeś ją displacementem?
polka dot Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 nie, modelowane w rhino :D tyle ze jeszcze nie znam go dobrze wiec jeszcze nie jest tak jak chcialem bo powinien byc wklesly bieznik ale co tam
chudy Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 hmmmmmmm no to poly odpada na oponke, pierwszy raz widze ten bieżnik; a tak wogole to nawet ładnie ci wyszła
slim_sandman Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 a ja zrobie poly, bo inaczej nie umiem :-P
sikham Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 nietaki znowu trudny ten bieżnik ;) wklęsły tzn ?
Rekomendowane odpowiedzi