Szczupal Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Siema zaczynam robic samochodzik co prawda sam jeszcze nie potrafie zrobic wiec pomaga mi tutorial ;P... Ale Twor jest moj :) oceniajcie i mowcie co chcecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Dajesz szczupal Narazie to malo do oceny :D ale powodzenia :D Moj WIp: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=13079 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 14 Luty 2005 Autor Share Napisano 14 Luty 2005 Zrobilem update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 kilka takich zasad dla lepszego ogladania: -render->environment i ustaw kolor tla na bialy -kliknij prawy na blueprint->properties i odznacz "renderable" -staraj sie kadrowac ladnie obiekt bo duzo pustych przestrzeni zostawiasz -dawaj co jakis czas siatke [bedzie widac bledy] -wywal material albo daj szary badz bialy a co do modelu to box modeling to nie za bardzo kojaze wiec malo ci doradze na tym etapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Heh właśnie tez przerabiam tego tutka bo postanowiłem sie poduczyć modelować :) tylko ze ja robie BMW 3 jak zrobie wszystko to zamieszcze na forum Tak z ciekawosci ile juz czasu nad tym siedzisz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 15 Luty 2005 Autor Share Napisano 15 Luty 2005 Siedze moze 3-4 dni :] ale co poczatkujacy jestem :) ok zrobie tak z tym tlem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 No od czegoś trzeba zacząć :D POWODZENIA!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 zawsze chcialem sie wziasc za jakis samochodzik, ale wicie jak to jest. Ma moze ktos jakies namiary na dobre tutoriale samochodowe?? Dajcie znac!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 15 Luty 2005 Autor Share Napisano 15 Luty 2005 masz video tutorial samochodow chyba 2 na http://www.3d-palace.com zaraz zarzuce juz zmodernizowany samochodzik :) tylko dokoncze robie go dzis caly dzien i wczoraj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 15 Luty 2005 Autor Share Napisano 15 Luty 2005 wzucam ostatni render starego typu nastepne bede robil jak mi poweidzial illy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 15 Luty 2005 Autor Share Napisano 15 Luty 2005 kolejne rendery... widze ze nikt nie odpowiada :( ... wiem ze jest pare bugow ale tez jez widze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 no ladnie ladnie nadkole troche krzywe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 cos sie kaszani przy tylnym zderzaku ale ladnie idzie ... pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 17 Luty 2005 Autor Share Napisano 17 Luty 2005 Poprawilem bugi i troche polepszylem daje jescze siatke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 19 Luty 2005 Autor Share Napisano 19 Luty 2005 Updaty z dzisiaj bo wczoraj nic nie robilem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 na razie jest dobrze, pracuj dalej i nie poddawaj się pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 20 Luty 2005 Autor Share Napisano 20 Luty 2005 no kolejny render teraz bede robil szybki drzwi potem lampy a potem moze sie w tuning pobawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruczek Napisano 20 Luty 2005 Share Napisano 20 Luty 2005 Miejsce na rejestrację wydaje mi się troszkę za wąskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 20 Luty 2005 Autor Share Napisano 20 Luty 2005 tylko ci sie wydaje bo nie widac calkowicie gory w tym miejscu. ale poprawie to i tak jeszcze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 ja jestem tego samego zdania, wnęka na numerki za wąska, poza tym w tuningowych autach rejestracje umieściliby pewnie z boku, zaraz na dole, na początku dolnego zderzak, dokładki do zderzaka czy spoilera, tak żeby cały grill był widoczny pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 21 Luty 2005 Autor Share Napisano 21 Luty 2005 narazie modeluje normalny samochodzik potem mowie ze sie moze w tuning pobawie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 no tak, ale powiększyłbyś tą wnękę trochę, poza tym duża będzie sprawiała wrażenie bardziej agresywnego auta, a takim chyba Audi jest, czekamy na apdejty pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 no ładnie wyglada ale krzywo pod swiatlem i pod halogenem ;> ale ogolnie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 22 Luty 2005 Autor Share Napisano 22 Luty 2005 wskaz mi gdzie dokladnie bo mi sie wydaje ze jestes w bledzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 rzeczywiście jest tam lekko krzywo, w miejscu ( o ile się nie myle) pood halpgenem przeciwmgielnym pozdro P.S. kome nie wiem czy o to ci chodzi, ale nic innego nie wyłapałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 prosz bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 24 Luty 2005 Autor Share Napisano 24 Luty 2005 To jest tylko wina sowietlenia a co do tego na dole to tak juz ma byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 24 Luty 2005 Autor Share Napisano 24 Luty 2005 Kolejny Update.. smieszne nagle wszyscy zaczeli robic ten sam model co ja :/ poprawilem miejsce na tablice rejestracyjna i narazie to tyle :] czekam no komentarze... P.S: Wchodzisz to komentuj !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 26 Luty 2005 Autor Share Napisano 26 Luty 2005 Nastepny render Drzwi dziwnie wyszedl :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Drzwi to jeszcze spoko ale te okna hmmm strasznie dziwnie ja zaraz tez bede w mojej bmce robił okna z tego tutka wiec jak mi wyjdą normalnie to ci ewentualnie powiem co jest zle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 26 Luty 2005 Autor Share Napisano 26 Luty 2005 wlasnie te okna wydaja sie byc dziwnie zrobione przez ten render :/ ale dzieki :* :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 szczupal dlaczego wszystko zwalasz na render a to na swiatlo a to na perspektywe niedlugi tobie argumentów zabraknie .... a ja tobie powiem tak, jest beledów i to sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 26 Luty 2005 Autor Share Napisano 26 Luty 2005 no bo tak jak jest to wiem gdzie sa bledy ale np to z tymi oknami to wina albo renderu albo nie wiem czego Ale normalnie w 3dmaxie nic zlego nie widac... Przed wyrenderowaniem sprawdzam bugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 ale przod to jedna wielka pomylka a reszta no tez hym wystarczyly mi dwa takie zdjecia zobacz przyjzyj sie jak wolisz tym plastikom na zderzakach no oczywiscie miejsce na rejestracje i te miejsca gdzie są halogenki i powiedz mi czy jest dobrze ?? tyle .... a jeszcze zobacz na kstalt gornej czesci co idzie przez caly bok i nie mow ze to wina rendera bo to nie jego wina chyba ze to w PSie domalowales ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 26 Luty 2005 Autor Share Napisano 26 Luty 2005 wiesz ty masz za soba pare samochodow a to jest moj pierwszy..czlowieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 widzisz ja sie wcale nie czepiam modelu bo niechce czy tez niemam ochoty a czepiam sie tego. "wskaz mi gdzie dokladnie bo mi sie wydaje ze jestes w bledzie" - teraz wiesz ze niejest. "To jest tylko wina sowietlenia a co do tego na dole to tak juz ma byc" - to nie oswietlenie i nie musi tak byc a napewno tak niejest. "wlasnie te okna wydaja sie byc dziwnie zrobione przez ten render" - tez bym nie byl tego tak bardzo pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 true true Bzyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Dobra Panowie :) wiec okna są dobrze wykonane bo jakoś tak ma wyjśc przynajmniej w tutku :) tylko ze takie jakieś mało wypukłe... ja pozniej jeszcze zagiełem do tyłu vertexy z krawędzi... U mnie jeszcze wyszedł megastyczny błąd bo zle dopasowałem do blueprintów i wyszło krzywe okno ;/ Zapraszam do siebie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=13274 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 dobra chlopaki i SZczupal w roli glownej troche powiem wiecej co to jest blue print jest to element ktory strasznie ulatwia prace ale niemozna ise tylko i wylacznie opierac o niego bo nigdy nie bedzie idealny podstawa sa zdjecia duzo zdjec ba bardzo duzo zdjec im ich wiecj tym lepiej i latwiej sie modeluje. wiec nie zrazaj sie tym co napisalem sam pamietam jak zaczynalem i jak mi kiepsko szlo czy to w poly czy nurbsach nigdy pierwszy model nie bedzie dobry a nawet sredni bo jest to ciezka sprawa wbrew wszystkiemu zeby kazdy element zajebiscie pasowal do innego idelane przejscia czy po mojemu zajebista cuvatura cziaglosc itd. do tego dochodzi sie powoli nigdy juz i odrazu tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 tak tak chlopaki nie olejcie sobie tego, zdjecia sa naprawde wazne, blueprinty daja wam tylko ogolne zarysy modelu ale prawdziwe ksztalty mozecie zobaczyc na fotkach.. miedzi innymi tedy idze droga do dobrego modelu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Zapodaje nowe rendery jeden jest z teksura 1 warstwowa a druga z dwu oraz siatka. Widze juz pare bugow ale jezeli mozecie wskazcie je i powiedzcie jak sobie z nimi poradzić. nie dawalem drzwi itd bo narazie to strefa prob :P ... dzieki z gory ...pozdro... P.S Aha jak wlaczyc AA ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 Bzyku patrz muwilem ze to przez render wczesniej robilem mentalem a teraz zrobilem default i jak wyglada... a pozatym znalazlem przez to pare bugow :] mozecie wskazac je jeszcze bo moze jakiegos nie widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 To co mówi Bzyku i kome to nic innego jak szczera prawda:) A jak chcesz Szczupal nauczyć się dobrze modelować samochody to radze ci żebyś słuchał się ich rad:) PS: Troche krzywo jest pod tylnim światłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Szczupal-> czy ja dobrz widze czy ty tez robisz grube szyby ?? cos czuje i widze ze duzo osob robi z tego samego tutka hehe a to bzdura jeszcze nigdy nie widzialem szyb w samochodzie zeby wychodzily w strone uszczelek ;) a nawet jaka są klejone to mają bardzo mocny kancik wiec wywal to g....o jesli chcesz zeby to jako tako wygladalo bo inaczej to wyjdzie z tego jakas badziewna plastelinka. a bledy ?? to delikatnie powiem caly tylni slupek dachu pogiety w zderzaku jest to wciecie to chyba za gleboko delikatnie, wsumie to trzeba sie samemu pilnowac porownywac ze zdjeciami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 jak proponujesz zrobic szyby jedna warstwa ... i o co ci chodzi z tym ze na uszelki te szyby sa wlozone do srodka... ale tez mi nie pasuja :/ ...pozdro... i jak mozecie to zaznaczajcie bledy... Dzieki :* :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 Jak wyeleminowac tego buga ?? to jest s Tylu przy rejestracji a zderzaku pewnie wiecie gdzie... pozdro ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 no przede wszystkim pozbadz sie tego pieciokata bo on najbardziej tam psuje; sprobuj zrobic z tego jeden trojkat i kwadrat, pobrobuj rozne konfiguracjei powinno sie udac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 ja sie przyczepie rowków (mariańskich) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 1 Marzec 2005 Autor Share Napisano 1 Marzec 2005 probowalem tak zrobic ale lipa nie dziala... Moze bzyku sie odezwie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Szczupal a co ja tu mam powiedziec ?? ostatni model w subD robilem rok temu troche mi sie zapomnialo musial bym odswierzyc pamiec robic jakis taki wynalazek ale jakos mnie nie ciagnie. Ja tylko widze ze jest zle i ze trzeba to poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi